جهانگیری: امیدوارم از بازداشت برادرم استفاده سیاسی نکنند
برادر اسحاق جهانگیری و یکی از نزدیکان حمید بقایی و اسفندیار رحیم مشایی دستگیر شده است. اتهام او ظاهراً رانتخواری و فساد مالیست.
مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری و نایب رییس اتاق بازرگانی تهران بازداشت شد. او برادر اسحاق جهانگیری معاون رئیس جمهور است. رسانههای داخلی درباره اتهام او سکوت کردهاند. اسحاق جهانگیری میگوید امیدوار است نخواهند از بازداشت برادرش سوءاستفاده سیاسی کنند.
پیش از این در رسانههای داخلی گزارشهایی از رانتخواری و فساد مالی برادر معاون رئیس جمهوری اسلامی منتشر شده بود. اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی ریاست «ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی» را به عهده دارد.
اسحاق جهانگیری در واکنش به دستگیری برادرش به خبرگزاری ایسنا گفته است:
«اطلاع دقیقی از دلیل، چگونگی دستگیری، اتهام، ضابط و شاکی برادرم ندارم البته او هیچگونه مسئولیت و فعالیت دولتی ندارد. امیدوارم سوءاستفاده سیاسی نباشد و عدالت، مبارزه با فساد و حاکمیت قانون برای همه یکسان اجرا شود.»
اواخر تیر سال جاری، اطلاعات سپاه پاسداران حسین فریدون برادر و دستیار حسن روحانی را هم بازداشت کرده بود. فریدون اما بعد از یک روز با سپردن وثیقه آزاد شد. اتهام او هم فساد مالیست. گفته شده بود که بازداشت حسین فریدون با انتخاب اعضای کابینه دوازدهم بیارتباط نبوده است.
مهدی جهانگیری، «رفیق فابریک» مشایی
مهدی جهانگیری بانکدار و تاجر ۴۵سالهای است که همزمان با فعالیتهای اقتصادیاش، دانشجوی مقطع دکترای رشته اقتصاد بینالملل هم هست. او از نزدیکان اسفندیار رحیم مشاییست.
مهدی جهانگیری در زمان ریاست مشایی بر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری» در دولت اول احمدینژاد، در سمت «معاون سرمایهگذاری» این سازمان فعالیت میکرد. مراسمی که با عنوان «همایش فرصتهای سرمایهگذاری در صنعت گردشگری ایران» در ۱۸ آبان ۱۳۸۷ با حضور او برگزار شد، اعتراض برخی مراجع تقلید مانند لطفالله صافی گلپایگانی و ناصر مکارم شیرازی را برانگیخت و او وادار به استعفا شد. در این مراسم ۱۲ زن ایرانی با لباس محلی، دفزنان روی صحنه رفتند و رقصکنان قرآنی را که در سینی قرار داشتند به قاری تقدیم کردند.
مهدی جهانگیری سپس شرکت خصوصی «سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» (سمگا) را تاسیس کرد و با حمایت ویژه دولت وقت، موفق شد از همکاری مالی حداقل ۱۰ بانک، موسسه مالی و شرکت سرمایهگذاری برخوردار شود. شرکت سمگا زیرمجموعههای وسیع و قدرتمندی دارد: بانک گردشگری، مجتمع فولاد صنعت بناب، شرکت سرمایهگذاری نگین، هلدینگ صنایع و معادن ماهان، توسعه امید افق گردشگری، شرکت افق گردشگری ایرانیان، مرکز آموزشی علمی کاربردی کاراد، شرکت باشگاه گردشگری ایرانیان، کارت گردشگری پارس، شرکت توسعه فناوری اطلاعات گردشگری ایران، شرکت توسعه مجتمعهای خدماتی و رفاهی پارس زیگورات، شرکت توسعه گردشگری آریا زیگورات، و تجارت بینالملل آریا.
بانک گردشگری که زیر نظر مهدی جهانگیری اداره میشود در دولت محمود احمدینژاد و با حمایتهای اسفندیار رحیممشایی تاسیس شد. این بانک در آبان ١٣٨٩ به ثبت رسیده است. بانک مرکزی ایرا در مهر ۱۳۹۰ نام مهدی جهانگیری را از فهرست «مدیران بانکی دارای صلاحیت» حذف کرد و او ناگزیر از عضویت در هیأت مدیره بانک گردشگری کناره گرفت.
مهدی جهانگیری در دولت دوم محمود احمدینژاد از طریق شرکت «آریا زیگورات» با همکاری شرکتهای معتبر فرانسوی، مسئولیت احداث هتلهای تجاری در شهر فرودگاهی نزدیک به فرودگاه بینالمللی خمینی تهران را به عهده گرفت. قرارداد احداث این هتلها در دوران ریاست جمهوری احمدینژاد به امضا رسید و در مجموع ۹۳ میلیارد تومان از هزینه بیش از ۲۲۰ میلیارد تومانی ساخت آن با دریافت وام از بانک توسعه صادرات تامین شد.
در اردیبهشت ۹۰ سایت الف که به احمد توکلی تعلق دارد مهدی جهانگیری را به رانتخواری متهم کرده بود. در این گزارش گفته شده بود که مهدی جهانگیری با کمک مشایی و بقایی موفق شده با استفاده از رانتخواری سرمایه ۲۰ میلیارد تومانی بانک گردشگری را در مدت کوتاهی به ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش دهد.
«الف» نوشته بود که تنها در یکی از رانتها، «یک میلیون و ۲۵۸ هزار متر مربع از زمینهای لویزان تهران بدون برگزاری هیچ مزایدهای بر اساس مصوبه مورخ ۱۸ مردادماه سال ۱۳۸۸ هیات وزیران» به صورت رایگان به سمگا واگذار شده است.
حمید بقایی، معاون محمود احمدینژاد و یکی از یاران اسفندیار رحیم مشایی و مهدی جهانگیری در خرداد سال جاری مجدداً بازداشت شده است. محمود احمدینژاد گفته بود که بقایی به دلایل سیاسی بازداشت شده، اما داستانی تهران با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که اتهامات او مالیست.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.