نادر گلچین، خواننده موسیقی ایرانی درگذشت
پس از انقلاب سالها از فعالیت هنری این خواننده صاحب سبک جلوگیری شد. او صدایی آرام و گرم داشت و در طول فعالیت هنری خود بیش از ۳۰۰ آواز و آهنگ اجرا کرد.
نادر گلچین، خواننده پرسابقه موسیقی ایرانی در سن ۸۱ سالگی در تهران داشت. پس از انقلاب سالها از فعالیت هنری این خواننده صاحب سبک جلوگیری شد.
بهگزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نازنین گلچین، فرزند این هنرمند روز جمعه ۳۱ شهریور ضمن اعلام این خبر گفت که پدرش از حدود یکماه پیش بهدلیل تشدید بیماری ریوی در بیمارستان هتل گاندی تهران بستری بود.
نازنین گلچین علت مرگ پدرش را ایست قلبی عنوان کرد.
اصلیترین دوران فعالیت هنری نادر گلچین پیش از انقلاب ایران بود و پس از انقلاب بهجز انتشار یک آلبوم فعالیتی نکرد.
او در سال ۱۳۱۵ در رشت بهدنیا آمد، از ۱۲ سالگی همکاری با رادیو رشت را آغاز کرد و خواننده محلی گیلان شد و در نوجوانی به بازیگری در تئاتر روی آورد و در چند نمایش بازی کرد و آواز خواند.
پس از آمدن به تهران در سال ۱۳۳۹ در اداره هنرهای زیبا و وزارت فرهنگ و هنر فعالیت هنری خود را آغاز کرد و تا سال ۱۳۵۴ در این اداره به ترتیب با ارکسترهای فرامرز پایور، عباس خوشدل، عبدالکریم مهرافشان، عماد رام و مصطفی پورتراب همکاری کرد.
گلچین در سال ۱۳۵۰ همکاری خود را با رادیو ایران آغاز کرد و در برنامههای مختلف رادیو، از جمله برنامه گلها فعالیت داشت.
ترانه «آمد نوبهار» اثر مهدی خالقی به رهبری فرهاد فخرالدینی از جمله ترانههای او بود که در آن سالها معروف شد.
از آثار مهم دیگر او در آن دوران میتوان به «یوسف گم گشته»، تصنیف «مرغ سحر»، «ناوک مژگان»، «قصه شهر عشق»، «مسبب»، «من دیگه بچه نمیشم» اشاره کرد.
آلبومهای «نفس باد صبا» و «زلف بنفشه» از جمله آلبومهای او پیش از انقلاب ایران بودند و پس از انقلاب تنها آلبومی که منتشر کرد «گریز» نام داشت که آن را با فریدون شهبازیان، آهنگساز و با اشعار هوشنگ ابتهاج، پس از ۳۵ سال دوری از فعالیت هنری، کار کرد.
پس از انقلاب از فعالیت هنری نادر گلچین جلوگیری شد و او تنها در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی که کمی فضا بازتر شد توانست با رادیو همکاری محدودی داشته باشد.
او سه سال پیش در گفتوگویی با روزنامه اعتماد درباره کنارهگیریاش از فعالیتهای هنری پس از انقلاب گفته بود: «مطمئن باشید از همان ابتدا شور و عشق لازم برای کار و فعالیت در من وجود داشت اما هر چه پیش میرفتم حواشی کار جاذبه لازم را تا حد زیادی از بین میبرد. در اصل به جای آنکه اهالی هنر را با ملاطفت و صمیمیت دعوت به اجرا و حضور در عرصه موسیقی کنند، دانسته یا ندانسته، فضا را به خشونت و بیمهری میکشاندند.»
او افزوده بود که پس از انقلاب «نه تنها دعوتی از من صورت نگرفت بلکه مدام با بیمهری مواجه بودم.»
نادر گلچین از خوانندگان صاحب سبک موسیقی ایرانی بود که صدایی آرام و گرم داشت. او در طول فعالیت هنری خود بیش از ۳۰۰ آواز و آهنگ اجرا کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.