کیم جونگ اون در پاسخ به شورای امنیت: موشکهای تازهای در راه است
اجلاس فوقالعاده شورای امنیت با صدور بیانیه شدیدالحن علیه کره شمالی به پایان رسید. کیم جونگ اون پاسخ داد حضور آمریکا در گوام میبایست خاتمه یابد. بحران عمیقتر شد.
بحران شبهحزیره کره همچنان ادامه دارد. شامگاه گذشته شورای امنیت سازمان ملل در اجلاس فوقالعادهای که به درخواست ژاپن برگزار شد، شلیک موشک بالستیک از روی آسمان ژاپن را محکوم کرد و از پیونگیانگ خواست آزمایشهای موشکیاش را متوقف کند. ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد از کره شمالی خواستند برای کاهش تنشها اقدام کند.
شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده که همچنان در پی راهحلی «صلحآمیز، سیاسی و دیپلماتیک» برای تخفیف بحران موشکی و هستهای کره شمالیست. در بیانیه تازه و شدیدالحن شورای امنیت سازمان ملل اما تحریمهای تازه برای پیونگیانگ در نظر گرفته نشده، فقط اعضای شورای امنیت از جامعه جهانی خواستهاند تحریمهای موجود علیه کره شمالی را اجرا کنند.
آزمایشهای موشکی تازه در راه است
به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در واکنش به بیانیه شورای امنیت سازمان ملل گفته است پیونگیانگ با شلیک موشک از روی آسمان ژاپن صرفاً به رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی پاسخ داده با این هدف که با حضور نظامی آمریکا در جزیره گوام مقابله کند.
به گفته کیم جونگ اون، برای رسیدن به این هدف آزمایشهای موشکی تازهای میبایست انجام شود.
کیم جونگ اون یک بار دیگر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را تهدید کرد که جزیره گوام را هدف حمله موشکی قرار میدهد.
ژاپن و کره جنوبی: قطعیت بیشتر
ژاپن و کره جنوبی خواهان قطعیت بیشتر شورای امنیت سازمان ملل و صدور قطعنامه در محکومیت صریح برنامه موشکی و هستهای کره شمالیاند.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن و مون جه این، رئیس جمهور کره جنوبی در یک گفتوگوی تلفنی با یکدیگر توافق کردند که فشارها میبایست بر کره جنوبی «بیاندازه» افزایش یابد.
سئول و توکیو در نظر دارند با همکاری ایالات متحده آمریکا شورای امنیت سازمان ملل را وادارند «اقدامات مشخص و مؤثر»ی علیه کره شمالی به تصویب برساند با این قصد که باب گفتوگو با کره شمالی مجدداً گشوده شود.
چین و روسیه اما فقط هنگامی با تحریمهای تازه علیه کره شمالی موافقت میکنند که پیونگ یانگ موشکهای بالستیک قارهپیما شلیک کند یا آزمایش هستهای تازهای انجام دهد.
چین روز گذشته از طرفین درگیری خواست که خویشتنداری پیشه کنند. روسیه هم اعلام کرد که بحران شبهجزیره کره را نمیتوان با راهکار نظامی از میان برداشت.
انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم اعلام کرده است که شلیک موشک کره شمالی از روی آسمان ژاپن، منطقه را بیثباتتر کرده است.
این مؤسسه اعلام کرده که بحران شبهجزیره کره صلح و امنیت جهانی را به خطر انداخته و ممکن است هر آن به یک درگیری نظامی بینجامد.
انستیتو بینالمللی پژوهشهای صلح استکهلم احتمال داده که کره شمالی مواد هستهای لازم برای ساخت ۲۰ بمب اتم را در اختیار دارد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.