هفتهنامه نیمرخ: تمامرخ زنان تحصیلکرده افغانستان را ثبت میکنیم
شهزاده سمرقندی: آشنایی با «نیمرخ»، هفتهنامه جدید زنان و دختران تحصیلکرده افغانستان در گفتوگو با مریم شاهی، سردبیر این هفتهنامه جدید در افغانستان.
هفته نامه «نیمرخ» با سردبیری مریم شاهی، یک ماه است که به فعالیت شروع کرده و تلاش میکند صدای زنان و دختران قشر تحصیلکرده افغانستان را به گوش کل جامعه برساند.
این هفته نامه با تیراژ ۱۰۰۰ نسخه به شکل کاغذی و همزمان از طریق شبکه های اجتماعی و ایمیلی در دسترس مخاطبان قرار میگیرد. مریم شاهی در گفت وگو با زمانه گفت در افغانستان متاسفانه فرهنگ خریدن روزنامه و مجله شکل نگرفته و کمتر کسی حاضر است که برای روزنامه یا مجله مورد علاقه خود پول دهد. از این خاطر تحریریه نیمرخ این هفته نامه را به طور رایگان بین مخاطبان خود توزیع میکند با وجود این که نرخ این هفته نامه پشت جلد آن ذکر شده است.
مریم شاهی در باره محتوای این هفته نامه گفت که همه مطالب، چه شعر و چه گفتوگوهای اجتماعی در راستای به وجود آوردن گفتوگو بین زنان تحصیلکرده است. به ویژه زنان و دخترانی که از ولایات دوردست افغانستان خود را به کابل رساندهاند تا از آزادی نسبی که در این شهر یا دیگر شهرهای بزرگ کشور وجود دارد استفاده کنند. شاهی این جسارت و این پذیرش ریسک را که این دختران و زنان برای رشد شخصی خود انجام می دهند ارزشمند میداند و تلاش دارد صدای انها را در این هفته نامه جدید جای دهد تا تجربههای مهم و ارزشمند آنها بازتاب یابد و دیگران را نیز تشویق کند که در پی رشد و پیشرفت فردی خود باشند.
خانم شاهی همین طور به مبارزه با زبان مردسالارانه و فرهنگ مردسالارانه ای اشاره میکند که این هفته نامه میخواهد انگشت روی نمونههای بروزیافته آن بگذارد و حساسیت مردم را نسبت به آن بیدار کند. او میگوید: «ما خوشحال نیستیم که دستاوردهای زنان پیشگام افغانستان را با اصطلاح های مردسالارانه کم ارزش می کنند و زنان موفق را به مرد شباهت می دهند.»
این اولین هفته نامه یا مجلهای نیست که در افغانستان به موضوع زنان و دختران تحصیلکرده میپردازد اما آن گونه که مریم شاهی میگوید این اولین هفته نامه ایست که ایجاد گفتوگوی میان زنان پیشگام جامعه را هدف خود قرار داده است. نیمرخ همچنین میخواهد تجربههای زنان کشورهای همسایه را نیز بازتاب دهد. شاهی میگوید با انتشار و توزیع چهار شماره از نیمرخ استقبال خوانندگان بسیار بوده که مردان نیز در بینشان دیده میشوند، و این او را برای ادامه کار دلگرم کرده است.
مریم شاهی از این نکات و دیگر مشکلاتی گفت که زنان تحصیلکرده در افغانستان با آن دست و پنجه نرم میکنند.
به این گفت وگو می توانید در اینجا گوش دهید:
نظرها
نظری وجود ندارد.