عفو بینالملل خواهان لغو حکم اعدام احمدرضا جلالی شد
عفو بینالملل میگوید احمدرضا جلالی پس از شکنجههای روحی و اعتراف به اعمالی که مرتکب نشده، در دادگاهی ناعادلانه به اعدام محکوم شده است.
عفو بین الملل روز دوشنبه اول آبان ماه با انتشار بیانیهای از حکومت ایران خواست تا فورا حکم اعدام احمدرضا جلالی، پژوهشگر ایرانی مقیم سوئد را لغو کند. کانون حقوق بشری «نه به زندان نه به اعدام» پیشتر گزارش کرده بود که حکم اعدام احمدرضا جلالی، روز شنبه ۲۹ مهر ماه به وکیل این استاد دانشگاه ابلاغ شده است.
عفو بینالملل میگوید احمدرضا جلالی پس از شکنجههای روحی و اعتراف به اعمالی که مرتکب نشده، در دادگاهی ناعادلانه به اعدام محکوم شده است.
فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات خاورمیانه و آفریقای شمالی عفو بین الملل گفته است که احمدرضا جلالی در دادگاهی کاملا غیرمنصفانه و ناعادلانه به اعدام محکوم شده و این نه تنها نشان آن است که مقام های ایرانی عزم جدی در استفاده از مجازات اعدام دارند، بلکه به شکلی کاملا تحقیر آمیز به اجرای قانون میپردازند.
به گفته این مقام عفو بین الملل شواهدی که نشان دهد جلالی به کاری به جزکار دانشگاهی مشغول بوده، ارائه نشده و اگر او به خاطر استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی بیان خود به ارتباط با دیگران و اشتغال به کار دانشگاهی محاکمه و محکوم شده است، مقامات ایران باید او را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند و همه اتهامات وارد شده را لغو کنند.
به نوشته عفو بین الملل، یک فایل صوتی در یوتیوب منتشر شده که صدای احمدرضا جلالی در آن شنیده میشود. او در این فایل صوتی میگوید در دورانی که در انفرادی بوده بازجوها دو بار او را مجبور کردهاند تا در برابر دوربین، متنهایی حاوی «اعترافات» بخواند.
زینب طاهری، وکیل احمدرضا جلالی، به عفو بین الملل گفته است که احمدرضا جلالی به اتهام «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شده است.
به گفته عفو بین الملل، یکی از وکلای احمدرضا جلالی که حکم دادگاه را دیده گفته که در حکم آمده که او بادولت اسرائیل همکاری میکرده و این کشور به او در گرفتن اجازه اقامت در سوئد کمک کرده است.
ویدا مهراننیا، همسر احمدرضا جلالی که همراه دو فرزندشان در سوئد زندگی میکند، به عفو بین الملل گفته است که همسرش در زندان دچار مشکلات متعدد جسمی و روحی شده است.
از جمله موارد نقض دادرسی عادلانه در پرونده اتهامات احمدرضا جلالی، تایید نشدن وکیلان مدافع معرفی شده از سوی او برای دفاع بوده است. از جمله کسانی که او به عنوان وکیل به دادگاه معرفی کرده بود، محمود علیزاده طباطبایی و زینب طاهری بودند. دسترسی احمدرضا جلالی به وکیل محدود بوده و به گفته همسرش، وکیل از دسترسی به پرونده و محتوای آن منع شده است، هر چند که در برخی جلسات بازجویی شرکت داشته است. با این حال بنا به گفتههای خانم مهراننیا، قاضی صلواتی به او گفته که وکیلش از جانب دادگاه مورد قبول نبوده و او باید وکیلش را عوض کند.
گمانه زنیها درباره احتمال صدور حکم اعدام برای این زندانی سیاسی از سال گذشته آغاز شده بود: احتمال صدور حکم اعدام برای احمدرضا جلالی، پزشک و پژوهشگر
احمدرضا جلالی، استاد و پژوهشگر معتبرترین مراکز تحقیقات مدیریت بحران اروپا و پژوهشگر دانشگاه کارولینسکا (مرکز نوبل پزشکی و جزء ۱۰ دانشگاه برتر علوم پزشکی دنیا) بوده است. او دارای بیش از ۴۰ مقاله انگلیسی و پنج کتاب مرجع انگلیسی، مجری و همکار بیش از ۳۰ پروژه تحقیقاتی خارجی، دارای بیش از ۱۰۰ سخنرانی و سمینار و کارگاه داخلی، بیش از ۲۰۰ سخنرانی و سمینار و کارگاه داخلی، بیش از ۵۰ پروژه تحقیقاتی داخلی، استاد راهنمای ۲۰ دانشجوی دکترا و فوق لیسانس خارجی، برنده جایزه دوم تحقیقاتی خودکفایی سپاه، جایزه برتر تحقیقاتی از سپند و جایزه برتر مدیریتی بحران پزشکی از انجمن اتحادیه اروپا است.
جلالی از پنجم اردیبهشت سال ۹۵ در زندان اوین محبوس بوده و بیش از پنج ماه از مدت حبس خود را در سلول انفرادی به سر برده است. اولین جلسه دادگاه او در شهریور ماه و جلسه دوم در مهر ماه تشکیل شد..
او به دعوت دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز برای شرکت در کارگاه مدیریت بحران به ایران سفر کرده بود.
نظرها
Nader
قابل توجه کسانیکه فریب اعتدال و بنفش و....خوردند!