رضا علامهزاده: حتی صحنههای معمولی «ماجرای نیمروز» مضحک بود
نویسنده و سینماگر نامآشنا میگوید برای رسیدن به قضاوت حتماً نباید یک فیلم را از اول تا آخر دید. گاهی اثری «غیر قابل تحمل» است.
پس از دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوی ایران بحث در مورد گذشته جمهوری اسلامی و سوابق مسئولان آن بالا گرفته است. به نظر میرسد خط رسمی حکومت در تحریف تاریخ موفق نبوده که اینک بنا را بر تشدید فعالیت در راستای آن نهادهاند. به همین جهت هم بر روی فیلم سینمایی «ماجرای نیمروز» که روایتی حکومتی از درگیریهای اوایل سالهای دهه ۶۰ است تبلیغ ویژهای انجام میشود. رضا علامهزاده، نویسنده و سینماگر نامآشنا در گفتوگو با زمانه میگوید فقط بیست دقیقه از این فیلم را توانسته تحمل کند. حتی صحنههای معمولی این فیلم هم «مضحک» جلوه میکرده.
«ماجرای نیمروز» با سرمایه سپاه پاسداران و با تهیهکنندگی محمود رضوی، مشاور محمد باقر قالیباف ساخته شده است. جعفر پناهی در جشن منتقدان سینمایی از اعطای دیپلم افتخاری این جشنواره به محمد حسین مهدویان، کارگردان این فیلم که مستند انتخاباتی حسن روحانی را هم ساخته است خودداری کرد.
در آخرین بخش از مجموعه برنامههای « جلاد و شهید در فرهنگ رسمی و غیررسمی ایران» گفتوگوی رادیو زمانه با رضا علامهزاده را میشنوید:
جلاد و شهید در فرهنگ رسمی و غیررسمی ایران
نظرها
human right
یک محصول سینمای سفارشی شده از سوی یک نظام استبدادی ولایی، روایتی یک سویه، از دو گروه حاکم و معارض، که هر دو طرف عواملشان خودسرانه یا تحت امر و دستور، دست به جنایت علیه بشریت زدند. تررویسم یکی بدترین جنایت علیه بشریت است که هیچ چیز موجهش نمیکند. دو گروه جنایتکار بودند. ولی در فیلم صرفا به جنایت طرف مقابل (معارض) پرداخته و طرف دیگر همچو فرشتگان و معصومین و ناجی کشور و بشریت! در واقع هیچ کدام از طرفین حق ساختن فیلمی داورانه در مرود جنایت علیه بشریت نسیتند. این کار حق انسانهای فرهیخته و منصفی است که بتوانند آزادانه جنایت هر دو طرف به نمایش بگذارند و اصلا قضاوت با نمایش حقایق به عهده افکار عمومی بگذارند. این گونه فیلمها اتلاف منابع بیت المال، ریا و نیرنگ، جعل تاریخ و مستندات، اهانت به شعور مخاطب است.