ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش تهران به اتهام دخالت در انفجار خط لوله بحرین

سخنگوی وزارت خارجه ایران با تکذیب هرگونه دخالت ایران در انفجار لوله انتقال نفت از میدان نفتی «أبو سعفه» بحرین گفت که ادعاهای مقام‌های بحرینی «اتهام‌زنی کودکانه» است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران ادعای بحرین درباره دخالت تهران در انفجار اخیر یک خط لوله نفت در این کشور را «اتهام‌زنی کودکانه» خواند.

قاسمی که یکشنبه ۲۱ آبان‌ماه سخن می‌گفت، پس از تکذیب هرگونه دخالت ایران در انفجار لوله انتقال نفت از میدان نفتی «أبو سعفه» بحرین افزود: «ظاهرا تنها چیزی که مقامات بحرینی پس از هر حادثه‌ای که در آن جزیره بوقوع می‌پیوندد، آموخته‌اند بر زبان جاری سازند، متهم کردن ایران است.»

مقامات دولت بحرین می‌گویند که انفجاری که روز جمعه ۱۰ نوامبر/ ۱۹ آبان در مسیر یک خط لوله‌ نفت در این کشور رخ داد و انتقال نفت را مختل کرد، کار تروریست‌های مرتبط با جمهوری اسلامی ایران است.

بحرین، کشوری که بیشتر ساکنان آن شیعه هستند، حکومتی سنی مذهب دارد. پس از سال ۲۰۱۱ و سرکوب تظاهرات‌های بهار عربی در بحرین، درگیری‌های حکومت بحرین با شیعه‌های مخالف حکومت ادامه دارد. درگیری‌ها شامل حملات پراکنده شیعیان بحرین هم می‌شود.

بحرین مدت‌ها است که ایران را متهم به دخالت در امور داخلی خود و حمایت از شیعیان ناراضی این کشور می‌کند.

یک گزارش مأموران امنیتی بحرین که اواخر سال گذشته به آژانس‌های اطلاعاتی غربی ارسال شده، ادعا می‌کند که در سه سال گذشته انبوهی سلاح‌ها و مهمات و تجهیزات «تاکنون دیده‌نشده» در این کشور از شورشیان مسلح شیعه ضبط شده‌است.

تحلیل‌گران این ارزیابی محرمانه و برخی دیگر از تحلیل‌گران امنیتی در غرب، ایران را تأمین‌کننده این سلاح‌ها و مهمات می‌دانند.

ایران همواره این اتهام‌ها را رد کرده است.

ادعاهای بحرین پس از آن مطرح می‌شوند که تنش بین ایران و عربستان سعودی با شلیک موشک بالستیک حوثی‌ها به ریاض و استعفای سعد حریری از نخست‌وزیری در ریاض بالا گرفته است.

آمریکا و عربستان تهران را متهم به ارسال تجهیزات موشکی برای حوثی‌ها کرده‌اند. سعد حریری نیز با اشاره به دخالت ایران در کشورهای عربی از مقامش کناره گرفت.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.