ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیشنهاد اردوغان به آمریکا: مبادله کشیش آمریکایی زندانی با گولن

دولت ترکیه فتح‌الله گولن را عامل کودتای نافرجام در این کشور می‌داند. اردوغان از آمریکا خواسته است که این واعظ مذهبی را با یک کشیش آمریکایی زندانی در ترکیه مبادله کند.

از یک سال پیش تاکنون اندرو برانسون، کشیش آمریکایی در ترکیه زندانی است. آمریکا بارها خواستار آزادی او شده است. اکنون رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه پیشنهاد کرده که واشنگتن در ازای باز پس فرستادن فتح‌الله گولن، واعظ مذهبی مخالف اردوغان، می‌تواند برانسون را تحویل بگیرد.

رجب طیب اردوغان تلاش می‌کند تا آمریکا فتح‌الله گولن را به ترکیه تحویل دهد.

رجب طیب اردوغان روز پنج‌شنبه ۲۸ سپتامبر / ۶ مهر در سخنانی در یک آکادمی پلیس گفت: «گولن را به ما بدهید تا ما او (برانسون) را محاکمه کنیم و به شما تحویل دهیم.»

دولت ترکیه جنبش فتح‌الله گولن را مسئول کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ در این کشور می‌داند. از آن زمان تاکنون ده‌ها هزار نفر از مظنوان وابسته به جنبش گولن در ترکیه بازداشت شده‌اند.

گولن، روحانی اسلام‌شناس ساکن آمریکا همواره هر گونه مشارکتی در کودتای نافرجام سال گذشته را رد کرده. او سردمدار سازمانی تحت عنوان «جنبش خدمت» است که در بسیاری از کشورها مدرسه و آموزشگاه تأسیس کرده و جنبه‌ خیریه دارد. با این حال، عده‌ای نیز از گولن به عنوان سردمدار شبکه‌ای سازمان‌یافته از صاحبان ترک‌تبار کسب‌و‌کار در اروپا و آمریکا نام می‌برند که سرمایه زیادی در آن در جریان است.

اندرو برونسون و همسرش نورین مدیر یک کلیسا در شهر ساحلی ازمیر، واقع در غرب ترکیه هستند. در اکتبر ۲۰۱۶ آنها به اتهام تهدید «امنیت ملی» دستگیر شدند. کمی بعد، نورین برونسون آزاد شد اما همسرش به اتهام عضویت در جنبش گولن در زندان باقی ماند.

در ماه اوت فرمان جدیدی در ترکیه منتشر شد که به اردوغان حق تبادل خارجیان محاکمه‌‌شده با ترک‌های خارج از کشور را می‌داد «در صورتی که برای امنیت ملی ضروری و یا به نفع کشور باشد.»

سردار کیلیچ، سفیر ترکیه در ایالات متحده در روز ۱۴ ژوئیه سال جاری گفته بود که دولت دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا نسبت به دولت پیشین باراک اوباما با موضوع استرداد فتح‌الله گولن جدی‌تر برخورد می‌کند.

کیلیچ از دولت آمریکا خواسته بود تا به ترکیه برای جمع‌آوری مدرک علیه گولن، جهت اثبات نقش او در کودتا کمک کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.