ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

عربستان دومین حمله موشکی حوثی‌های یمن را دفع کرد

احتمال داده می‌شود که شهر «خمیس مشیط» هدف دومین موشک بالستیک انصارالله بوده. حوثی‌ها می‌گویند توانمندی موشکی آن‌ها تازه آغاز شده است.

عربستان سعودی اعلام کرده است که دومین حمله موشکی انصارالله یمن به این کشور را با موفقیت دفع کرده است. حوثی‌های یمن اما می‌گویند موشک بالستیک آن‌ها به هدف اصابت کرده و این تازه سرآغازی‌‌ست برای توانمندی موشکی آن‌ها.

نخستین حمله موشکی انصارالله یمن به عربستان سعودی، ۴ نوامبر ۲۰۱۷

سرهنگ ترکی المالکی سخنگوی نیروی هوایی پادشاهی سعودی به خبرگزاری دولتی عربستان گفته است که احتمالاً شهر «خمیس مشیط» (در جنوب غربی عربستان سعودی) هدف دومین حمله موشکی انصارالله یمن بوده است. به گفته سحنگوی نیروی هوایی پادشاهی سعودی، سامانه دفاع موشکی این کشور موفق شد این حمله موشکی را پیش از آنکه به هدف اصابت کند، خنثی کند.

حوثی‌های یمن اما می‌گویند دومین موشک بالستیک آن‌ها به هدف اصابت کرده. اما آن‌ها در مورد نقطه‌ای که هدف قرار داده‌اند، سکوت کرده‌اند. منابع یمنی که نام آن‌ها افشا نشده به خبرگزاری رسمی این کشور گفته‌اند که دومین حمله موشکی «موفقیت‌آمیز» انصارالله سرآغازی‌ست برای ایجاد توانمندی موشکی در یمن.

این دومین بار است که انصارالله یمن عربستان سعودی را هدف موشک‌های بالستیک قرار می‌دهد. شیعیان حوثی یمن شنبه ۴ نوامبر / ۱۳ آبان، یک موشک بالستیکی از نوع «برکان ۲ اچ» با برد ۸۰۰ کیلومتر به سوی ریاض شلیک کردند که سامانه دفاع موشکی سعودی آن را دفع کرد. ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در واکنش به شلیک موشک از یمن به ریاض، ایران را به «تجاوز نظامی» متهم و اعلام کرد که ریاض ممکن است موشک‌پرانی حوثی‌ها را به‌عنوان «اعلان جنگ» درک کند.

سرهنگ ترکی المالکی، سخنگوی نیروی هوایی پادشاهی سعودی به خبرگزاری رسمی عربستان گفته است که دستیابی «سازمان‌های تروریستی» مانند حوثی‌های یمن به چنین سلاح‌هایی، «امنیت منطقه و جهان» را به خطر می‌اندازد. او گفته است که حوثی‌ها با پرتاب موشک به عربستان، در عمل کمک‌رسانی به یمن برای تخفیف بحران گرسنگی و شیوع وبا در این کشور را دشوار می‌کنند.

۲۲ سازمان حقوق بشری اوایل نوامبر ۲۰۱۷ اعلام کرده‌اند که ذخایر غذایی در یمن تا حداکثر ۶ هفته به پایان می‌رسد. آنگاه ۷ میلیون نفر در خطر گرسنگی و شرایطی مانند «قحطی» قرار می‌گیرند. با این تفاصیل یمن فقط کمتر از دو هفته با قحطی فاصله دارد.

دفتر نخست‌وزیر بریتانیا، پنجشنبه ۳۰ نوامبر با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که ترزا می در دیدار و گفت‌وگو با ملک سلمان، پادشاه سعودی در ریاض به این توافق دست یافت که عربستان سعودی محاصره یمن را پایان دهد.

بعد از  نخستین حمله موشکی انصارالله یمن به عربستان سعودی، حوثی‌ها هشدار داده بودند که موشک‌های دیگری هم در راه است:

«پایتخت کشورهایی که مدام ما را در معرض انواع بمباران‌ها قرار می‌دهند و غیرنظامیان بیگناه را می‌کشند، از موشک‌های ما در امان نخواهد بود.»

محمد عبدالسلام، سخنگوی شیعیان حوثی ماه گذشته گفته بود  «تازمانی که تجاوز و محاصره یمن ادامه یابد، حملات موشکی نیز ادامه خواهد یافت.»

سازمان ملل در گزارش محرمانه‌ای اعلام کرده که بقایای‌ موشک‌هایی که از یمن به سمت عربستان سعودی شلیک شده، نشان می‌دهد که احتمالاً این موشک‌ها در ایران ساخته شده‌اند.

ایران این اتهامات را رد کرده و آن‌ها را «غیرسازنده و تحریک‌آمیز» خوانده است.

در جنگ یمن در دو سال گذشته دست‌کم ۱۰ هزار نفر کشته و ۴۰ هزار نفر مجروح شده‌اند. در اثر بمباران‌های متعدد ائتلاف عربی زیرساخت‌هایی مانند بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تخریب شده و وبا هم در این کشور شیوع پیدا کرده است. تاکنون ۹۰۰ هزار نفر از جمعیت ۷ میلیونی یمن به وبا مبتلا شده و یک چهارم جمعیت این کشور هم به کمک‌های جهانی نیاز مبرم دارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سورنا

    باید نفت شاه رگه حیاتی عربستان رو هدف قرار بدن