اجرای حکم شلاق پناهجویی که از نروژ به ایران دیپورت شد
لیلا بیات که از نروژ درخواست پناهندگی کرده بود، با وجود آن که حکم ۸۰ ضربه شلاق برایش صادر شده بود در ماه مارس از نروژ به ایران بازگردانده شد.
حکم شلاق پناهجویی که دولت نروژ درخواست پناهندگی او را نپذیرفت و او را به ایران بازگرداند (دیپورت کرد)، به اجرا درآمده است.
لیلا بیات که از ایران مهاجرت و از نروژ درخواست پناهندگی کرده بود، با وجود آن که حکم ۸۰ ضربه شلاق برایش صادر شده بود در ماه مارس از نروژ به ایران بازگردانده شد.
سازمان حقوق بشر ایران گزارش کرده است که حکم شلاق او در تهران به اجرا گذاشته شده است.
محمود امیری مقدم که خود مقیم نروژ است در صفحه فیسبوک درباره این ماجرا نوشته است: «مایه تأسف است که مقامات کشوری مثل نروژ که به خاطر احترام به حقوق بشر و بهویژه حقوق زنان در دنیا شهرت دارد، حاضر به پناه دادن به زنی که ازحکم شلاق در ایران فرار کرده بود نشدند و او را دوباره به ایران بازگرداندند.»
به گفته امیری مقدم، در این پرونده مقامات نروژ وظیفه انسانی و حقوقی خود را به خوبی انجام نداده اند: «[آنها] در بهترین وجه، بدون اطمینان کامل از اینکه لیلا در صورت بازگشت به ایران مورد رفتار غیرانسانی قرار نمیگیرد، او را به ایران فرستادند.»
مدیر سازمان حقوق بشر ایران نوشته است: «شواهد زیادی وجود داشت که حکم شلاق لیلا واقعی بوده ولی مقامات نروژ توجهی به این شواهد نکردند. مسئولیت نخست حکم غیرانسانی ۸۰ ضربه شلاق که در مورد لیلا اجرا شد بر عهده حکومت ایران است اما مقامات نروژ هم میبایستی سهم خود را در مسئولیت قبول کنند و در قبال آن پاسخگو باشند.»
سازمان حقوق بشر ایران گزارش کرده است حکم ۸۰ ضربه شلاق لیلا بیات، ساعت یک بعد از ظهر روز سهشنبه ۲۸ شهریور ماه در شعبه سه اجرای احکام دادسرای ارشاد به اجرا درآمده است.
خانم بیات و سه نفر از دوستانش سال ۱۳۸۶ به دلیل «شرب خمر» بازداشت و در دادسرای ارشاد ناحیه ۲۱ به ۸۰ ضربه شلاق محکوم شده بودند.
او (و دوستانش) که هر کدام با هفت میلیون تومان وثیقه آزاد شده بودند، دو سال و نیم تلاش کردند حکم صادر شده را تغییر دهند.
لیلا بیات اما پس از ناامید شدن از نتیجه، همراه پسر پنج ساله خود به نروژ مهاجرت و تقاضای پناهندگی کرد. مقامات اداره مهاجرت نروژ بارها پرونده پناهجویی او را رد کردند.
در نهایت خانم بیات در روز ۲۱ اسفند ۱۳۹۵ از پسر خود که اکنون ۱۳ سال دارد جدا و به ایران بازگردانده شد. او از آن تاریخ دوباره برای متوقف کردن اجرای حکم شلاق خود تلاش کرد اما در نهایت این حکم غیر انسانی به اجرا گذاشته شد.
