زلزله در غرب ایران: ۱۶ هزار نفر نیازمند کمکهای فوری
کمبود آب آشامیدنی، قطعی برق، نبود چادر کافی و سرمای هوا زندگی زلزلهزدگان را دشوار کرده. امدادرسانی به کندی پیش میرود. مردم عزادارند و بهتزده.
نیروهای امدادگر در سرپل ذهاب همچنان در تلاشاند که زلزلهزدگان را از زیر آوار بیرون بیاورند. بیش از ۴۰۰ نفر در زلزلهای که با قدرت ۷.۳ ریشتر شامگاه یکشنبه ۲۱ آبان استانهای غربی ایران و اقلیم کردستان عراق را لرزاند، جان خود را از دست دادند. رسانههای داخلی تعداد مجروحان را ۷۳۷۰ نفر گزارش دادهاند. بر اساس نخستین گزارشها ۱۲ هزار واحد مسکونی به طور کامل تخریب شده و ۳۰ هزار واحد مسکونی هم آسیب دیدهاند. آب، غذا و چادر کافی نیست. هوا سرد است و بسیاری از زلزلهزدگان شب را در فضای آزاد به صبح رساندند.
سازمان هلال احمر عده زیادی را برای امدادرسانی به سرپل ذهاب اعزام کرده است. ارتش جمهوری اسلامی هم در سرپل ذهاب مستقر شده. سپاه پاسداران امدادرسانی به روستاهای این منطقه کوهستانی را به عهده گرفته است. با گذشت زمان احتمال زنده ماندن کسانی که زیر آوار رفتهاند کاهش پیدا میکند.
علی صادقی یکی از امدادگران به شبکه الجزیره گفته است:
«اغتشاش عجیبیست. خانههای بسیاری خراب شدهاند و عده زیادی زیر آوار ماندهاند. خانوادهها به امدادگران کمک میکنند با این امید که شاید یکی از بستگانشان را از زیر آوار بیرون بکشند. امدادرسانی دشوار است و به کندی پیش میرود. از دیشب تا حالا داشتیم از زیر آوار جنازه بیرون میآوردیم.»
به گفته فرهاد تجری نماینده مردم سرپل ذهاب و قصر شیرین در مجلس شورای اسلامی، در روستاهای سرپل ذهاب علاوه بر این مشکلات، تعداد زیادی از احشام مردم زیر آوار ماندهاند. ایجاد بوی تعفن سلامتی مردم را به خطر میاندازد. برق قطع شده و نانواییها نمیتوانند کار کنند.
به گزارش مرکز جهانی زلزلهنگاری ۱۵۰ پسلرزه بعد از وقوع زلزله ۷.۳ ریشتری در غرب ایران به ثبت رسیده است. این پسلرزهها بر وحشت مردم افزوده. برخی شهروندان کرمانشاهی ویدیوهایی منتشر کردهاند که نشان میدهد بسیاری از مردم در این نواحی با وجود برودت هوا، شب را در خیابانها به صبح رساندند.
مقامات ایرانی میگویند ممکن است بر تعداد کشتهشدگان و مجروحان اضافه شود. علاوه بر قطعی برق و کمبود آب آشامیدنی، شبکه تلفن نیز از کار افتاده. تلفنهای همراه هم اغلب آنتن نمیدهند.
فاطمه، یکی از زلزلهزدگان سرپل ذهاب به الجزیره گفته است:
«ما خانهمان و همه وسایلمان را از دست دادیم. نمیدانم الان چه باید بکنیم؟ کجا زندگی کنیم. دو سال پیش عروسی کردم. هر چی داشتم از دست رفت. یادم نیست من و شوهرم چطور خودمان را از طبقه سوم به بیرون رساندیم. همینکه رسیدیم بیرون، خانه ریخت.»
شامگاه گذشته، تا دیروقت صدای شیون و زاری و عزاداری زلزلهزدگان از همه جا شنیده میشد. رسانههای داخلی گزارش دادهاند که تعدادی روانشناس در قالب چند تیم به منطقه اعزام شدهاند.
امدادگران میگویند ۱۶ هزار نفر به کمک فوری نیاز دارند.
رانش زمین در بعضی نقاط کمکرسانی به زلزلهزدگان در نواحی روستایی را سخت کرده. این نگرانی وجود دارد که سد دربندیخان در سلیمانیه عراق که در زلزله آسیب دیده شکسته شود. از مردم ساکن اطراف این سد خواسته شده ناحیه را ترک کنند.
سازمان ملل تخمین زده که بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در شعاع ۱۰۰ کیلومتری کانون زلزله زندگی میکنند.
زلزله شامگاه شنبه ۲۲ آبان مرگبارترین زلزله در پنج سال گذشته در ایران بوده است.
نظرها
Nader
- فلاحتپیشه عضو مجلس: مردم با دستهای خالی جنازهها بیرون میکشند.وی گفت: آمار کشتهها و مجروحان بیشتر از این خواهد شد از روستا ها با ما تماس میگیرند و میگویند که هیج امکاناتی در اختیارشان نیست و خودشان با دستهای خالی جنازهها را از زیر آوار در میآورند. وی افزود: از روستای ده حاجی شهرستان دالاهو ۱۰کشته از زیر آوارها در آوردهاند و کسی نیست که به آنها امدادرسانی کند. اسماعیل نجار رئیس سازمان مدیریت بحران گفته است فعلاً احتیاجی به کمکهای خارجی احساس نشده!!! اما در صورت نیاز ایران این کمکها را دریافت میکند.!!! حتما بعدا میگیرند تا بفرستند یمن و سوریه ؟! - ورود خبرنگاران خارجی به مناطق زلزله زده ممنوع شد! - معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر هفته گذشته گفته بود: ۸۰۰ دستگاه آمبولانس در ۴ قرارگاه مستقر کرده ایم تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن به زائران اربعین در مرز عراق خدمات دهی کنند!. این در حالیست که استاندار کرمانشاه در باره وضعیت فاجعه بار زلزله زدگان گفته: کمبود آمبولانس، مهمترین مشکل امدادرسانی به مجروحان زلزله غرب کشور است.!