ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: اروپا باید پیام قاطعی درباره برجام به آمریکا بفرستد

نماینده آمریکا در امور خلع سلاح گفته که انتظار از برجام کمک به ثبات در منطقه بود، اما ایران با حمایت از بشار اسد و گروه‌های شیعی و فلسطینی آن را نقض کرده است.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران از اتحادیه اروپا خواست تا پیامی قاطع درباره لزوم رعایت توافق هسته‌ای به واشنگتن ارسال کنند. مقام‌های آمریکا اما در روزهای اخیر بارها ایران را به نقض «روح برجام» متهم کرده‌اند.

دیدار روحانی با براک، رئیس مجلس نمایندگان بلژیک

حسن روحانی شنبه، ۲۵ شهریور در دیدار با «زیگفرید براک»، رئیس مجلس نمایندگان بلژیک گفت که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) می‌تواند «الگویی برای حل مسائل پیچیده منطقه‌ای و جهانی باشد» و تأکید کرد که ایران به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بوده است.

برجام پس از رسیدن دونالد ترامپ به کاخ سفید در معرض خطر قرار گرفته است. رئیس‌جمهوری آمریکا از دوران مبارزات انتخاباتی مخالفت خود را با برجام نشان داده‌است. او وعده داده که فشارها بر ایران را افزایش دهد. ترامپ در پی نشان‌دادن عدم تبعیت ایران از برجام است. اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیروی ایران از این توافق را تأیید کرده است.

روحانی نیز در این دیدار تأکید کرد که «تنها دستگاهی که می‌تواند اعلام کند که ایران به تعهدات خود بر برجام عمل کرده است، فقط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است و جمهوری اسلامی ایران بر اساس گزارشات آژانس، به تعهدات خود در چارچوب برجام پایبند بوده است و انتظار داریم که طرف‌های مقابل نیز کاملاً به تعهدات خود در چارچوب این توافق پایبند باشند.»

او همچنین افزود که اتحادیه اروپا نیز باید به طور کامل به برجام عمل کند و «به آمریکا نسبت به پایبندی‌ به تعهداتش در برجام فشار آورده و به آنها پیام قاطعی داده شود.»

سه قدرت اروپایی آلمان، بریتانیا و فرانسه در مذاکرات هسته‌ای با ایران در کنار روسیه، چین و آمریکا حاضر بودند.

حاصل این مذاکرات «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) بود که در ۲۰۱۵ به امضاء طرفین رسید. بر اساس این توافق، ایران برنامه هسته‌ای خود را در ازای رفع تدریجی تحریم‌های بین‌المللی مرتبط با برنامه هسته‌ای‌اش به شدت محدود کرد.

رئیس مجلس نمایندگان بلژیک: تمام تلاش‌مان را می‌کنیم

اگرچه مقام‌های ارشد کشورهای اروپایی از برجام دفاع کرده‌ و اتحادیه اروپا نیز پایبندی ایران به این توافق را مورد تأیید قرار داده است، اما اروپا در نقد برنامه موشکی ایران کنار آمریکا ایستاده‌.

ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان چهارشنبه، ۲ اوت به سازمان ملل متحد هشدار دادند که ایران با پرتاب موشک ماهواره‌بر «سیمرغ» دست به اقدامی «تحریک‌آمیز» و «تهدیدکننده» زده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز از احتمال مذاکره برای گنجاندن بندهایی مربوط به برنامه موشکی ایران در برجام خبر داده بود.

بیشتر بخوانید:

    زیگفرید براک در دیدار روز شنبه به روحانی گفت که « بسیار مصمم هستیم که همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه مرتبط با اتحادیه اروپا را با جمهوری اسلامی ایران توسعه دهیم.»

    او همچنین وعده داد که بروکسل از «فرصت بزرگ برجام» استفاده کند و «تلاش‌های بیشتری برای رفع موانع و توسعه روابط بویژه در حوزه تجاری و اقتصادی» به عمل آورد.

    ادامه مخالفت‌های آمریکا

    مقام‌های آمریکایی اما هنوز ایران را به نقض «روح برجام» متهم می‌کنند.

    رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا جمعه در ابتدای نشست سازمان «جامعه دموکراسی» ادعا کرد که «ایران شبکه‌ای از گروه‌های نیابتی را در خاورمیانه اداره می‌کند که مروج ترور و خشونت هستند» و ایران را عامل بی‌ثباتی کشورهای منطقه خواند.

    این استدلالی است که مقام‌های آمریکایی با توسل به آن تهران را به نقض روح برجام متهم می‌کنند.

    رابرت وود، نماینده آمریکا در امور خلع سلاح نیز شنبه گفت که ایران به دلیل فعالیت‌های موشکی‌اش و حمایت از حزب‌الله لبنان، گروه‌های شیعه یمن، حماس و نیز بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در دمشق، به برجام پایبند نبوده است.

    به گفته وود، انتظار از این توافق کمک به «صلح و ثبات در منطقه» بوده، اما چنین چیزی روی نداده است.

    ایران پیش از این اعلام کرده است که آغازگر خروج از برجام نخواهد بود، اما در برابر نقض برجام از سوی آمریکا واکنش نشان خواهد داد.

    در همین زمینه

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.