حماس، غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطین میسپرد
بعد از یک دهه اختلاف، وحدت فلسطینیها در چشمانداز قرار گرفته. نخستوزیر تشکیلات خودگردان به غزه سفر کرده. یک هیأت مصری بر روند انتقال قدرت نظارت دارد.
نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین وارد غزه شد. هدف از سفر رامی حمدالله به غزه، تحویل گرفتن حکومت غزه از حماس است. یک هیأت مصری به ریاست سفیر مصر در اسرائیل بر روند انتقال قدرت نظارت دارد.
حمدالله در یک نشست خبری که دوشنبه ۲ اکتبر در غزه برگزار شد، از این سفر به عنوان یک «لحظه تاریخی» برای ایجاد وحدت بین «خلق فلسطین» یاد کرد:
«ما به دستور محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین به اینجا، در قلب غزه آمدهایم که بگوییم دولت فلسطین بدون وحدت سیاسی و جغرافیایی در کرانه باختری و غزه نمیتواند ادامه پیدا کند.»
نخستوزیز تشکیلات خودگردان فلسطین در ادامه این نشست خبری گفت:
«ما میدانیم که تنها راهی که ما را به هدفمان میرساند وحدت است.»
حمدالله در نشست خبری دوشنبه دوم اکتبر خود اعلام کرد که تشکیلات خودگردان فلسطین، حکومت غزه را در دست میگیرد. نخستوزیر تشکیلات خودگردان همچنین اعلام کرد که برای این منظور چندین کمیته در زمینههای امنیتی و اداری تشکیل میشود. وظیه این کمیتهها سازماندهی انتقال قدرت از حماس به تشکیلات خودگردان فلسطین است.
— Rami Hamdallah (@RamiHamdalla) 2. Oktober 2017
این نخستین بار بعد از دو سال است که نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین به غزه سفر میکند.
وزارت کشور فلسطین در غزه که تا پیش از این زیر نظر حماس اداره میشد با صدور بیانیهای گفته است:
«ما از اینکه بعد از سالها بر اختلافات چیره شدیم و به وحدت دست یافتیم خشنودیم. اطمینان داریم که آشتی ملی به پایداری ملت فلسطین و احقاق حقوق آنها میانجامد.»
قرار است که رامی حمدالله از محله شجاعیه هم دیدن کند. در سال ۲۰۱۴ ارتش اسرائیل این محله را در نوار غزه بمباران کرد. در این بمباران بیش از ۷۰ نفر از ساکنان شجاعیه کشته شدند.
یک هیأت مصری که ریاست آن را سفیر مصر در اسرائیل به عهده دارد بر آشتی ملی بین تشکیلات خودگردان قلسطین و حماس نظارت میکند.
ماه گذشته هیأتی از حماس به مصر سفر کرد. بعد از این سفر بود که حماس اعلام کرد کنترل نوار غزه را به تشکیلات خودگردان فلسطین میسپرد.
پس از پیروزی حماس در انتخابات سال ۲۰۰۶ درگیریهای مسلحانه بین گروه فتح و حماس افزایش پیدا کرد. سال ۲۰۰۷ در این درگیریهای خیابانی صدها فلسطینی کشته شدند.
در دوران انتقال حکومت غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین، حماس همچنان امنیت غزه را به عهده دارد.
تشکیلات خودگردان فلسطین در ماههای گذشته حماس را از نظر مالی و از نظر تأمین سوخت تنها نیروگاه برق غزه تحت فشار قرار داده بود.
سازمان ملل متحد دو ماه پیش اعلام کرد، یک دهه بعد از به قدرت رسیدن حماس در غزه، این منطقه از فلسطین با بیش از دو میلیون نفر جمعیت، به لحاظ درآمد سرانه ملی، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش، برقرسانی و تأمین آب آشامیدنی نه تنها پیشرفتی نداشته، بلکه این شاخصها نزول کرده، چنانکه غزه اکنون قابل سکونت نیست.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.