ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عراق و ترکیه مصوبه شورای استانی کرکوک برای همه‌پرسی استقلال را محکوم کردند

دولت عبادی اعلام کرد رأی‌گیری در شورای استانی کرکوک برای شرکت در همه‌پرسی استقلال، قانون اساسی عراق را نقض می‌کند. وزارت خارجه ترکیه هم می‌گوید «اقدام خطرناکی»‌ست.

دولت حیدر عبادی در عراق مصوبه شورای استانی کرکوک مبنی بر شرکت در همه‌پرسی استقلال کردستان را محکوم کرد. وزارت خارجه ترکیه هم از این مصوبه به عنوان یک «اقدام خطرناک» یاد کرده است.

نمایی از شهر کرکوک. دولت عراق می‌گوید کردها باید به «خط سبز» در سال ۲۰۰۳ برگردند

شورای استانی کرکوک در جلسه‌ای که سه‌شنبه ۲۹ اوت برگزار شد، شرکت در همه‌پرسی استقلال کردستان را به تصویب رساند. ترکمان‌ها و عرب‌ها جلسه شورای استانی کرکوک را تحریم کرده بودند. ٢۶ کرسى از ۴۴ کرسى شورای استانی کرکوک در دست کردهاست. از این میان ۲۳ نفر از اعضا به برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان که قرار است ۲۵ سپتامبر سال جاری برگزار شود رأی دادند.

سعد الحدیث، سخنگوی دولت حیدر عبادی اعلام کرده که رأی‌گیری رور گذشته در شورای استانی کرکوک برای شرکت در همه‌پرسی استقلال کردستان یک اقدام «غیر قانونی»‌ و خلاف قانون اساسی عراق است.

سخنگوی دولت عراق گفته است:

«استان‌هایی که به اقلیم کردستان تعلق ندارند، نمی‌توانند تصمیماتی بگیرند که به دولت عراق مربوط است. کرکوک هم از جمله این مناطق است.»

۴۸ درصد جمعیت کرکوک کرد هستند اما این استان جزو قلمرو عراق است. سه سال پیش پیشمرگه‌های کرد با شکستن محاصره کرکوک در جنگ با گروه دولت اسلامی (داعش) این استان را تحت کنترل خود درآوردند.

بغداد می‌گوید دستگاه‌های اداری استان کرکوک می‌بایست تابع حکومت مرکزی عراق باشند، اما احزاب کرد، از جمله اتحاد میهنی کردستان که در استان کرکوک از اکثریت آرا برخوردار است، اعتقاد دارند که کرکوک تابع اقلیم کردستان است. حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق هم شامگاه گذشته مصوبه شورای استانی کرکوک را محکوم کرد. عبادی گفت، مشکلات را نمی‌توان با چنین شیوه‌هایی حل کرد.

خط سبزی که بعد از سقوط صدام حسین ایجاد شد، شامل شهرهای کرکوک، خانقین و مخمور  نمی‌شود. در جریان جنگ با گروه دولت اسلامی، اقلیم کردستان بسیاری از این مناطق را تحت کنترل خود درآورد و دست‌کم ۴۰ درصد به وسعتش اضافه شد. اکنون دولت مرکزی عراق انتطار دارد که کردها بعد از نبرد موصل و پیروزی بر داعش از این مناطق عقب‌نشینی کنند. مصوبه شورای استانی کرکوک از این نظر به معنای این است که کرکوک به این خواست دولت عراق تن نمی‌دهد.

وزارت خارجه ترکیه نیز به دلیل حضور اقلیت ترکمان در کرکوک، هم‌صدا یا دولت مرکزی عراق، با صدور بیانیه‌ای  مصوبه شورای استانی کرکوک را محکوم کرده است. در این بیانیه گفته شده که تصمیم شورای استانی کرکوک برای شرکت در همه‌پرسی استقلال کردستان عراق، حلقه‌ای از «زنجیره‌ای از اشتباهات» است که قانون اساسی عراق را نقض می‌کند و به چالش می‌کشد. وزارت خارجه ترکیه از این مصوبه به عنوان یک «اقدام خطرناک» یاد کرده است.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه و جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا از مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان خواسته‌اند برگزاری همه‌پرسی استقلال را به وقت دیگری موکول کند. ایالات متحده آمریکا از این واهمه دارد که برگزاری همه‌پرسی استقلال جنگ با گروه دولت اسلامی (داعش) در عراق را تحت تأثیر قرار دهد.

هفته گذشته مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق بعد از دیدار و گفت‌وگو با جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد چنانچه بغداد بدیل بهتری برای همه‌پرسی استقلال کردستان عراق ارائه ندهد، همه‌پرسی برگزار می‌شود اما اقلیم کردستان همچنان با بغداد در گفت‌وگو می‌ماند با این هدف که کردستان و عراق «دو همسایه خوب» برای یکدیگر باشند.

اتحادیه میهنی کردستان عراق هم که در رأی‌گیری شورای استانی کرکوک نقش مؤثری ایفا کرده، می‌گوید چنانچه بغداد از نظر اقتصادی و سیاسی به اقلیم کردستان نظر مساعدی داشته باشد، احتمال به تعویق انداختن همه‌پرسی کردستان عراق وجود دارد. دو حزب اتحاد میهنی و دموکرات با هم رقابت دارند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.