ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در دولت دوازدهم، در برای بازنشستگان بر همان پاشنه می‌چرخد؟

سخنان اخیر دو مقام دولتی درباره بازنشستگان، آب پاکی را روی دست بیش از دو میلیون بازنشسته ریخت. نوبخت و ربیعی گفتند افزایش مستمری بازنشستگان برای دولت مقدور نیست.

همزمان با رای اعتماد مجلس به دولت دوازدهم بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی  روز ۳۱ مرداد مقابل مجلس تجمع سراسری برگزار کردند و گفتند در انتظار اقدام دولت برای برآورده کردن مطالباتشان هستند.

سخنان اخیر دو مقام دولتی درباره بازنشستگان اما آب پاکی را روی دست بیش از دو میلیون بازنشسته ریخت.

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و علی ربیعی، وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، در اظهارات جداگانه‌ای گفتند افزایش مستمری بازنشستگان برای دولت مقدور نیست.

این سخنان با اعتراض بازنشستگان و فعالان صنفی رو به رو شد: «ما نه زیادی هستیم و نه زیاده خواه».

تجمع ۳۱ مرداد بازنشستگان مقابل مجلس

بازنشستگان در تجمع روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد مقابل مجلس، خواستار اجرای قانون همترازی دریافتی با شاغلان ۳۰ سال خدمت، بیمه جامع و فراگیر سلامت، ارتقای حقوق بازنشستگان به بالای خط فقر و جبران خسارات ناشی از عدم اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶شدند و اعلام کردند در صورت برآورده نشدن این خواسته ها دوباره تجمع خواهند کرد.

محمدباقر نوبخت در اولین نشست خبری خود پس از آغاز به کار دولت دوازدهم درباره خواست‌های بازنشستگان گفت صندوق‌های بازنشستگی «به دلیل اتفاقاتی که در گذشته افتاده» قادر به افزایش مستمری بازنشستگان نیستند، دولت هم حقوق بازنشستگان را ۱۰ درصد افزایش داده و «پرداخت بیشتر در توان دولت نیست.»

علی ربیعی هم در یک گفت و گوی تلویزیونی، گرچه از عقب افتادگی ۶۷ درصدی حقوق بازنشستگان به نسبت تورم سخن گفت اما اضافه کرد: «هیچ اقتصاددانی نمی‌پذیرد که۶۷ درصد اختلاف حقوق‌های بازنشستگان یک باره و در عرض یک سال حل شود چون ایجاد بحران می کند و کشش اقتصادی آن وجود ندارد.»

سخنان نوبخت و ربیعی واکنش فعالان صنفی بازنشستگان را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت. یک بازنشسته خطاب به ربیعی نوشت: «نظرتان درباره این که اقتصاددانان می گویند خط فقر سه میلیون تومان است چیست؟ ... حقوق‌های بالا و بعضا نجومی "هفت برابری بگیرها" چه توجیه اقتصادی ای دارد؟ ... لطف کنید از اقتصاددانان بپرسید که {این حقوق‌ها} چه رابطه‌ای با ایجاد بحران در جامعه دارند؟ جناب ربیعی، شما اعلام کردید وضعیت صندوق‌های بازنشستگی بحرانی است، افزایش یک دفعه حقوق‌های بازنشستگان هم بحران مالی ایجاد می کند. می شود اعلام کنید کجای این وزارتخانه متعادل و بدون بحران و سالم و استوار است؟»

سخنگوی دولت اما توپ را در زمین صندوق‌های بازنشستگی انداخت و از آن‌ها خواست کارخانه‌ها و موسسات تحت مسئولیت خود را از نظر اقتصادی فعال کنند و درآمد کسب کنند.

این در حالی است که صندوق‌های بازنشستگی در آستانه ورشکستگی هستند.

یکی از صندوق‌های بازنشستگی سازمان تامین اجتماعی است.

اواخر تیر ماه، یک مدیر کل این سازمان خبر داد تامین اجتماعی با کمبود نقدینگی رو به روست و استقراض بانکی هم نتوانسته مشکل این سازمان را حل کند.

عامل اصلی وضعیت فعلی این سازمان بدهی ۱۴۰هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی است. طبق قانون برنامه ششم، دولت باید هر سال پنج هزار میلیارد تومان از بدهی خود به تامین اجتماعی را تسویه کند اما این اقدام صورت نگرفته است.

بدهی دولت به تامین اجتماعی علاوه بر تاثیری که بر عدم پرداخت یا افزایش مستمری بازنشستگان دارد، کارگران شاغل را نیز در استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی با مشکل مواجه کرده است.

علاوه بر بدهی دولت، گزارش‌هایی درباره ریخت و پاش، سوء استفاده مالی و حقوق‌های نجومی مدیران این صندوق‌ها نیز منتشر شده است.

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، چندی پیش گفت سونامی ورشکستگی صندوق‌های بازنشستگی در راه است: «هیچ دولتی تاکنون یک ریال از بدهی خود به سازمان تامین اجتماعی را نپرداخته و این دولت هم برنامه مشخصی برای پرداخت بدهی‌ها ندارد. سهم ۳ درصدی دولت برای حق بیمه از ابتدای پیروزی انقلاب تاکنون به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.»

او در مورد شستا، شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی هم گفت: «شستا به حیاط خلوت دولت تبدیل شده و با توجه به اینکه نظارت قابل قبولی هم وجود ندارد، تمامی مسئولان، خویشاوندان و اقوام خود را در شستا مشغول به کار می کنند.»

یک عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اما چند هفته پیش بدون این که از صندوق بازنشستگی خاصی نام ببرد، با استناد به فیش حقوقی مدیران یک صندوق بازنشستگی گفت: «مدیر یکی از صندوق‌های بازنشستگی ورشکسته ماهانه ۳۱ میلیون تومان حقوق می‌گیرد.»

درباره وضعیت صندوق بازنشستگی فرهنگیان هم بارها گزارشاتی منتشر شده است.

روز ششم شهریور، جمعی از بازنشستگان فرهنگی که شش ماه است مزایاشان پرداخت نشده، مقابل مجلس تجمع کردند. این تجمع با سکوت خبری رسانه‌های داخل ایران مواجه شد.

در قطعنامه بازنشستگان اما که روز ۳۱ مرداد مقابل مجلس قرائت شد، از جمله آمده بود بیش از ۱۰ سال است به علت عدم اجرای قانون، پیشکسوتان و بازنشستگان زیر خط فقرند.

بازنشستگان پارچه‌نوشته و پلاکاردهایی علیه تبعیض و فساد در دست داشتند و  از جمله شعار دادند: فلاکت عمومی/ حقوقای نجومی، یه اختلاس کم بشه/ مشکل ما حل می شه، خط فقر ۴ میلیون/ حقوق ما یک میلیون.

بازنشستگان تجمع اعتراضی دیگری را هم برای ۱۴ شهریور مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی سازماندهی کرده‌اند.

یک فعال صنفی بازنشستگان هم در پاسخ به سخنان سخنگوی دولت گفته است: «شما می گویید ما نمی‌توانیم بازنشستگان را فراموش کنیم ولی امکان ما بیشتر از این نیست. ما بازنشستگان می‌گوییم ما نه زیادی هستیم و نه زیاده خواه، ۱۴شهریور خدمت می رسیم.»

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.