بحران کره شمالی: بالاگرفتن جدال لفظی، نمایش قدرت بمبافکنهای آمریکایی
وزیر خارجه کره شمالی ترامپ را «آقای رئیسجمهور شرور» خواند که راه خودکشی پیش گرفته. چندساعت پیشتر بمبافکنهای مافوق صوت آمریکا بر فراز آبهای شرق کره شمالی پرواز کردند.
وزیر خارجه کره شمالی در سخنرانی شدیداللحنی در مجمع عمومی سازمان ملل، رئیسجمهوری آمریکا را «آقای رئیسجمهورِ شرور» خواند و گفت که هدف نهایی کره شمالی رسیدن به توازن قدرت با آمریکا و جلوگیری از حمله این کشور است. سخنرانی او چندساعت پس از پرواز بمبافکنهای مافوق صوت آمریکایی بر فراز آبهای شرق کره شمالی صورت گرفت.
ری یونگ هو، وزیر خارجه کره شمالی شنبه، ۲۳ سپتامبر سخنان خود را در مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به سخنرانی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا از همان تریبون آغاز کرد. او گفت که برای پاسخدادن به ترامپ از لحنی شبیه به لحن او استفاده خواهد کرد.
ترامپ در سخنان روز سهشنبه خود در سازمان ملل کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی را «مرد موشکی» خواند و این کشور را به «نابودی کامل» در صورت خطرآفرینی برای منافع آمریکا و متحدانش تهدید کرد. ترامپ گفت که «کیم راه خودکشی را در پیش گرفته است».
ری یونگ هو ترامپ را «شخصی نامتعادل به لحاظ روانی و سرشار از خودبزرگبینی» خواند که در حال تلاش برای بدلکردن سازمان ملل به «لانه گنگسترها» است.
او گفت ترامپ با «مرد موشکی» خواندن رهبر کره شمالی باعث شده تا «بازدید موشکهای ما از سرتاسر خاک آمریکا ناگزیرتر از پیش به نظر برسد». او گفت ترامپ است که «راه خودکشی را در پیش گرفته».
سخنان وزیر خارجه کره شمالی در ادامه سخنان کیم جونگ اون، رهبر این کشور بود. کیم در واکنش به تهدیدهای ترامپ، او را از نظر روانی نامتعادل و مبتلا به اختلال مشاعر خواند و گفت او را با «آتش» بر سرجایش مینشاند.
ری یونگ هو بالاگرفتن تنشها و رسیدن به وضعیت کنونی را حاصل تهدید ترامپ به فروریختن «آتش و خشم» و «تخریب کامل کره شمالی» دانست و گفت که کشورش برای پیشگیری از حمله اتمی آمریکا مجبور به توسعه سلاحهای هستهای شده است.
او تأکید کرد که تحریمهای اثری بر رویکرد دولت کره شمالی نخواهد داشت. دیروز چین اعلام کرد که در پیروی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه برنامه هستهای و موشکی پیونگیانگ، تحریمها علیه آن را آغاز میکند.
شنبه مردم زیادی در میدان اصلی پیونگیانگ گرد آمدند، علیه آمریکا و تحریمهای بینالمللی شعار دادند و از حکومتشان پشتیبانی کردند.
نمایش قدرت بمبافکنهای مافوق صوت بیـیک
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل پس از سخنرانی ری یونگ هو با او دیدار کرد و خواستار کاهش تنشها شد.
سخنان وزیر خارجه کره شمالی چندساعت پس از پرواز بمبافکنهای بی-یک آمریکا بر فراز آبهای شرق کره شمالی ادا شد.
به ادعای پنتاگون، این بمبافکنهای مافوق صوت با اسکورت جتهای جنگنده، به دورترین پرواز نظامی آمریکا در حریم هوایی بینالمللی شمال شرق شبهجزیره کره در قرن بیست و یکم دست زدند.
دانا وایت، سخنگوی پنتاگون پرواز بمبافکنها را «نشانه قاطعیت آمریکا و پیام روشنی از وجود گزینههای نظامی پیشاروی رئیسجمهوری» خواند.
ترامپ نیز در توئیتی در پاسخ به سخنرانی ری یونگ هو نوشت: «الان حرفهای وزیر خارجه کره شمالی را در سازمان ملل شنیدم. اگر او افکار کوچکمرد موشکی را بازتاب میدهد، مدت زیادی از عمر این افکار باقی نمانده!»
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 24, 2017
او در توئیتی پیش از آن نیز ایران را به همکاری با کره شمالی متهم کرد. پیش از آن گزارش شده بود که مأموران امنیتی بریتانیا در حال بررسی کمک هستهای ایران به کره شمالی هستند.
وزیر خارجه کره شمالی در مجمع عمومی سازمان ملل بار دیگر، اینبار در قالب ادبیاتی با توصیفات شاعرانه، تهدید کرد که کشورش به زودی یک بمب هیدروژنی را در اقیانوس آرام آزمایش میکند. او گفت پیونگیانگ نیازی ندارد که دیگر کشورها آن را به عنوان یک دولت دارای سلاح هستهای به رسمیت بشناسند، بلکه با آزمایش سلاح اتمی این قدرت را اثبات میکند.
اگر کره شمالی چنین آزمایشی را انجام دهد، باید موشک خود را بار دیگر از فراز بخشی از ژاپن عبور دهد. پیونگیانگ در یک ماه اخیر دوبار هنگام آزمایش موشکهای بالستیک خود، آنها را از فراز ژاپن به اقیانوس آرام پرتاب کرده است.
آزمایش بمب اتمی در فضای باز جو آخرین بار توسط چین در ۱۹۸۰ صورت گرفت. پس از آن آزمایشهای هستهای در تأسیسات زیرزمینی صورت میگیرند.
آخرین آزمایش هستهای کره شمالی سوم سپتامبر انجام شد. پیونگیانگ ادعا کرد که یک بمب هیدروژنی را با موفقیت آزمایش کرده و قادر به سوارکردن آن روی موشکهای بالستیک خود است.
نظرها
نظری وجود ندارد.