ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انزوای آمریکا - سوریه هم به پیمان اقلیمی پیوست

آمریکا تنها کشوری‌ست در جامعه جهانی که از پذیرش توافق اقلیمی پاریس سر باز می‌زند. پاپ فرانسیس با صدور پیامی به کنفرانس اقلیمی بن،درباره پیامدهای گرمایش زمین هشدار داده است.

با وجود جنگ داخلی سوریه، این کشور تصمیم گرفت پیمان تغییرات اقلیمی را امضا کند. بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا او در نخستین گام‌هایش اعلام کرد آمریکا از پیمان اقلیمی پاریس را نمی‌پذیرد. به این ترتیب اکنون فقط آمریکاست که در جامعه جهانی از پذیرش پیمان اقلیمی پاریس خودداری می‌کند.

کنفرانس تغییرات اقلیمی در بن

تصمیم سوریه تعداد ملت‌هایی را که این توافق‌نامه را امضا کرده‌اند به ۱۹۷ کشور می‌رساند. این پیمان که در سال ۲۰۱۵ به منظور توقف گرمایش زمین بسته شد، طی بیش از ۲۰ سال مذاکرات سازمان ملل متحد برای متصل کردن کشورهای توسعه یافته و کشورهای در حال توسعه به محدودیت قاطع بر افزایش دما شکل گرفت.

رییس جمهور سابق آمریکا، باراک اوباما این پیمان را را امضا کرد و قبل از پایان دوره ریاست جمهوری او تصویب شد، اما تابستان گذشته دونالد ترامپ پس از منتخب شدن از اجرای این پیمان شانه خالی کرد. تحت قوانین سازمان ملل متحد خارج شدن از این پیمان اقلیمی در طول چندین سال صورت خواهد گرفت، بنابراین ایالات متحده رسما تا روز ۴ نوامبر۲۰۲۰، روز پس از انتخابات بعدی ریاست جمهوری، عضو  پیمان باقی می‌ماند. آمریکا نخستین کشوری است که پیمان شکنی می‌کند.

گروه‌های جامعه مدنی می‌گویند ایالات متحده، بزرگ‌ترین اقتصاد جهان و دومین بزرگترین منتشر کننده گازهای گلخانه‌ای پس از چین است، اکنون در سطح جهانی منزوی شده است.

پائولا کابالرو، مدیر جهانی برنامه آب و هوایی در موسسه منابع جهانی، می‌گوید:« اکنون تمام دنیا  به پیشبرد اقدامات اقلیمی متعهد است - همه این کشورها یک کشور را نجات می‌دهند.» به گفته او «این باید دولت ترامپ را متوقف کند و آنها را در اعلام نابخردانه خود مبنی بر خروج از پیمان اقلیمی پاریس به تامل وادارد. »

مایکل برون، مدیر اجرایی گروه زیست محیطی باشگاه سیررا، می‌گوید: «گویی مثل روز روشن نبود که تمام کشورها با هم برای حل بحران آب و هوایی قدم بر می‌دارند، در حالی که ترامپ ایالات متحده را در مقابل دیگر کشورها در یک موقعیت شرم آور و خطرناک قرار داده است. اقدام ناامیدانه ترامپ برای کمک به شرکت‌های چندملیتی، آلوده‌کننده‌های بزرگ، با امتناع از تصدیق بحران اقلیمی، نشان می‌دهد که او نه به رهبری اهمیت می‌دهد و نه آن را درک می‌کند.»

ناظران می‌گویند اگرچه کاخ سفید می‌تواند دولت فدرال را از این پیمان خارج کند، اما شهرها و ایالت‌های ایالات متحده همچنان برای حل بحران اقلیمی و تغییرات آب و هوایی قدم برداشته و به ویژه با سرمایه‌گذاری در انرژی تجدیدپذیر به این اقدام ادامه خواهند داد.

دولت فرانسه خبر داده که ماه آینده بیش از صد رهبر بزرگ جهان در پاریس متعاقب پیمان اقلیمی ملاقات خواهد کرد اما فرانسه ترامپ را به این گردهمایی دعوت نکرده است.

هیئت آمریکایی که در کنفرانس بن حضور دارند، درباره این امر هیچ واکنشی نشان نداده‌اند.

