رئیس سازمان محیط زیست: آب باید مسئله نخست کشور باشد
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهوری ایران در نخستین نشست خبری مسئله آب را اولویت اصلی کشور نامید.
عیسی کلانتری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون رئیس جمهوری ایران در نخستین نشست خبری مسئله آب را اولویت اصلی کشور نامید.
عیسی کلانتری روز دوشنبه ۱۳ شهریور گفت اگر چه هم مسئله بحران آب و هم مقابله با انقراض نسل یوزپلنگ ایرانی اهمیت دارند اما «در حال حاضر موضوع نخست کشور باید آب و کمبود آن باشد.»
بهگفته رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست ایران «خطر آب نه کشور که تاریخ هفت هزار ساله آن را تهدید میکند» و «بیش از ۷۰ درصد مشکل کشور آب است.»
عیسی کلانتری تأکید کرد که «اگر مصرف آب در کشور کم نشود این کشور نابود خواهد شد» و ایران تنها کشوری در دنیا است که «۱۱۰ درصد آب تجدیدپذیرش» را استفاده میکند.
مقامات ایران تأیید کردهاند که کشور برای تأمین آب آشامیدنی و صنعتی دچار مشکل است. آنها سرانه مصرف آب در ایران را ۴۷ درصد از متوسط جهانی بیشتر عنوان کردهاند.
همچنین ایران بیش از ۱۵ سال است که با خشکسالی مستمر مواجه است. افزون بر این خشکسالی، برداشتهای بیرویه آب از منابع زیرزمینی و توسعه فزاینده کشاورزی سبب کاهش سطح آبهای زیرزمینی و بحران آب شده است.
تاکنون چندین درگیری در مناطق مختلف ایران بر سر مسئله آب در گرفته است. مسئولان جمهوری اسلامی میگویند نگران این هستند که این بحران به جنگ آب در کشور منجر شود.
نظرها
دکتر اسدالله ابراهیمیان
آقای کلانتری، با صرفه جویی در مصرف آب نمیتوان فلات ایران را سرسبز و پر باران کرد. صرفه جویی در مصرف آب یک تمهید کوتاه مدت در شرایط خشکسالی است. اما ،مساله خشکی و کم آبی در فلات ایران روندی فزاینده دارد و علت آنهم بارها توضیح داده ام که بر سطح خاک فلات مرکزی است..دیو سفید نمک هر روز با 800 تن اضافه وزن تمامی سرزمین فلات مرکزی را فراگرفته است. شما هرگز نخواهید توانست مساله کم آبی و خشکسالی های بی وقفه را با صرفه جویی مهار کنید. همانقدر که توانستید دریاچه ارومیه را احیاء (که چه عرش کنم) کنید به همان میزان در مهار خشکسالی در ایران موفق خواهید بود. تا نمک زدایی گسترده در دشت ها و درحتکاری های بی وقفه و گسترده در کوهپایه ها انجام نشود امیدی به راهکارهای بی اساس شما نیست. تاسیس سازمانی به نام سازمان بازیابی فلات ایران با دو محور نمک زدایی و درخکاری راهکار دراز مدت و علمی این ضایعه است. گناه را بر گردن تغییر اقلیم نیاندازید که آنهم مولود و منتج نمک فزاینده در فلات ایران است. شما نمک را مهار کنید تا ببینید ابرهای باران زا دوباره به فلات ایران باز میگردند یا نه. اگر چنین نشد بنده هر دو مدرک دکترایم را پاره می کم و در سطل اشغال میریزم. ایراهیمیان.