تیلرسون: مسئولیت کشتار مسلمانان با فرماندهان ارتش میانمار است
وزیر خارجه آمریکا میگوید جهان نمیتواند دست روی دست بگذارد و شاهد جنایتهایی باشد که در میانمار اتفاق میافتد. تیلرسون درباره احتمال دخالت نظامی آمریکا سکوت کرد.
وزیر خارجه آمریکا در سخنانی که در مرکز استراتژی و پژوهشهای بینالمللی واشنگتن ایراد کرد فرماندهان ارتش میانمار را مسئول کشتار اقلیت مسلمان در این کشور دانست. او گفت جهان نمیتواند دست روی دست بگذارد و شاهد جنایتهایی باشد که در میانمار اتفاق میافتد. تیلرسون درباره احتمال دخالت نظامی آمریکا در میانمار سکوت کرد.
۴۳ نماینده کنگره آمریکا در نامهای از دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا خواستهاند با صدور فرمانی دستور دهد که رهبران نظامی میانمار حق سفر به آمریکا را ندارند و افزون بر این، تحریمهایی هدفمند را علیه ارتش میانمار اعمال کند.
نمایندگان کنگره آمریکا در این نامه نوشتهاند چنین پیداست که رهبران میانمار حوادث اخیر در این کشور را انکار میکنند و به همین جهت ضرورت دارد که واشنگتن «اقدامات مؤثری» برای مقابله با کسانی که حقوق بشر در میانمار را نقض کردهاند در نظر بگیرد.
خشونتها در میانمار با حمله روز جمعه ۲۵ اوت / ۳ شهریور شورشیان روهینگیا به دهها پاسگاه پلیس آغاز شد. در پی این حملات ارتش میانمار عملیات گستردهای را در ایالت راخین آغاز کرد. بر اساس آماری که سازمان ملل متحد منتشر کرده تاکنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر از اقلیت روهینگیا از ایالت راخین آواره شده و به بنگلادش گریختهاند. علاوه بر تجاوزات جنسی به دختران و زنان، گزارشهایی هم از آتش زدن عمدی روستاهای مسلمانان روهینگیا توسط ارتش میانمار و بوداییهای متعصب استان راخین منتشر شده است. مقامات میانمار این گزارشها را رد کردهاند.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا شامگاه گذشته در سخنانی که در مرکز استراتژی و پژوهشهای بینالمللی واشنگتن ایراد کرد گفت واشنگتن درک میکند که میانمار با مشکل شورشیان مواجه است. اما ارتش این کشور میبایست با انضباطی که از یک ارتش انتظار میرود با شورشیان مقابله کند. او از دولت میانمار خواست شرایط بازگشت آوارگان بر سر زمینهایشان را فراهم کند.
«اگر گزارشها حقیقت داشته باشد، باید کسی مسئولیت بپذیرد. رهبری نظامی میانمار تصمیم بگیرد که آینده این کشور را چگونه و در کدام جهت میخواهد شکل بدهد.»
وزیر خارجه آمریکا گفت کاخ سفید اعتقاد دارد که میانمار در جهت تحقق دموکراسی گام برمیدارد. بحران اخیر اما – به گفته تیلرسون – جلوهای از جنگ قدرت در این کشور و یک آزمون بود.
سازمان ملل متحد در آخرین گزارشی که درباره میانمار منتشر کرد گفته بود که ارتش میانمار با عملیاتی که به خوبی سازماندهیشده بود و در هماهتگی کامل با هم و به طور سیستماتیک اقلیت مسلمان را از روستاهایشان متواری کرده و مانع از بازگشت آنها بر سر زمینهایشان شده است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در این گزارش مینویسد:
«بر اساس اطلاعات موثق، نیروهای امنیتی میانمار عامدانه آنچه را که در تملک اقلیت مسلمان قرار داشت نابود کردند و روستاهای شمال راخین را به آتش کشیدند که مسلمانان را از این منطقه بیرون کنند و مانع از بازگشت آنها شوند.»
دیدهبان حقوق بشر ۲۶ سپتامبر اعلام کرده بود که با تحلیل گزارشهایی که از تجاوز جنسی به زنان و دختران خردسال روهنگیا در دست دارد و با توجه به آتش زدن عمدی روستاهای مسلمانان توسط نیروهای نظامی و بوداییهای متعصب و کشتار عمدی مسلمانان روهنگیا به این نتیجه رسیده که در میانمار مطابق تعریف دیوان بینالمللی کیفری، جنایت علیه بشریت اتفاق افتاده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.