ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پارلمان عراق به همه‌پرسی استقلال کردستان رأی منفی داد

نمایندگان کرد که در اعتراض به رأی‌گیری درباره همه‌پرسی استقلال کردستان، صحن پارلمان را ترک کرده بودند، در این رأی‌گیری شرکت نداشتند. اقدام نظامی نیز در این مصوبه پیش‌بینی شده است.

پارلمان عراق طرحی را به تصویب رساند که به موجب آن برگزاری همه‌پرسی استقلال در اقلیم کردستان غیر قانونی‌ست. نمایندگان کرد که در اعتراض به رأی‌گیری درباره همه‌پرسی استقلال کردستان، صحن پارلمان را ترک کرده بودند، در این رأی‌گیری شرکت نداشتند.

پارلمان عراق ـ عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، سلیم جبوری، رئیس پارلمان عراق روز سه‌شنبه ۱۲ سپتامبر / ۲۱ شهریور اعلام کرد که این رأی‌گیری به درخواست ۸۰ نماینده پارلمان انجام شد و هدف از آن حفظ «وحدت سرزمین و مردم عراق» بود.

جبوری افزود رأی پارلمان به نخست‌وزیر حکم می‌کند تا «تمامی اقدامات لازم را برای حفظ اتحاد عراق و ورود به یک گفت‌وگوی جدی» با مقامات اقلیم کردستان عراق انجام دهد.

در ماه مارس سال جاری احزاب «اتحاد میهنی کردستان» و «دموکرات کردستان» تاریخ برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق را ۲۵ سپتامبر اعلام کردند.

خبرگزاری روداو هم گزارش داده است که پارلمان عراق بدون حضور نمایندگان کرد، برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان عراق را رد کرد.

سیوان سرنی، یکی از نمایندگان نماینده کرد در پارلمان عراق به این خبرگزاری گفته است که در طرحی که به تصویب پارلمان عراق رسیده، اقدامات نظامی برای جلوگیری از همه‌پرسی استقلال کردستان نیز پیش‌بینی شده است.

پیش از آغاز رأی‌گیری بیانیه‌ای در محکومیت همه‌پرسی استقلال کردستان عراق به امضای گروهی از نمایندگان پارلمان عراق رسیده و در صحن پارلمان توزیع شده بود. اشواق جاف، نماینده حزب دموکرات کردستان عراق در پارلمان این کشور می‌گوید نمایندگان ترکمن‌ها مبتکر این بیانیه بودند.

حیدر عبادی، نخست‌وزیر عراق و دولت مرکزی در ماه‌های اخیر بارها همه‌پرسی استقلال کردستان را مغایر با قانون اساسی این کشور خوانده و با آن مخالفت کرده بودند.

این همه‌پرسی به‌ویژه برای ترکیه و ایران که گرایش به جدایی اقلیت کردها آن‌ها را تهدید می‌کند، غیرقابل قبول بوده و آمریکا و برخی از کشورهای اروپایی هم با آن مخالفت کرده‌اند.

مقامات اقلیم کردستان عراق نیز بارها گفته‌اند که «گزینش دیگری» به‌جز برگزاری همه‌پرسی استقلال برای تضمین حقوق کردها ندارند. کردهای عراق سال‌ها تا زمان سرنگونی حکومت صدام حسین در سال ۲۰۰۳، سرکوب شدند.

همه‌پرسی کردستان در میان کردهایی که رؤیای کشور مستقل کردی را دارند نیز مورد اختلاف بوده است.

این همه‌پرسی همچنین به دلیل تصمیم استان کرکوک برای شرکت در آن حساسیت‌برانگیز شده است. کرکوکِ نفت‌خیز کردنشین است و در شمال بغداد قرار دارد. این استان در قلمرو دولت فدرال مرکزی است اما از سال‌ها پیش بحث بر سر ملحق شدن آن به کردستان چالش‌برانگیز بوده است.

دولت فدرال عراق از آن نگران است که هدف اصلی از برگزاری همه‌پرسی در کردستان عراق، نه استقلال، بلکه ضمیمه کردن کرکوک با میدان‌های نفتی‌اش به اقلیم کردستان عراق باشد.

شورای استانی کرکوک در جلسه‌ای که ۲۹ اوت / ۷ شهریور برگزار شد، شرکت در همه‌پرسی استقلال کردستان را به تصویب رساند. ترکمن‌ها و عرب‌ها جلسه شورای استانی کرکوک را تحریم کرده بودند. حیدر عبادی و نوری مالکی معاون او نیز برگزاری همه‌پرسی استقلال در استان کرکوک را محکوم کردند.

با این حال، چهارشنبه ۶ سپتامبر / ۱۵ شهریور کمپین تبلیغاتی برای همه‌پرسی استقلال کردستان در اربیل و در استان کرکوک آغاز به‌کار کرد.

دفتر انتخابات و همه‌پرسی در استان کرکوک اعلام کرده که کمیته انتخابات مقدمات برگزاری همه‌پرسی را به انجام رسانده است. به‌گفته این دفتر، در مجموع در استان کرکوک ۹۲۵ هزار نفر در همه‌پرسی استقلال کردستان شرکت می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.