ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

زنان ۵۶ درصد قبولی‌های کنکور سراسری ۹۶

زنان سهم بیشتری از قبولی دانشگاه‌ها دارند. با این‌حال سهم زنان ایرانی از مشارکت اجتماعی و سیاسی بسیار ناچیز است و از ۱۱ الی ۱۵ درصد فراتر نمی‌رود.

سازمان سنجش نتایج آزمون سراسری دانشگاه‌ها در سال ۹۶ را اعلام کرد. ۵۶ درصد کسانی که با موفقیت کنکور را از سر گذراندند، زنان هستند. با این‌حال سهم زنان ایرانی از مشارکت اجتماعی و سیاسی بسیار ناچیز است و از ۱۱ الی ۱۵ درصد فراتر نمی‌رود.

زنان سهم بیشتری از قبولی دانشگاه‌ها دارند، اما سهم آنان از بازار کار کمتر از مردان است

حسین توکلی مشاور عالی سازمان سنجش به خبرگزاری‌های داخلی گفته است:

«فهرست اسامی تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرفته شده نهایی آزمون سراسری سال ۹۶ دانشگاه‌ها از ساعت ۲۰: ۱۵ روز جمعه (۲۴ شهریور ۹۶) بر روی سایت سازمان سنجش قرار گرفته. از تعداد ۳۷۸ هزار و ۷۰۶ نفر پذیرفته شده نهایی ۲۱۷ هزار و ۸۸۴ نفر زن و ۱۶۴ هزار و ۸۲۲ نفر مرد هستند، به عبارت دیگر ۵۶. ۴۸ درصد پذیرفته‌شدگان نهایی زن و ۴۳. ۵۲ درصد مرد هستند.»

با وجود آنکه زنان جوان ایرانی سهم بیشتری از قبول‌شدگان آزمون سراسری دانشگاه‌ها دارند، سهم آنان از بازار کار بعد از پایان تحصیلات دانشگاهی به مراتب کمتر از مردان است.

معصومه ابتکار، معاون زنان و خانواده روحانی در دولت دوازدهم، اوایل شهریور سال جاری اعلام کرد که در دولت قبلی، سهم زنان دانشگاهی از بازار کار فقط یک درصد رشد کرده است. این شکاف در استان‌های کشور شدت بیشتری پیدا می‌کند و دولت هم با این مشکل به خوبی آشناست. معصومه ابتکار گفته است:

«تعداد دختران و زنان فارغ‌التحصیل جویای کار در تمامی استان‌های کشور بیش از مردان است، این در حالی‌ست که این شکاف در برخی از استان‌ها شدیدتر می‌شود.»

دیده‌بان حقوق بشر در گزارشی که در مه /خرداد سال جاری کرده بود، اعلام کرده بود که بازار کار ایران در انحصار مردان است. در این گزارش گفته شده بود:

«زنان ایرانی با مجموعه‌ای از محدودیت‌ها، مثل محدودیت سفر به خارج از کشور، ممنوعیت اشتغال در حرفه‌های خاص و نبود حفاظت‌های قانونی اولیه روبه‌رو هستند.»

بر اساس این گزارش میزان اشتغال زنان ایرانی در سال ۱۳۹۵ نزدیک به ۱۵ درصد بوده در حالی که میانگین اشتغال زنان در کشورهای شمال آفریقا و خاورمیانه ۲۰ درصد است. در برخی کشورهای پیشرفته از جمله در اسکاندیناوی نرخ اشتغال زنان به حدود ۸۰ درصد هم می‌رسد.

فقط در زمینه فرصت‌های اشتغال، «نیمه دوم» مورد تبعیض قرار نمی‌گیرد. میزان مشارکت اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زنان ایرانی هم کمتر از مردان است. بر اساس پژوهش‌های جامعه‌شناختی، زنان ایرانی بر اساس میزان مشارکت اجتماعی به چهار گروه تفکیک شده‌اند: منفعل‌ترین گروه زنان ۳۸ درصد، انزواجویان ۳۱ درصد، فعالان فرهنگی ۱۴ درصد و مشارکت‌جوترین زنان که ۱۶ درصد از کل جامعه زنان را تشکیل می‌دهند.

محدودیت‌های ساختاری و خانوادگی از بارزترین موانع مشارکت اجتماعی زنان گزارش شده است.

در زمینه مشارکت سیاسی هم سهم زنان ایرانی ناچیز است. در دوره دهم مجلس شورای اسلامی تعداد کاندیداهای زن فقط ۱۱ درصد و در انتخابات شوراهای شهر ۶ درصد بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.