نامه ایران به سازمان ملل: ادعای سعودیها بیاساس است
در پی حمله موشکی شیعیان یمن به ریاض، ایران و عربستان سعودی همچنان یکدیگر را متهم به اقدامات تحریکآمیز در منطقه میکنند. نیروهای تندرو ایران به این تنشها دامن میزنند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل نامهای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت نوشته و در آن متهم کردن ایران به «تجاوز نظامی» توسط عربستان سعودی را بیپایه خوانده است.
غلامعلی خوشرو، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در نامه خود اتهامات عربستان سعودی را «مخرب» خوانده و گفته است: «این اظهارات تحریکآمیز مقامهای سعودی هدفی جز فرافکنی و انحراف افکار عمومی از تجاوز جنایتکارانه عربستان علیه یمن ندارد.»
خوشرو افزوده است: «این اقدام به هیچ وجه برطرفکننده مسئولیت بینالمللی این کشور در ارتکاب جنایات جنگی و نقض حقوق بینالملل بشردوستانه نخواهد بود.»
شنبه ۱۳ آبان / ۴ نوامبر، سامانه دفاع موشکی عربستان سعودی یک موشک بالستیک اسکات با برد ۸۰۰ کیلومتر را که از یمن به سوی ریاض شلیک شده بود، دفع کرد. عربستان سعودی در پاسخ به این حمله موشکی همه گذرگاههای دریایی، هوایی و زمینی یمن را مسدود کرد.
ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در واکنش به شلیک موشک از یمن به ریاض، دوشنبه ۱۵ آبان / ۶ نوامبر با انتشار بیانیهای ایران را به «تجاوز نظامی» متهم و اعلام کرد که ریاض ممکن است موشکپرانی حوثیها را به عنوان «اعلان جنگ» درک کند.
نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل گفته است ائتلاف عربی با بستن تمامی مسیرهای دریایی، هوایی و زمینی به یمن، وضعیت فاجعهبار انسانی در این کشور را که با شیوع وبا و قحطی دست به گریبان است، وخیمتر کرده است و «جامعه جهانی باید عربستان سعودی را برای تمامی این جنایات مسئول بشناسد.»
او افزوده است که ایران بهدنبال راه حل سیاسی برای یمن و «صلح و ثبات» در کشورهای منطقه است.
این در حالی است که ائتلاف عربی بهرهبری عربستان سعودی یکشنبه ۵ نوامبر / ۱۴ آبان گفته بود ایران خودروهای پرتابگر موشک را در اختیار شیعیان حوثی یمن قرار داده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا هم که در سفر به آسیای شرقی بهسر میبرد، گفته بود حوثیها تحت تأثیر ایران به عربستان سعودی موشک شلیک کردهاند.
وزارت خارجه ایران این اتهامات را «ناروا، غیر مسئولانه، مخرب و تحریکآمیز» خوانده بود.
محمد بن سلمان ولیعهد سعودی نیز روز سهشنبه ۱۶ آبان/ ۶ نوامبر در گفتوگوی تلفنی با بوریس جانسون وزیر خارجه بریتانیا گفته بود عربستان سعودی شلیک موشک از یمن به ریاض را بهعنوان یک اقدام نظامی مستقیم و قهرآمیز از سوی ایران درک میکند و ممکن است عربستان این موشکپرانی را بهعنوان اعلان جنگ از سوی ایران به این کشور تلقی کند.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز در همین روز با اشاره به سخنان مقامهای عربستان سعودی درباره نقش ایران در پرتاب موشک توسط حوثیها به ریاض، از جامعه جهانی خواست تا ایران را نسبت به اعمالش در یمن پاسخگو کند.
از سوی دیگر، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواهان کاهش تنش بین ایران و عربستان سعودی شد و این تنشها را «بهشدت خطرناک» توصیف کرد.
مجموعه این رویدادها بههمراه استعفای سعد حریری، نخستوزیر لبنان بهدلیل آنچه دخالتهای حزبالله لبنان، نیروی مورد حمایت ایران، در امور دولت این کشور عنوان شده، بیم تازهای را در داخل ایران نسبت به افزایش تنش در منطقه برانگیخته است.
رسانههای داخلی نزدیک به نیروهای معتدل و اصلاحطلب همه را دعوت به آرامش و عدم تحریک عربستان سعودی میکنند اما نیروهای تندرو مدام از تواناییهای موشکی شیعیان حوثی در یمن میگویند.
روزنامه کیهان چاپ تهران که توسط حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی اداره میشود، روز دوشنبه ۱۵ آبان تیتر اصلی خود را به شلیک موشک شیعیان حوثی به ریاض اختصاص داد و نوشت: «شلیک موشک انصارالله به ریاض، هدف بعدی دوبی». در پی این اقدام هیئت نظارت بر مطبوعات به روزنامه کیهان بابت این تیتر تذکر داد. با این حال، این روزنامه در تیتر اصلی روز سهشنبه ۱۶ آبان خود نوشت: «مصالح ملی در حمایت از مظلومان یمن است نه نگرانی برای برجهای دوبی».
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.