لیلا بیات درباره اجرای این حکم و آنچه در نروژ به او گذشت، به سازمان حقوق بشر ایران گفته است: «من عینا مشکلم را به آنها گفتم اما دولت نروژ هفت بار به پرونده من {جواب} منفی داد و مدارکی را که ارائه کردم قبول نکرد. آنها میگفتند حکم دادگاه، حکم جلب، گواهی وکیل و هرچه من از ایران به ایشان ارائه میکردم ساختگی است و کیس (پرونده) من دروغ است. میگفتند کارشناس ما در سفارت نروژ در ایران مدارک من را بررسی کرده و گفته چنین حکمی در ایران اجرا نمیشود. در نهایت هم به من {حکم} دو سال ترک خاک کل اروپا دادند و من را از پسر ۱۳ سالهام جدا کردند و به ایران دیپورت کردند.»
نظرها
name
کثافت ها
نروژ شرمت باد
80 ضربه نمی فهمید یعنی چه؟ ممکن است هر انسانی دوام نیاورد و موجب مرگ شود. در جهانی که کمپین حمایت از حیوانات راه می اندازند برخی اسنانها، با انسانها رفتاری بدتر از حیوانات میکنند آن هم برای امور شخصیه!
صادق پویان
حقوق بشر چقدر خوب است ، اما افسوس که دقیقاً آنجایی که باید فریادرس بی فریادرسان باشد، فشل و ناکار می گردد. حقوق بشر برای شهروندان کشورهای دموکراتیک ، برای آلمانی ها ، اتریشی ها، فرانسوی ها و نروژی ها خود بخود به عنوان حق شهروندی اجرا می شود. اما وای به آن وقتی که تو بشر بماهو بشر یا همان everyone مکتوب شده در اعلامیۀ جهانی حقوق بشر شوی. وای به آن گاهی که تو بشر کلی ، فارغ از ملیت ، دین ، تابعیت خاص ،اعتقادات موروثی، و هر چیز افزوده ای به بشریتت گردی. آن وقت همین قوۀ قضائیۀ اتریش به طور معجزه آسایی در یک چیز با قوۀ غذاییۀ جمهوری اسلامی خویشاوند می شود: قاضی به دلخواه شخصی و به قول خودشان به طورwillkür درخواست اقامت شما را با دستاویز یکی از مواد مقررات اسکان ( NAG) رد می کند، حتی اگر دانشجوی پذیرفته شده ای باشی که همۀ شرایط از جمله تمکن مالی ،بیمۀ سلامت ، و برخورداری از حامی مالی را اثبات کرده باشی. بیمه شدن اجباری قبل از صدور حکم دادگاه برای اقامت ، پرداخت پول خوابگاه قبل از صدور حکم دادگاه برای اقامت به معنای گرفتن پول هنگفت از کسی است که هنوز پایش به خاک اتریش نخورده و وقتی دادگاه بدلخواه اقامتش را رد کرد، پولی پس داده نمی شود مگر با کسورات بیرحمانه. این برای دانشجویی است که پذیرش دارد و می خواهد به طور قانونی و بدون بهرگیری از حق پناهندگی در جایی که دلش می خواهد مطابق مادۀ 13 حقوق بشر تحصیل کند. حال حساب درخواهندۀ پناهندگی معلوم است. اصل بر عدم برائت است، اصل بر دروغگویی متقاضی است.اگر باور ندارید در همین جا شرح پرونده ای را با ذکر شماره و تاریخ خواهم آورد. ناسیونالیسم و تمایلات فاشیستی گویی دوباره دارد بر صندوق های رأی غالب می شود. حقوق بشر حقوق بشر بی مرز است. در اروپا اما تنها شهروندانی حقوق دارند که درون مرزها به عنوان آلمانی و اتریشی و فرانسوی زندگی می کنند. به هیچ وجه نمی خواهم تقصیر جمعی خودمان در سرسپردن به حکومت های ضد بشری مان را به گردن انگلیسی ها بیاندازم، لیک ما ایرانی هایی که خواهان آزادی هستیم ، از اینجا رانده و از آنجا مانده ایم و حقوق بشر دقیقاً در این وضعیت است که باید وجودش را در عمل نشان دهد.