حمایت دولت روحانی از سپاه پاسداران در برابر تهدید آمریکا
احتمال قرار گرفتن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی وجود دارد. ظریف سپاه را «افتخار ایران» خوانده و سخنگوی دولت گفته «جهان باید قدردان سپاه باشد».
در حالی که گفته میشود دونالد ترامپ قصد دارد بهزودی سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد، مقامات دولتی ایران به دفاع از سپاه برخاستهاند.
محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما قراردادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی را «اشتباه راهبردی» خواند و گفت: «آمریکاییها با چنین اقداماتی خودشان را منزویتر میکنند و در چشم ملت ما منفورتر میشوند.»
ظریف افزود جمهوری اسلامی ایران بهطور حتم دست به اقدام متقابل خواهد زد که در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
دو روزنامه «پولیتیکو» و «فایننشنال تایمز» در هفته گذشته خبر داده بودند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، قصد دارد بهزودی سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دهد. محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، با هشدار نسبت به پیامدهای این اقدام گفته بود در چنین صورتی نیروهای مسلح ایران نیز نیروهای آمریکایی حاضر در منطقه را در حکم نیروهای تروریستی مشابه داعش تصور کرده و متناسب با آن برخورد خواهند کرد.
محمدعلی جعفری به آمریکا هشدار داد که در صورت قرار دادن نام سپاه در فهرست گروههای تروریستی، پایگاههای نظامی خود را به منطقهای دورتر از شعاع دو هزار کیلومتری بُرد مؤثر موشکهای بالستیک ایران، منتقل کند.
محمدجواد ظریف گفته است که سپاه پاسداران «افتخاری برای ایران» است و از انقلاب و مرزهای کشور دفاع میکند.
او همچنین توان دفاعی ایران را غیرقابل مذاکره خواند و گفت: «در برجام نیز کاملاً مشخص است که جمهوری اسلامی ایران درباره توان دفاعیاش مذاکره نمیکند.»
محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت نیز روز سهشنبه ۱۸ مهر در واکنش به احتمال قرارگرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی، در نشست خبری خود سپاه را «یکی از مؤلفههای قدرت» در ایران دانست و گفت: «جهان و بشریت باید قدردان سپاه در مبارزه با تروریستها باشد.»
نوبخت تأکید کرد: «اگر آمریکا سپاه را با عنوان گروه تروریستی قلمداد کند، بیشک خودشان در صف تروریستها قرار گرفتهاند.»
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران نیز در نشست خبری دوشنبه ۱۷ مهر خود در اینباره گفت اگر آمریکا به سمت چنین تصمیمی حرکت کند «با پاسخ قاطع، کوبنده و سخت ایران مواجه خواهد شد.»
«سازمانهای تروریستی» از نظر وزارت امور خارجه آمریکا به سازمانهای خارجی گفته میشود که به شرکت در فعالیتهایی که مقامات آمریکایی آنها را تروریستی میدانند متهم هستند.
در حال حاضر ۶۱ سازمان خارجی شامل حماس، حزب الله لبنان و بوکوحرام، در این فهرست قرار دارند.
در یک سال گذشته آزمایشهای موشکی سپاه پاسداران بارها توسط آمریکا محکوم شده و دولت ترامپ این آزمایشها را نشانهای از عدم پایبندی ایران به توافق هستهای قلمداد کرده و تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته است. اما همه مقامات حکومتی ایران معتقدند که این آزمایشها ربطی به برجام ندارد و ایران مجاز است که توان موشکی خود را تقویت کند.
سپاه پاسداران در پیوند با پرونده هستهای ایران و نقض حقوق بشر بارها مورد تحریم قرار گرفته اما تا کنون از این ارگان بهعنوان سازمان تروریستی یاد نشده است.
در روزهای اخیر بهمنظور نشان دادن وحدت نظر جناحهای مختلف حکومتی ایران در برابر اقدامات احتمالی آمریکا تصاویری از مقامات دولتی، از جمله محمدجواد ظریف و مسئولان سپاه پاسداران در رسانههای ایران منتشر شده که آنها را خندان در کنار هم نشان میدهند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.