ایران: پرداخت بدهی بریتانیا ربطی به موضوع نازنین زاغری ندارد
سخنگوی وزارت خارجه ایران ربط دادن پرونده نازنین زاغری و موضوع پرداخت بدهی بریتانیا دو زاغری را «کاملاً خلاف و مردود» دانست.
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران پرداخت بدهی دولت بریتانیا به ایران در معامله تسلیحاتی را به موضوع پرونده نازنین زاغری، شهروند ایرانی ـ بریتانیایی زندانی در زندان اوین بیارتباط دانست و گفت این دو مسئله، دو مقوله جدا هستند.
روزنامه بریتانیایی دیلی تلگراف گفته بود که دولت بریتانیا حاضر است تا برای آزادی نازنین زاغری ۴۰۰ میلیون پوند (۵۲۷ میلیون دلار) پول به ایران پرداخت کند و این پول قرار است به عنوان بدهی بریتانیا در یک معامله اسلحه در دهه ۷۰ میلادی پرداخت شود.
اکنون بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران میگوید این دو موضوع به هم ربطی ندارند.
قاسمی بعد از ظهر پنجشنبه ۲۵ آبان گفت جمهوری اسلامی از مدتها پیش برای دریافت این مبلغ از بریتانیا تلاش کرده و ارتباط دادن این موضوعات «کاملاً خلاف و مردود است».
او تأکید کرد که پرونده نازنین زاغری در دادگاه ایران بررسی و پس از طی «مراحل حقوقی لازم»، برای او محکومیت صادر شده است.
پس از انقلاب ایران در سال ۱۳۵۷ تهران و لندن بر سر قرارداد فروش اسلحه که پیش از انقلاب بین دو کشور بسته شده بود، اختلاف داشتند. گفته میشود، بدهی بریتانیا مربوط به قرارداد فروش تانکهای چیفتن به ایران میشود که با وضع تحریم تسلیحاتی علیه ایران عملی نشده است.
دیلی تلگراف بهنقل از منابعی که نامشان منتشر نشده نوشته بود که دولت بریتانیا در حال آمادهسازی روند انتقال این پول به ایران است.
نازنین زاغری خردادماه ۱۳۹۵ توسط سپاه پاسداران در فرودگاه خمینی تهران، هنگام خروج از ایران دستگیر و به مکانی نامعلوم در استان کرمان منتقل شد. قاضی ابوالقاسم صلواتی در دادگاه او را به پنج سال زندان تعزیری محکوم کرد. خانواده زاغری پیشتر گفته بودند که اتهامات او درباره «مسائل امنیتی» است و سپاه ثارالله کرمان هم در اطلاعیهای گفته بود زاغری در پروژههای براندازی مشارکت داشته است.
در همین حال رویترز نیز به نقل از یک سخنگوی دفتر نخستوزیر بریتانیا که نامش منتشر نشده ارتباط موضوع بدهی دولت بریتانیا و پرونده زاغری را نادرست خواند.
قرار است بوریس جانسون، وزیر خارجه بریتانیا تا پایان سال ۲۰۱۷ به تهران سفر کند. گفته شد که جانسون در این دیدار درباره موضوع پرونده زاغری با مقامهای ایرانی گفتوگو و با این زندانی سیاسی نیز دیدار خواهد کرد اما سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت این سفر نیز به موضوع زاغری ربطی ندارد.
بوریس جانسون گفته بود که نگران آن است که سخنان اخیرش تأثیر منفی بر پرونده نازنین زاغری بگذارد.
جانسون، یکم نوامبر / ۱۰ آبان در نشست کمیته منتخب سیاست خارجی مجلس عوام بریتانیا در مورد وضعیت زاغری گفته بود: «نازنین زاغری تنها مشغول آموزش روزنامهنگاری بود اما نه به او و نه به خانوادهاش نگفتهاند که جرمش واقعاً چیست.»
در پی این سخنان مقامات قضائی ایران اظهارات جانسون را نشاندهنده آن دانستند که نازنین زاغری برای تعطیلات به ایران نرفته بود.
ریچارد راتکلیف، همسر نازنین زاغری، مونیک ویا، مدیر اجرایی بنیاد خیریه تامسون رویترز که نازنین زاغری برای آن کار میکرد و همچنین چند تن از نمایندگان پارلمان بریتانیا از اظهارات جانسون انتقاد کرده و گفته بودند سخنان جانسون ممکن است موجب دو برابر شدن حکم زندان این شهروند ایرانی – بریتانیایی شده باشد. آنها از جانسون خواسته بودند تا «اشتباه جدی» خود را تصحیح کند. حتی امیلی تورنبری، مسئول سیاست خارجی حزب اپوزیسیون کارگر، خواهان استعفای جانسون شد.
این موضوع موجب شد تا جانسون در اینباره با محمدجواد ظریف تلفنی تماس بگیرد و وزیر خارجه ایران هم پاسخ داد تصمیمگیری در مورد آن در اختیار قوه قضائیه ایران است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
جهان
باور کردم بالاخره ایران رکورد زد ،،، رورد گروگان گیری و بهای یک ایران در بازار آزاد دنیای مافیایی با نرخ پوند امروز ۵۵۴۰ تومان میشود ۲،۲۱۶،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ آفرین به رهبر گروگان گیران دنیا بالاخره حرفشان درست بود ما رکورد زدیم
محسن مدنى
اخر چگونه كامنت توهين اميز ننويسيم مگر بدون توهين ميشود مطلب را بيان كرد . ايران چهل سال است با ديپلماسى قلچماقى در جهان كار ميكند كاش مشكل فقط خودش بود موضوع اينست اين روش كم كم در همه جاى جهان باب ميشود وتربيت وفرهنگ وديپلماسى وروابط بين الملل جايش را به قلچماقى داده است بايد كشورهاى غربى مانع سفر شهروندانشان به ايران شوند
faryad
وقتی داعش برای آزادی گروگانها و اسرا (شهروندان ممالک غربی) که اکثرا روزنامه نگار یا فعال اجتماعی بودند، طلب باج میکرد، رهبران غربی و بخصوص اوباما با پرداخت پول مخالفت میکردند.اوباما در جایی گفت ،باج دادن برای آزادی گروگانها باعث افزایش گروگانگیری شده، امنیت شهروندان ما در دنیا به خطر میافته. داعش هم سر دهها نفر را برید،افرادی را زنده زنده آتش زد، تعدادی را با بستن بمب به بدنشان منفجر کرد. یک خبرنگار ژاپنی و دوست او که برای یافتنش به سوریه رفته بود نیز توسط داعش سرشان بریده شد. داعش برای آزادی یکی از آنها به یک میلیون دلار راضی بود.اما چرا اوباما راضی به پرداخت باج به جا شد؟همینطور انگلیس چرا باج را پرداخت میکند؟از طرفی اگر خانم زاغری واقعا موجب به خطر افتادن امنیت ملی بوده ، آیا ارزش، جان و مال و امنیت ٨۰ میلیون ایرانی برای حکومت معادل ٤۰۰میلیون پونداست؟ !