ترامپ در کره جنوبی: همه چیز را حل خواهیم کرد
در بحران شبهجزیره کره، دونالد ترامپ خود را به دولت محافظهکار ژاپن نزدیکتر میداند. رئیس جمهور میانهرو کره جنوبی خواهان گفتوگو با کره شمالی است.
دونالد ترامپ در ادامه سفر خود به آسیای شرقی، پس از دیدار از ژاپن وارد کره جنوبی شد. این سفر زمانی انجام میشود که تنش در شبهجزیره کره بالا گرفته و ترامپ میخواهد «همه مسائل را حل کند».
بهگزارش خبرگزاری فرانسه، هواپیمای ترامپ بامداد سهشنبه ۷ نوامبر / ۱۶ آبان در پایگاه هوایی اوسان، در نزدیکی سئول بر زمین نشست و او و همسرش مورد استقبال کانگ کیونگ ـ وا، وزیر امور خارجه کره جنوبی قرار گرفتند.
ترامپ کمی پیش از آن، در ژاپن، در صفحه توئیتر خود نوشت: «من آماده رفتن به کره جنوبی و برگزاری نشست با رئیسجمهور "مون"، مرد ارزشمند، هستم.» او سپس افزود: «همه چیز را حل خواهیم کرد.»
این پیام ترامپ با آنچه در ماه سپتامبر سال جاری در صفحه توئیتر خود نوشته بود تفاوت داشت. در آن پیام ترامپ، مون جه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی را که مدافع گفتوگو با کره شمالی است، متهم کرده بود که از سیاست «آرامِ» محکوم به شکست دفاع میکند.
مسئله کره شمالی در دیدار ترامپ از ژاپن نیز نکته مرکزی گفتوگوها بود. ترامپ بارها نشان داده که به شینزو آبه، نخستوزیر محافظهکار ژاپن نسبت به مون جه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی که چپ میانه محسوب میشود، نزدیکتر است.
«راه حلی پیدا خواهیم کرد»
نخستین دیدار رسمی رئیس جمهوری آمریکا از کره جنوبی که تا روز چهارشنبه ادامه خواهد داشت پس از چند ماه پرتنش در شبهجزیره کره انجام میشود.
کره شمالی در ماه سپتامبر ششمین و قویترین آزمایش هستهای خود را انجام داد و چندین موشک بالستیکی خود با توانایی حمل کلاهکهای هستهای را که احتمالاً تا خاک آمریکا نیز برد دارند، مورد آزمایش قرار داد. در پی آن، دعوای کلامی و توهینآمیز بین رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی، کیم جونگ اون، موجب افزایش تنشها شد.
دونالد ترامپ در سفر خود به کره جنوبی ابتدا بههمراه مون جه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی به اردوگاه «هامفریز اچ.کیو ۲۸» که در ۹۰ کیلومتری جنوب سئول واقع است و در آن ۵۰۰ سرباز آمریکایی مستقر هستند رفت. او در آنجا گفت: «در نهایت، ما راه حلی برای مشکل کره شمالی پیدا خواهیم کرد. همیشه میتوان راه حلی یافت. باید راه حلی بیابیم.»
مون جه ـ این نیز از روابط تاریخی سئول و واشنگتن سخن گفت. والدین رئیس جمهوری کره جنوبی در جریان جنگ کره (۱۹۵۰-۱۹۵۳) توسط یک کشتی آمریکایی به بخش جنوبی کره منتقل شده بودند.
رئیس جمهوری کره افزود: «گفته میشود که موقع نیاز میتوان دوستان واقعی خود را شناخت. ایالات متحده یک دوست واقعی است که با ما بوده و هر وقت که نیاز داشتیم در کنار ما خون ریخته است.»
روز دوشنبه در توکیو ترامپ حمایت کامل آمریکا از سیاست ژاپن در قبال کره شمالی را اعلام کرد. ژاپن از سیاست ترامپ که میگوید «همه گزینهها در مورد کره شمالی روی میز است» حمایت میکند.
دونالد ترامپ در توکیو برنامه هستهای کره شمالی را «تهدیدی برای جهان متمدن» دانست و بار دیگر تأیید کرد که زمان برای «صبر استراتژیک» تمام شده است.
«چشمانداز یک جنگ»
با این حال، بهرغم اینکه سئول نگران در تیررس قرار گرفتن توپخانه کره شمالی است، مون جه ـ این از واشنگتن خواسته است تا بدون موافقت قبلیِ او هیچ اقدام نظامی علیه پیونگ یانگ انجام ندهد.
چالش اصلی برای سئول کسب اطمینان در مورد قدرت اتحاد دوجانبه، با وجود شخصیت رئیس جمهوری آمریکاست که وعده «آتش و خشم» به پیونگیانگ داده است.
نظر مردم کره جنوبی نیز درباره دونالد ترامپ متفاوت است و در روزهای اخیر موافقان و مخالفان او دست به تظاهرات زدهاند.
روزنامه تایمز کره روز سهشنبه نوشته است: «کرهایها در برابر جنگ کلامی ترامپ و کیم جونگ اون، آرام هستند، ما زندگی خودمان را به همان اندازه آمریکاییها قدر میدانیم و چشمانداز جنگ ما را به هراس میاندازد.»
در آن سوی مرز، کره شمالی لحن شدیدی به خود گرفته است. روزنامه «رودونگ سینمون» (روزنامه کارگران) ارگان کمیته مرکزی حزب کارگران کره شمالی، تنها حزب این کشور، ترامپ را «پیرمرد خرفت کاخ سفید» خطاب کرده است.
دونالد ترامپ بعد از ظهر روز سهشنبه قرار است در «کاخ آبی»، مقر ریاست جمهوری کره جنوبی جلسه مشترکی با مون جه ـ این، رئیس جمهوری کره جنوبی داشته باشد.
رئیس جمهوری آمریکا سپس در روز چهارشنبه در برابر نمایندگان پارلمان کره جنوبی سخنرانی خواهد کرد اما بازدید از منطقه غیرنظامی بین دو کره را که همواره رؤسای جمهور پیشین آمریکا آن را انجام میدادند نادیده میگیرد.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.