ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

مرکل: برجام الگوی حل مناقشه با کره شمالی است

صدراعظم آلمان گفت اروپا باید یکپارچه خواستار راه‌حلی دیپلماتیک برای بحران کره شمالی باشد. همزمان در سالگرد تأسیس کره شمالی، به جای پرتاب موشک یک جشن هسته‌ای برگزار شد.

صدراعظم آلمان پیشنهاد داده که برای حل بحران شبه جزیره کره می‌توان با استفاده از الگوی مذاکرات هسته‌ای ایران، به گفت‌و‌گو با کره شمالی پرداخت.

مقام‌های کره جنوبی به تماشای اخبار ششمین آزمایش هسته‌ای کره شمالی می‌پردازند ـ عکس: afp

آنگلا مرکل یکشنبه، ۱۰ سپتامبر / ۱۹ شهریور به «فرانکفورتر آلگماینه» گفت که آماده مشارکت در راه‌حلی دیپلماتیک برای پایان‌دادن به بحران برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی است.

او تأکید کرد که «اگر تمایلی به مشارکت ما در این مذاکرات وجود داشته باشد، من فوراً خواهم گفت بله.»

در هفته‌های اخیر تنش در شبه جزیره کره شدت گرفته. کره شمالی یکشنبه گذشته ششمین آزمایش هسته‌ای خود را با تست موفق یک بمب هیدروژنی انجام داد.

این کشور پیش از آن چندین بار موشک‌های بالستیک خود را آزمایش کرده بود و مدعی است که می‌تواند بمب هیدروژنی آزمایش‌شده را روی این موشک‌ها سوار کند.

این اقدامات قدرت‌های جهانی را نگران کرده و تهدیدهای دو طرف در شبه‌جزیره کره این منطقه را به‌شدت نظامی کرده است.

برجام، الگوی حل مناقشه با کره شمالی

مرکل در این گفت‌و‌گو مذاکرات هسته‌ای ایران با قدرت‌های ۱+۵ را الگویی برای راه‌حل دیپلماتیک بحران کره شمالی دانست. آلمان در این مذاکرات همراه با آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین و فرانسه به مذاکره با ایران پرداخت.

حاصل این مذاکرات «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) بود که در ۲۰۱۵ به امضاء طرفین رسید. ایران بر اساس این توافق برنامه هسته‌ای خود را در ازای رفع تحریم‌های بین‌المللی وضع‌شده به خاطر آن به شدت محدود کرد.

مرکل این مذاکرات را «زمانی طولانی اما مهم برای دیپلماسی» خواند که سال گذشته، همراه با اجرایی‌شدن توافق به «پایانی خوش» دست یافت.

او گفت: «می‌توانم تصور کنم که همین چارچوب به کار پایان‌دادن به کشمکش با کره شمالی بیاید. اروپا و به ویژه آلمان باید برای ایفای نقشی فعال در آن آماده باشند.»

به باور مرکل، اروپا باید برای دست‌یابی به راه‌حل دیپلماتیک متحد عمل کند و «هر چه می‌تواند در زمینه‌های تحریم‌ها انجام دهد.»

واشنگتن اما گزینه نظامی را رد نکرده است.

    پس از آنکه کره شمالی‌ موشک‌های قاره‌پیمایش را در اواخر ژوئیه آزمایش کرد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا این کشور را با «آتش و خشم» مورد تهدید قرار داد.

    در مقابل پیونگ‌یانگ تهدید کرد که شبه‌جزیره گوام در اقیانوس آرام را که تحت کنترل آمریکاست و واشنگتن در آن پایگاه نظامی مهمی دارد، مورد حمله قرار خواهد داد. با این حال کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی این نقشه را به‌طور موقت کنار گذاشت.

    پیونگ‌یانگ اکنون از آماده‌شدن یک «هدیه» دیگر برای آمریکا سخن می‌گوید.

      با این وجود، مرکل در حالی از برجام به عنوان الگو دفاع می‌کند که این توافق به دلیل مخالفت سرسختانه دونالد ترامپ با آن سرنوشت روشنی ندارد.

      رئیس‌جمهوری آمریکا وعده داده که فشارها بر ایران را افزایش دهد و خواستار نشان‌دادن عدم تبعیت ایران از برجام است. اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیروی ایران از این توافق را تأیید کرده است.

      ورود فرانسه به بحران شبه‌جزیره کره

      پیش از آلمان نیز فرانسه به بحران شبه جزیره کره وارد شده بود.

      امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری این کشور شنبه، ۹ سپتامبر با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا و شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن به صورت تلفنی گفت‌و‌گو کرد.

      بر اساس بیانیه‌ای که دفتر مکرون منتشر کرد، رهبران این سه کشور بر واکنش «یکپارچه و قاطع» جامعه بین‌الملل نسبت به اقدامات پیونگ‌یانگ اتفاق نظر داشتند و راه‌های افزایش فشار بر این کشور را بررسی کردند.

      جشن هسته‌ای به جای آزمایش موشکی

      کره جنوبی شنبه هشدار داده بود که نشانه‌هایی از آماده‌شدن همسایه شمالی‌اش برای یک آزمایش موشکی دیگر مشاهده کرده است.

      جشن هسته‌ای در کره شمالی

      آمریکا و متحدانش، از جمله ژاپن خود را برای این آزمایش آماده می‌کردند.

      اما این آزمایش که قرار بود یکشنبه، ۱۰ سپتامبر همزمان با ۶۹امین سالگرد تأسیس «جمهوری خلق کره» برگزار شود، فعلاً انجام نشده است.

      در عوض کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در جشنی بزرگ از دانشمندان هسته‌ای این کشور به خاطر موفقیت‌آمیز بودن آزمایش هسته‌ای هفته گذشته قدردانی کرد.

      در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.