بنگلادش خواهان ایجاد «مناطق امن» در میانمار شد
نخستوزیر بنگلادش در مجمع عمومی سازمان ملل خواهان ایجاد مناطق امن تحت نظارت سازمان ملل شد و دولت میانمار را به مینگذاری در طول مرز خود متهم کرد.
شیخ حسینه واجد، نخستوزیر بنگلادش در مجمع عمومی سازمان ملل درخواست کرد که هیئتی از سوی سازمان ملل برای ایجاد مناطق امن به میانمار برود تا مسلمانان روهینگیا بتوانند به خانههای خود بازگردند.
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، شیخ حسینه پنجشنبه شب ۲۱ سپتامبر / ۳۰ شهریور در مجمع عمومی سازمان ملل ضمن اعلام درخواست ایجاد مناطق امن تحت نظارت سازمان ملل در میانمار، گفت بنگلادش در حال حاضر از ۸۰۰ هزار روهینگیایی نگهداری میکند و «دولت میانمار باید به این پاکسازی قومی پایان دهد».
نخستوزیر بنگلادش در عین حال «هرگونه افراطگرایی خشونتآمیز» را محکوم کرد.
مقامات میانماری عملیات نظامی خود در غرب کشور، محل سکونت مسلمانان میانمار را بهدلیل آنچه مقابله با خشونت تندروهای اسلامگرا مینامند، توجیه میکنند.
خشونتها در میانمار با حمله روز جمعه ۲۵ اوت / ۳ شهریور شورشیان روهینگیا به دهها پاسگاه پلیس آغاز شد. در پی این حملات ارتش میانمار عملیات گستردهای را در ایالت راخین آغاز کرد و صدها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند.
نخستوزیر بنگلادش در مجمع عمومی سازمان ملل همچنین از «مینگذاری در طول مرز بین میانمار و بنگلادش توسط مقامات میانماری» حرف زد و گفت این مینگذاریها بهمنظور آن صورت گرفته که مانع از بازگشت مسلمانان روهینگیا به میانمار شوند.
روز سهشنبه گذشته آنگ سان سوچی، رهبر میانمار اطمینان داد که این کشور آماده سازماندهی بازگشت بیش از ۴۱۰ هزار نفر پناهجوی روهینگیایی از بنگلادش است. او از اینکه غیرنظامیان «در دام» بحران گرفتار شدهاند «عمیقاً» اظهار تأسف کرد.
روز گذشته (پنجشنبه) سازمانهای بشردوست به محل زندگی پناهجویان روهینگیا در بنگلادش رفتند تا به هزاران قربانی خشونتهای اخیر کمک کنند.
در سه هفته اخیر جنوب بنگلادش که با میانمار هممرز است تبدیل به یکی از بزرگترین اردوگاههای پناهجویی در جهان شده است.
سازمان ملل بارها از «پاکسازی قومی» توسط دولت میانمار سخن گفته است. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت چهارشنبه ۱۳ سپتامبر / ۲۲ شهریور با صدور بیانیهای از حکومت میانمار خواستند تا به خشونتها علیه اقلیت مسلمان روهینگیا پایان دهد.
سازمان ملل گفته است در جهان هیچ اقلیت قومی به اندازه اقلیت مسلمان روهینگیا تحت آزار و تعقیب قرار ندارد.
روز گذشته (پنجشنبه ۲۱ سپتامبر) دولت آمریکا نیز از شورای امنیت سازمان ملل خواست تا «هرچه سریعتر، اقدامات مؤثری» برای پایان دادن به بحران میانمار انجام دهد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.