ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

توافق روسیه، ترکیه و ایران بر سر ایجاد چهارمین منطقه کاهش تنش در سوریه

عربستان اطمینان داده بود که از مذاکرات آستانه حمایت می‌کند. به همین جهت موفقیت ششمین دور این مذاکرات دور از انتظار نبود. این توافق ۶ ماه معتبر اما قایل تمدید است.

روسیه، ترکیه و ایران در ششمین دور مذاکرات آستانه بر سر ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه به توافق رسیدند.

ششمین دور مذاکرات آستانه برای ایجاد مناطق کاهش تنش

به گزارش خبرگزاری رویترز، الکساندر لافرنتیو، نماینده ویژه روسیه در امور سوریه بعد از مذاکرات میان نمایندگان دولت سوریه و مخالفان، ایران، روسیه و ترکیه در آستانه، پایتخت قزاقستان به خبرنگاران گفت که مذاکره‌کنندگان با هم بر سر ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه به مدت شش ماه به توافق رسیدند. کشورهای روسیه، ترکیه و ایران با صدور بیانیه مشترکی این توافق را اعلام کرده‌اند.

مخالفان مسلح حکومت اسد، نمایندگان روسیه، ایران و ترکیه شش سند را به امضاء رسانده‌اند که بر اساس آن در استان‌های ادلب، حمص، لاذقیه، حما و در غوطه شرقی مناطق کاهش تنش برقرار می‌شود. مرزهای دقیق این مناطق نیز در سندهای یاد شده مشخص و ترسیم شده است. این توافق به مدت شش ماه معتبر است، اما بعد از این مدت هم می‌توان آن را تمدید کرد.

روسیه در حال حاضر، تا رسیدن به توافق آتش‌بس دائم نیروهایی از پلیس نظامی خود را در تعدادی از مناطق کاهش تنش مستتقر کرده است.

یکی از موارد مورد اختلاف تبادل زندانیان و اسرا بود. قرار بود سند هفتمی در این مورد به امضای طرفین برسد. خبرگزاری‌ها درباره این سند سکوت کرده‌اند.

بر اساس آماری که شبکه حقوق بشری سوریه منتشر کرده، از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ تاکنون، ۷۵ هزار نفر در جنگ سوریه مفقودالاثرند.

دیده‌بان حقوق بشر ۱۰ اوت سال جاری هشدار داده بود که تا سرنوشت مفقودشدگان در جنگ داخلی سوریه مشخص نشود، دسترسی به یک صلح پایدار در این کشور میسر نیست. دیده‌بان حقوق بشر از جامعه جهانی خواسته بود حکومت اسد و مخالفان مسلح‌اش را برای تبادل زندانیان و اسرا و معلوم کردن سرنوشت مفقودشدگان تحت فشار قرار دهد. این سازمان حقوق بشری یادآوری کرده بود که ایران در این زمینه مسئولیت ویژه‌ای دارد.

نخستین بار ۵ مه ۲۰۱۷  توافق ایجاد مناطق کاهش تنش در سوریه به اجرا گذاشته شد. مناطق کاهش تنش تاکنون در استان‌های لاذقیه، حلب و حما با بیش از یک میلیون نفر ایجاد شده است.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه سوریه، دوشنبه ۱۱ سپتامبر، دو روز قبل از برگزاری مذاکرات صلح آستانه در قزاقستان در یک نشست خبری مشترک با ایمن صفدی همتای اردنی خود در امان اعلام کرد که عربستان سعودی از مذاکرات صلح آستانه برای برقراری آتش‌بس در مناطق «کاهش تنش» حمایت می‌کند. او گفته بود:

«عربستان سعودی اطمینان داده که از توافق آستانه در رابطه با ایجاد مناطق کاهش تنش و برخی ابتکارات دیگر در چارچوب پروسه آستانه همکاری لازم را انجام می‌دهد.»

در اثر جنگ داخلی سوریه، هزار نفر از شهروندان سوری به اردن پناه برده‌اند. توافق آتش‌بس در مناطق کاهش تنش در مرز سوریه با اردن که در ۹ ژوئن حاصل شد همچنان پایدار است.

اردن ۳۷۰ کیلومتر مرز مشترک با سوریه دارد. سازمان ملل گزارش داده که در هفت سالی که از جنگ داخلی سوریه می‌گذرد، بیش از ۶۵۰ هزار آوراه سوری به اردن پناه برده‌اند. مقامات اردنی تعداد آوارگان سوری را بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.