ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس شورای شهر یزد حکم تعلیق عضو زرتشتی این شورا را اجرا نخواهد کرد

سپنتا نیکنام هم سکوت خود درباره تعلیق عضویتش در شورای شهر یزد را شکسته و گفته آیا اصرار کسانی که در پی حذف او هستند، ارزش چنین حاشیه‌سازی‌هایی را داشته؟

ماجرای کنار گذاشته شدن (تایید نشدن اعتبارنامه) عضو زرتشتی شورای شهر یزد به موضوعی جنجالی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبدیل شده است. پس از کش و قوس‌های فراوان درباره این موضوع، حالا سپنتا نیکنام در گفت و گویی به این موضوع واکنش نشان داده و گفته است آیا اصرار کسانی که در پی حذف او هستند، واقعا ارزش این‌ همه حاشیه‌سازی‌های جورواجور را داشته؟

سپنتا نیکنام، عضو تعلیق شده شورای شهر یزد

سپنتا نیکنام، عضو شورای شهر یزد، با حکم شعبه ۴۳ دیوان عدالت اداری از عضویت در این شورا معلق شده است: عضویت نماینده زرتشتی شورای شهر یزد به تعلیق درآمد

غلامعلی سفید، رئیس شورای شهر یزد اما در یک موضع گیری محکم که در شبکه‌های اجتماعی سر و صدای زیادی به پا کرده، اعلام کرده است شخص او و شورای شهر یزد، تمام قد پشت سر این عضو خود ایستاده‌اند و اجازه نمی‌دهند عضوی که رأی مردم را دارد، از شورا بیرون برود.

غلامعلی سفید اعلام کرده است تا زمانی که او ریاست شورای شهر یزد را بر عهده دارد، این حکم را اجرا نخواهد کرد مگر کس دیگری به عنوان رئیس شورا انتخاب شود:

این اظهارات رئیس شورای شهر یزد تحسین بسیاری را برانگیخته است. آنچه تحسین برانگیز دانسته شده «ایستادگی» و «تن ندادن به ظلم» یا «بازی‌های پشت پرده» است که در میان افکار عمومی، در این زمانه مطاعی کمیاب است.

علاوه بر این اما علی مطهری، نایب رئیس مجلس و اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس هم به این موضوع واکنش نشان داده‌اند.

حسین باستانی، روزنامه نگار، در یادداشت کوتاهی درباره این موضوع در صفحه فیس بوک خود به واکنش‌های مردم به این موضوع در شبکه‌های اجتماعی پرداخته است. باستانی نوشته است:

«صحبت‌های غلامعلی سفید، رئیس شورای شهر یزد، در اعتراض به حکم اخراج سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی این شورا -به خاطر مذهبش- بسیار معروف شده. می‌گوید مجری این دستور نخواهم بود و اگر حکم قطعی شد، از ریاست شورا کنار می‌روم. میزان استقبال کاربران فضای مجازی از این اظهارات، عجیب بوده. به عنوان یک تجربه شخصی مایلم عرض کنم که دیروز بنده هم این ویدئو را در صفحه توییترم به اشتراک گذاشتم و از تعداد بسیار زیاد کامنت‌های "درود به شرفش" -و مشابه- شگفت زده شدم.»

خود سپنتا نیکنام اما در گفت و گویی، از اعتماد خود به حمایت گسترده همشهریانش در مقابل فشارهای اخیر گفته. او همچنین تاکید کرده در جلسه شورا، محمدعلی پاک نژاد، دیگر عضو شورا که فرزند سیدرضا پاک نژاد، از کشته‌شدگان هفتم تیر ۱۳۶۰ است حتی «با لحنی تندتر از مهندس سفید این اقدام را تاسف بار خوانده و مانند رییس شورا گفته در صورت تایید نشدن اعتبارنامه {سپنتا نیکنام}، او نیز استعفا خواهد داد.»

نیکنام همچنین در این گفت و گو به مسئولانی که به خاطر زرتشتی بودن او در پی حذفش از شورای شهر هستند توصیه کرده است «موضوعات ملی و منافع مردم» را رعایت کنند.

او گفته است متاسف است که با رای مردم یزد که با آرای خود نشان دادند چقدر صمیمت و دوستی و همدلی بین مسلمانان و اقلیت وجود دارد، چنین برخوردی می‌شود.

به گفته سپنتا نیکنام، این برخورد باعث می‌شود نگاه ملی و حتی جهانی به ایران و عملکرد مسئولانش تغییر کند.

نیکنام در حال حاضر با شکایت یکی از کاندیداهای شکست خورده شورای شهر یزد از فرمانداری و هیات نظارت بر انتخابات این شهر در انتخابات شوراها، تا زمان صدور حکم قطعی، از عضویت در شورای شهر معلق شده است.

علی اصغر باقری که از اصولگرایان یزد است، با هفت هزار و ۷۰۷ رأی، نفر چهل و پنجم این انتخابات شده و اکنون از فرمانداری و هیات نظارت بر انتخابات شورای شهر یزد درباره عدم اجرای ابلاغیه احمد جنتی به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است.

احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، فروردین ماه گذشته در ابلاغیه‌ای در روزنامه‌های رسمی کشور با استناد به سخنرانی روح الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی در مهر ماه سال ۵۸، خواستار توقف اجرای تبصره یک ماده ۲۶ قانون انتخابات شوراها شد. روح الله خمینی در سخنرانی مورد نظر گفته است: «افراد باید اولاً مسلمان باشند و ثانیاً معتقد به نهضت باشند، امین‏ ‎باشند در کارهایشان، ایمان حقیقی داشته باشند، متعهد باشند نسبت به احکام اسلام، سوابق خلاف و سوء نداشته باشند... و البته آنهایی که غیر مسلم هستند برای خودشان شوراهایی ممکن است تعیین کنند.»

بر اساس قانون انتخابات شوراها نامزدهای انتخابات شوراهای شهر و روستا باید پیرو مذهب رسمی کشور باشند، اما تبصره یک این ماده تاکید می‌کند «اقلیت‌های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند.»

به دنبال اعتراض‌ها به ابلاغیه احمد جنتی، رسانه اصولگرا نوشتند که برخلاف جوسازی‌های اخیر، «عدم تایید صلاحیت کاندیداهای غیر مسلمان (اقلیت دینی زرتشتی، مسیحی و کلیمی) برای مناطق شیعه‌نشین در انتخابات شوراها کاملا منطبق با شرع اسلامی و نظر صریح مراجع تقلید شیعه است و مخالفتی با اصول قانون اساسی نیز ندارد.»

حساسیت به حضور سپنتا نیکنام اما از دوره چهارم شورای شهر آغاز شد. در آن دوره، محمدمهدی حرزاده، از اعضای سومین دوره شورای شهر یزد که در چهارمین دوره انتخابات شوراها شکست خورده بود، حضور نیکنام در شورای شهر را خلاف قوانین اسلامی خواند و در مطالبی که در رسانه‌ها منتشر کرد بر این ایده پای فشرد که اسلام اجازه نمی‌دهد غیر مسلمانان حتی اگر اهل کتاب باشند، سرپرست مسلمانان شوند و بر مسلمانان ولایت پیدا کنند.

  • در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.