خبرهای ضد و نقیض از درگیری تازه بین پیشمرگههای کرد و حشد شعبی
اقلیم کردستان اعلام کرده که بسیجیان عراقی برای تصرف خط لوله صادرات نفت اقلیم حملهای را آغاز کردند که دفع شد. ارتش عراق اما تکذیب کرده است.
مقامات اقلیم کردستان اعلام کردهاند که حدود ۸ صبح سهشنبه ۲۴ اکتبر پیشمرگههای کرد موفق شدهاند حمله حشد شعبی و نیروهای نظامی عراقی در نزدیکی ربیعه در مرز عراق با سوریه را دفع کنند. منصور بارزانی، یکی از فرماندهان پیشمرگههای کرد گفته است که پیشمرگههای کرد دو هاموی و یک خودروی زرهی باری حشد شعبی منهدم کردهاند. ارتش عراق اما این خبر را تکذیب کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز سخنگوی ارتش عراق اعلام کرده که نظامیان عراقی و حشد شعبی به ربیعه در ۴۰ کیلومتری جنوب فیشخابور به مواضع پیشمرگههای کرد حمله نکردهاند. در این منطقه خط لولهای قرار دارد که از طریق آن نفت اقلیم کردستان صادر میشود.
هیمن هورامی، مشاور رسانهای رئیس اقلیم کردستان در پیامی که در توییتر منتشر شده گفته است که پیشمرگههای کرد در محمودیه در نزدیکی ربیعه حمله ارتش عراق و حشد شعبی را دفع کردهاند.
شواری امنیت اقلیم کردستان دوشنبه ۲۳ اکتبر اعلام کرده بود که حشد شعبی و ارتش عراق با توپخانه و تانک تلاش میکنند ربیعه، در شمال غربی موصل را تصرف کنند. شورای امنیت اقلیم کردستان میگوید دولت مرکزی عراق در صدد است کنترل صادرات نفت از اقلیم کردستان را با تصرف این منطقه در دست بگیرد.
— Hemin Hawrami (@heminhawrami) 24. Oktober 2017
خط لوله صدور نفت از اقلیم کردستان در فیشخابور به دو شاخه تقسیم میشود. بخشی از نفتی که از طریق اقلیم کردستان به سواحل ترکیه در دریای مدیترانه منتقل میگردد از این محل میگذرد.
فیشخابور از سال ۱۹۹۱ که سازمان ملل متحد و ایالات متحده آمریکا برای حفاظت از کردها در برابر تعرضات حکومت صدام حسین در عراق منطقه پرواز ممنوع اعلام کردند تحت کنترل اقلیم کردستان قرار دارد.
دوشنبه ۱۶ اکتبر ارتش عراق و حشد شعبی کنترل شهر نفتخیز کرکوک را به دست گرفتند و در استان نینوا پیشروی کردند. ارتش عراق دو روز بعد اعلام کرد که به اهداف خود برای عقب راندن کردها از مناطق مورد مناقشه دست یافته است.
این اقدامات در پاسخ به همهپرسی استقلال کردستان صورت گرفت که ۲۵ سپتامبر / ۳ مهر برگزار شد. ۹۲،۷۳ درصد به جدایی اقلیم از عراق رأی دادند و میزان مشارکت ۷۸ درصد گزارش شد. نخستوزیر عراق اعلام کرده که همهپرسی استقلال کردستان به گذشته تعلق دارد و نتیجه آن دیگر معتبر نیست.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا دوشنبه ۲۳ اکتبر به طور غیرمنتظرهای به بغداد سفر کرد و در دیدار و گفتوگو با حیدر عبادی نخستوزیر عراق خواهان حل و فصل اختلافات دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بر سر همه پرسی استقلال در این منطقه از طریق گفت وگو شد. وزیر خارجه آمریکا و نخستوزیر عراق بر سر حشد شعبی با یکدیگر اختلاف دارند. امریکا میگوید این گروه شبهنظامی عانل نیابتی ایران در عراق است اما دولت عراق میگوید آنها یک نیروی ملی هستند.
سازمان ملل متحد اعلام کرده که تعداد آوارگان در شمال عراق به دلیل درگیریهای مسلحانه اخیر پس از همهپرسی استقلال کردستان عراق به ۱۳۶ هزار نفر رسیده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.