هشدار صندوق بین المللی پول در مورد فشار تغییرات اقلیمی بر کشورهای فقیر
صندوق بین المللی پول برپایه بررسیهای انجام شده کشورهای ثروتمند را فراخوانده به کمک کشورهای فقیر بشتابند، چون این کشورها به تنهایی نمیتوانند از پس پیآمدهای ناگوار تغییرات اقلیمی برآیند.
یک گزارش جدید درباره وضعیت اقتصادی جهان، تأثیر تغییرات اقلیمی را بر روی کشورهای فقیر بررسی کرده است. این گزارش توسط "صندوق بین المللی پول" تهیه شده است.
صندوق بین المللی پول برپایه بررسیهای انجام شده کشورهای ثروتمند را فراخوانده به کمک کشورهای فقیر بشتابند، چون این کشورها به تنهایی نمیتوانند از پس پیآمدهای ناگوار تغییرات اقلیمی برآیند.
کشورهای فقیر، نقش قابل ذکری در گرمایش زمین نداشتهاند. اما تغییرات اقلیمی بر رنجی که آنها از کمآبی یا جاری شدن دورهای سیل میکشند، افزوده است. آنها فقیرتر میشوند، انگار دارند برای بقیه تاوان پس میدهند. از این رو بنابر داوری صندوق بین المللی پول نیز کمک به آنها فقط ضروری نیست؛ این حق آنهاست که کمک بطلبند.
آماری تکاندهنده
صندوق بین المللی پول درباره پیامدهای گرمایش زمین در مناطق گرم هشدار داده است.
اقتصادهایی که زیر تأثیر منفی گرمایش زمین هستند، معیشت ۶۰ درصد از جمعیت جهان را تأمین میکنند. تا پایین این دهه این رقم به ۷۵ درصد میرسد. بالا آمدن سطح دریا و جاری شدن سیل ممکن است صدها میلیون انسان را در کشورهای جنوبی آواره کند.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود برای نخستین بار آمار و ارقامی را درباره پیامدهای ناگوار تغییرات اقلیمی منتشر کرده است. گزارش میگوید که اگر کشور رو به رشدی را در نظر بگیریم که دمای متوسط هوای آن ۲۲ درجه سانتیگراد باشد و این دما براثر گرمایش عمومی زمین یک درجه افزایش یابد و به ۲۳ درجه برسد، پیامد همین یک درجه افت نرخ رشد آن کشور به میزان ۰,۹ درصد خواهد بود. این افت رشد ۱,۲ است، اگر دمای متوسط هوای کشور ۲۵ درجه باشد.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود صراحتاً از توافق اقلیمی پاریس تمجید کرده است. طبق این توافق کشورهای ثروتمند بایستی سالانه در مجموع ۱۰۰ میلیارد دلار به آسیبدیدگان از تغییرات اقلیمی کمک کنند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، از جمله به دلیل این تعهدی که متوجه ایالات متحده هم میشود، با توافق پاریس مخالفت کرده است. با نظر به این موضوع، گزارش جدید صندوق بین المللی پول نوعی انتقاد به موضع واشنگتن تفسیر شده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.