اعتصاب غذا در رجاییشهر: وخامت حال رضا شهابی و چند زندانی دیگر
تعدادی زندانی اعتصابی به دلیل وخامت حال به بیمارستان اعزام شدهاند. شهابی سه روز پیش به بهداری منتقل شد اما از دریافت سرم سرباز زد.
کمیته دفاع از رضا شهابی، فعال کارگری زندانی و عضو هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی، در بیانیهای نسبت به وضعیت سلامتی او ابراز نگرانی کرد. امشب نیز قرار است فعالان ایرانی در حمایت از زندانیان در اعتصاب غذا در زندان رجاییشهر (گوهردشت) «طوفان توئیتری» برپا کنند.
کمیته دفاع در بیانیه شماره ۹۱ خود که شنبه، ۱۱ شهریور منتشر شد، از انتقال رضا شهابی به درمانگاه در روز ۹ شهریورماه خبر داد.
رضا شهابی از تزریق سرم در درمانگاه زندان خودداری کرده است.
رضا شهابی ۱۸ مرداد به زندان منتقل شد. او که وضعیت سلامتی مناسبی ندارد، در اعتراض به بازداشت خود دست به اعتصاب غذا زد.
شهابی خواستار آزادی بیقید و شرط است. بازداشت دوباره رضا شهابی موجی از اعتراض فعالان اجتماعی و همچنین نهادهای مدافع حقوق کارگران و سندیکاها را به دنبال داشت.
طوماری که در همبستگی با شهابی و در اعتراض به دستگیری دوباره او و درخواست آزادی فوریاش منتشر شده، تاکنون توسط صدها تن از فعالان کارگری و مدنی امضا شده است.
کنفدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل ایتف و پنج سندیکای کارگری فرانسه از جمله سازمانهای کارگریای هستند که دستگیری شهابی را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزادی فوری او شدهاند.
کمیته دفاع از رضا شهابی در بیانیه اخیر خود نوشته که از وضعیت او هیچ خبری در دست نیست و هشدار داده که «شدیداً نگران جان این کارگر زندانی است و تاکید میکند مسئولیت حفظ سلامت رضا شهابی بر عهده مسئولان امنیتی- قضایی قرار دارد».
بیشتر بخوانید:
طوفان توئیتری در حمایت از اعتصابکنندگان
طبق قرار فعالان مدنی ایران، امشب (یکشنبه، ۱۲ شهریور) در حمایت از رضا شهابی و دیگر زندانیان در حال اعتصاب غذا طوفان توئیتری به راه خواهد افتاد.
همچنین گزارشها از انتقال برخی از زندانیان در اعتصاب غذا به بیمارستان بقیهالله تهران خبر میدهند.
۵۳ زندانی رجاییشهر، از جمله ۱۵ زندانی بهایی از ۳۶ روز پیش، هشتم مرداد در اعتراض به انتقال اجباری به بند ۱۰، بخش فوق امنیتی این زندان، دست به اعتصاب غذا زدند.
این گروه ۵۳ نفره از زندانی سیاسی، روز ۸ مرداد، با خشونت به بند ۱۰ فوق امنیتی زندان رجاییشهر منتقل شدند.
شرایط این بند خفقان آور توصیف شده است: اتاقهایی که با پنجرههایش با ورق فلزی پوشانده شده، تخت کافی در آنها وجود ندارد، تهویه و کولر ندارند و زندانیان از دسترسی به آب آشامیدنی سالم و غذای مناسب نیز محروم هستند. حتی دستشوییهای این بند نیز به دوربین مدار بسته مجهزند.
هنگام انتقال به هیچکدام از این زندانیان اجازه داده نشده وسایل شخصی خود از جمله داروهاشان را همراه ببرند. همچنین گزارش شده که این زندانیها از دسترسی به وسایل نظافت، لباس مناسب، مراقبتهای مناسب پزشکی و مواد غذایی که با پول خود خریداری کردهاند هم محروم شدهاند.
آنها از تماس با خانواده و وکیل خود نیز محروم هستند.
فعالان حقوق بشری و سازمانهای بینالملل دفاع از حقوق بشر به دفاع از زندانیان برخاسته و خواستار رسیدگی به خواستههای آنها برای پایان اعتصاب غذا شدهاند.
عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران خواستار حل فوری مشکلات زندانیان شده است.
جامعه جهانی بهائیان نیز خواستار اقدام فوری برای پایاندادن به این اعتصاب غذا شده است.
خانوادههای زندانیان سیاسی نیز در نامهای خطاب به ریاست سازمان زندانها، از بیتوجهی مسئولان به اعتراضات زندانیان و خانوادههایشان انتقاد کردند و نسبت به سلامت جسمی زندانیانِ در حال اعتصاب غذا هشدار دادند.
اما مقامهای قضائی ایران میگویند که اعتصاب غذا در نحوه برخورد آنها با زندانیان تغییری ایجاد نمیکند.
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران پیش از این خطاب به زندانیان در اعتصاب غذا گفته بود: «به این زندانیان اعلام میکنیم که این اقدامات، اموری شکستخورده است و دستگاه قضائی تسلیم این موارد نمیشود.»
نظرها
نظری وجود ندارد.