۷۵ برنده جایزه نوبل: احمدرضا جلالی را آزاد کنید
گروهی از برندگان جایزه نوبل در نامهای به غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل خواهان آزادی پزشک ایرانی محکوم به اعدام شدهاند.
جمعی از برندگان جایزه نوبل در نامهای به نماینده ایران در سازمان ملل خواهان آزادی احمدرضا جلالی، زندانی محکوم به اعدام شدهاند.
این ۷۵ برنده جایزه نوبل در رشتههای مختلف از جمهوری اسلامی خواستهاند جلالی را که به اتهام جاسوسی و «افساد فی الارض» به اعدام محکوم شده، آزاد کند.
کانال تلگرامی گروه ایران سازمان عفو بین الملل ضمن انتشار این خبر نوشته است برندگان جایزه نوبل در رشتههای مختلف در نامه به غلامعلی خوشرو، نماینده ایران در سازمان ملل گفتهاند آنها به عنوان برندگان نوبل که به گفته آلفرد نوبل، بنیانگذار جایزه نوبل، عمیقا به خدمترسانی به بشر متعهد هستند، نمیتوانند وقتی زندگی پژوهشگر دیگری در خطر است، خاموش باشند.
در این نامه تاکید شده است احمدرضا جلالی برای بهبود کمکهای فوری بیمارستانی در مواقع بحرانی همچون حملههای تروریستی، شیمیایی و بیولوژیکی کار میکرده است. او همراه خانوادهاش ساکن سوئد بوده و خانواده او همچنان در این کشور به سر میبرند.
احمدرضا جلالی با موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد و دانشگاه پیمونت شرقی در نوارای ایتالیا همکاری داشته است. او اردیبهشت سال ۹۵ به دنبال سفر به ایران بازداشت شد. او که به دعوت دانشگاه تهران و دانشگاه شیراز برای شرکت در کارگاه مدیریت بحران به ایران سفر کرده بود، برای هفت ماه در انفرادی نگهداری شد: پزشک ایرانی مقیم سوئد از ۹ ماه قبل در اوین زندانی است
حکم اعدام این زندانی سیاسی، ۳۰ مهر ماه امسال به وکیلش ابلاغ شد: «ابلاغ حکم اعدام احمدرضا جلالی به وکیل او»
سوم آبان ماه امسال، دولت سوئد صدور این حکم برای احمدرضا جلالی را محکوم کرد و گفت موضوع را با نمایندگان ایران در استکهلم و تهران مطرح میکند. وزیر خارجه این کشور هم تاکید کرد اعدام در جهان مدرن جایی ندارد.
سازمان عفو بین الملل نیز روز دوم آبان ماه با انتشار بیانیهای خواستار لغو فوری حکم اعدام احمدرضا جلالی و آزادی او شده بود.
فیلیپ لوتر، مدیر تحقیقات خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل گفته بود: «احمدرضا جلالی بعد از یک محاکمه به شدت غیرمنصفانه به اعدام محکوم شده که نه فقط ثبات قدم مقامهای ایرانی در استفاده از مجازات اعدام، بلکه نگاه کاملا حقارت آمیز آنها به قانون را نشان میدهد. هیچ شواهدی عرضه نشده که نشان دهد آقای جلالی چیزی بیش از یک دانشگاهی است که حرفه خود را به طور مسالمت آمیزی دنبال میکند.»
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.