طبق گفته پاتریشیا اسپسویتو، رئیس سازمان محیط زیست سازمان ملل، ایالات متحده در گفت‌وگوهای کنفرانس بن مشارکت می‌کند، اما مشارکت‌های آن تاکنون کم اهمیت بوده است. براساس قوانین سازمان ملل متحد، آمریکا همچنان مجاز خواهد بود که این کار را تا زمان خروج رسمی در سال۲۰۲۰  انجام دهد.

در کنفرانس تغییرات اقلیمی در بن ۲۵ هزار نماینده از سراسر جهان درباره نحوه اجرای توافق اقلیمی پاریس گفت‌وگو می‌کنند. (ویدیویی از محل برگزاری کنفرانس)

— BMUB (@bmub) 7. November 2017

در مذاکرات بن، که در اصطلاح سازمان ملل متحد، COP۲۳ نامیده می شود، ۲۵ هزار نماینده از سراسر جهان تلاش می‌کنند نقشه راه رسیدن به اهداف تعیین شده در پیمان اقلیمی پاریس را ارائه دهند. در سال ۲۰۱۵، کشورهای جهان در اجلاس پاریس موافقت کردند که دمای کره زمین تا حداکثر ۲ درجه سانتیگراد افزایش یابد، که به نظر دانشمندان این ۲ درجه مرز ایمنی است. اگر دمای کره زمین از این میزان فراتر ویرانی حاصل از تغییرات آب و هوایی احتمالا فاجعه‌بار و برگشت‌ناپذیر خواهد بود.

نقشه راه باید شامل روش‌هایی باشد که تعهد کشورها برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای را استحکام بخشد. طبق مطالعات انجام شده، پیمان اقلیمی پاریس برای محدود کردن گرمای به ۲ درجه سانتیگراد کافی نیست و احتمال دارد دمای هوا ۳ درجه گرم‌تر شود. . افزایش۳ درجه سانتیگراد به معنای افزایش بالای سطح دریا، موج های گرما و خشکسالی است که بر مناطق عظیمی از جهان تاثیر می‌گذارد، بدین معنا که در مناطقی کشاورزی غیرممکن خواهد شد درحالی که در مناطق دیگر سیل‌های ویرانگر افزایش می‌یابد.

برای رسیدن به اهداف پیمان اقلیمی پاریس، کشورها باید تعهدات خود را نسبت به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای افزایش دهند و این مذاکرات را دشوار خواهد کرد. توصیه‌های علمی در کنفرانس بن، واضح است: سال ۲۰۱۷ احتمالا سومین و گرم‌ترین سال خواهد بود و این امر روند گرم شدن زمین را تأیید می‌کند، روندی که تاثیر فعالیت‌های انسان در کره خاکی است.

با وجود اغتشاشی که در کشور سوریه وجود دارد، تصمیم این کشور برای عضویت در این پیمان نمادین است و در پی اعلام عضویت کشور نیکاراگوئه است که اندکی پیش از کنفرانس بن، به پیمان اقلیمی پیوست. نیکاراگوئه در پیمان پاریس عهدنامه را امضا نکرده بود.

همچنین در کنفرانس بن، واتیکان به‌طور غیرقابل منتظره‌ای هشدار داد که تغییرات از کنترل خارج شده آب و هوایی و آلودگی هوا زندگی در روی زمین را به خصوص برای انسان‌ها به خطر انداخته است.

پاپ فرانسیس در مقدمه گزارش واتیکان هشدار داده است: ‌« حمل و نقل، گازهای صنعتی، مواد تشکیل دهنده‌ای که باعث اسیدی شدن خاک و آب می‌شوند،  کود سمی، حشره کش‌ها، قارچ کش‌ها، علف کش‌ها و به‌طور کلی آگروتوزین‌ها، جان میلیون‌ها انسان و به خصوص فقرا را به خطر انداخته است.»

پاپ هشدار داد که تکنولوژی‌هایی که از دل بخش اقتصادی تولید می‌شوند احتمالا پاسخی برای مقابله با خطرات نیستند.  پاپ به طور فزاینده‌ای درباره موضعگیری‌هایش درمورد مسائل زیست محیطی مورد انتقاد قرار گرفته است.

آژانس محیط زیست اروپا گزارش داده که اتحادیه اروپا با کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای در سال گذشته در مسیر دستیابی به اهداف خود در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۲۰ قدم برداشته است اما هنوز به تلاش بیشتری نیاز است که جهان در سال ۲۰۳۰ به اهداف تعیین شده در پیمان اقلیمی پاریس دست یابد.

   در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.