۳۰ درصد ایرانیها از اختلال روانی رنج میبرند؛ نزاع دومین عامل مرگ مصدومان اورژانسی
وزیر بهداشت ایران: «در کشور هر وقت از فرهنگ سخن گفته میشود فکر میکنند فرهنگ فقط روضه و عزاداری است. چرا باید نزاع دومین عامل مرگ و میر در اورژانس کشور باشد؟»
حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت ایران گفت که نزاع دومین عامل مرگومیر در اورژانسهای ایران است.
وزیر بهداشت ایران که شنبه، اول مهرماه در روز ملی اورژانس سخن میگفت، اعلام کرد که «۳۰ درصد از مردم دچار اختلالات روحی و روانی هستند که نتیجه آن ایجاد درگیری، نزاع و خشونت در جامعه است.» او منبع این آمار را اعلام نکرد.
به گفته قاضیزاده هاشمی، نزاع و درگیری پس از سوانح رانندگی دومین عامل مرگومیز مصدومان اورژانسی است.
او با لزوم پرداختن به فرهنگسازی علیه خشونت در جامعه در سخنانی انتقادآمیز گفت: «متاسفانه در کشور ما هر وقت از فرهنگ سخن گفته میشود فکر میکنند فرهنگ فقط روضه و عزاداری است در حالی که اصلا اینگونه نیست. چرا باید نزاع دومین عامل مرگ و میر در اورژانس کشور باشد؟ چرا آمار تصادفات افزایش دارد؟»
به ادعای قاضیزاده، دروغگویی یکی از عوامل ایجاد نزاعهای اجتماعی است.
بالاترین آمار اعلامشده تا کنون
آمار گفتهشده از سوی وزیر بهداشت، بالاترین آمار بیانشده از سوی کارشناسان بهداشت و سلامت روان درباره اختلالات روحی در ایران است.
احمد حاجبی مدیر دفتر سلامت روانی، اجتماعی، اعتیاد وزارت بهداشت و درمان ایران اردیبهشتماه امسال گفت که شش میلیون و ۴۰۰ هزار ایرانی دچار افسردگی هستند.
به گفته این مقام مسئول از هر ۱۰ نفر ساکن در ایران ۳.۵ نیم نفر از خدمات درمانی افسردگی بهره میبرند.
حاجبی ۱۹ فروردین امسال گفته بود که ۲۳.۶ درصد از جمعیت ایران به یکی از انواع اختلالهای روانی مبتلا هستند. به گفته او شیوع افسردگی در زنان ۱۶.۵ درصد و در مردان ۱۰.۵ درصد است.
پیش از این کبری لشکریپور، روانپزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفته بود که «۲۱ درصد جمعیت ایران دچار مشکلات روحی و روانی هستند.»
پیشتر نیز رییس منتخب انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفتوگو با سایت فرارو ادعا کرده بود که یک چهارم جمعیت کشور نیاز به خدمات روانپزشکی دارند.
رضا میرسپاسی گفته بود که حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد افراد بزرگسال جامعه (۱۵ تا ۶۴ سال)، در طول سال نیاز به مراجعه برای مشکلات اعصاب و روان دارند.»
آماری که او ارائه کرده بود بر مبنای تحقیق میدانی و از طریق پرسشنامه در تهران و شهرستانها به دست آمده بود.
نظرها
نظری وجود ندارد.