انتقاد علی مطهری از تعقیب قضائی پرستو فروهر
نایبرئیس دوم مجلس شورای اسلامی ایران در یادداشتی با استقبال از برگزاری مراسم یادبود داریوش فروهر و پروانه اسکندری، قربانیان قتلهای زنجیرهای نسبت به تعقیب قضائی فرزند آنها انتقاد کرد.
علی مطهری، نایبرئیس دوم مجلس شورای اسلامی ایران در یادداشتی با استقبال از برگزاری مراسم یادبود داریوش فروهر و پروانه اسکندری، قربانیان قتلهای زنجیرهای نسبت به تعقیب قضائی پرستو فروهر، دختر آنها انتقاد کرد.
مطهری در این یادداشت که خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) شنبه چهارم آذرماه منتشر کرد، با انتقاد از محدودیتهای برگزاری مراسم یادبود در سالهای پیش نوشت: «امسال در اول آذر، سالروز قتل وحشیانه داریوش فروهر و همسرش پروانه اسکندری در سال ۷۷ به دست مأموران وزارت اطلاعات، به دختر آن دو مقتول مظلوم اجازه برگزاری مراسم یادبود البته صرفاً با سکوت داده اند. همین مقدار هم یک گام به پیش در جهت احترام به حقوق مردم است.»
پرستو فروهر هر سال برای برگزاری مراسم بزرگداشت پدر و مادرش از آلمان به ایران سفر می کند. وزارت اطلاعات ایران به او گفته بود که امسال برگزاری مراسم یادبود مجاز است و منع قانونی ندارد، اما مأموران حاضر با «عناصر ضدانقلاب که قصد سوءاستفاده از این مراسم را دارند»، برخورد خواهند کرد.
همچنین به پرستو فروهر هشدار داده شده بود که مسئولیت همه سخنان مهمانان این مراسم به پای او خواهد بود و بر سنگینی پروندهاش در دادگاه انقلاب خواهد افزود.
مطهری در ادامه یادداشت خود از تشکیل پرونده قضایی علیه پرستو فروهر، دختر دو رهبر کشتهشده حزب ملت ایران انتقاد کرده و نوشته است: «مایه تعجب است که برای دختر آن دو مقتول مظلوم به خاطر پیگیری برگزاری مراسم یادبود پدر و مادرش در سالهای گذشته، پرونده قضایی تشکیل شده است به جای دلجویی از او بابت مصیبت و خسارت روحی و مادی که بر وی وارد کرده ایم.»
در جریان قتلهای زنجیرهای که در پاییز ۱۳۷۷ روی داد علاوه بر پروانه و داریوش فروهر، عده دیگری از روشنفکران و منتقدان، از جمله محمد مختاری، محمدجعفر پوینده، مجید شریف و پیروز دوانی کشته شدند.
وزارت اطلاعات ایران «عناصر خودسر» در این وزارتخانه را مسئول این قتل ها معرفی کرد.
مطهری در ادامه این یادداشت با اشاره به قتل ستار بهشتی، کارگر وبلاگنویس در بازداشتگاه پلیس فتا، عذرخواهینکردن مسئولان و عدم جبران خسارت بابت «بیعدالتیها» را «بیماری و انحراف از اسلام» خواند.
یک روز پیش از انتشار یادداشت مطهری، محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران مدعی شده بود که با صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه به خاطر مرگ ستار بهشتی «دعوا» کرده است.
نظرها
نظری وجود ندارد.