«موشک حوثیها علاوه بر قطعات ایرانی، قطعه آمریکایی داشت»
بر اساس گزارش محرمانه سازمان ملل درباره موشک بالستیک شلیکشده حوثیها به سوی ریاض، یک قطعه این موشک لوگوی گروه صنعتی شهید باقری را بر خود دارد. نماینده ایران تکذیب کرد.
وبسایت آمریکایی «فارنپالیسی» در گزارشی اختصاصی اعلام کرد که گزارش محرمانه سازمان ملل درباره موشک بالستیک شلیکشده به سوی فرودگاه بینالمللی ریاض نه تنها کاربرد سختافزار ایرانی در ساخت آن را نشان میدهد، بلکه به وجود قطعهای ساخت آمریکا نیز در آن اشاره میکند. این گزارش همچنین مدعی است یک قطعه این موشک لوگوی گروه صنعتی شهید باقری را بر خود دارد. نماینده ایران تکذیب کرده است.
گروه «انصارالله» یمن، گروهی شبهنظامی از شیعیان حوثی چهارم نوامبر موشک بالستیکی از نوع «برکان ۲ اچ» به سوی ریاض، پایتخت عربستان سعودی شلیک کرد. آمریکا و عربستان در واکنش ایران را مقصر اصلی و تأمینکننده موشک بالستیک برای حوثیها دانستند.
تهران همواره این اتهام را رد کرده و مدعی است که تنها در یمن «حضور مستشاری» دارد.
ماجراهای یک موشک
پس از شنیدهشدن صدای انفجار در ریاض، عربستان مدعی شد که سیستم دفاع ضدموشکی آمریکایی پتریوت که در این کشور استقرار دارد، توانسته تا موشک حوثیها را پیش از برخورد به هدف منهدم کند. دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نیز بر همین مبنا گفته بود که «سیستم ما موشک را داخل آسمان منهدم کرد» و به ستایش از فناوریهای نظامی کشورش پرداخت.
اما روزنامه آمریکایی «نیویورکتایمز» با انتشار پژوهشی بر اساس قطعات برجایمانده از این موشک نشان داد که این موشک بالستیک از سپر ضدموشکی عربستان عبور کرده و به نزدیکی هدف مورد نظرش اصابت کرده است.
پیشتر خبرگزاری «رویترز» خبر داده بود که بر اساس گزارش محرمانه سازمان ملل درباره بقایای موشکهای شلیکشده حوثیها به سمت عربستان، احتمالاً سختافزار ایرانی در ساخت این موشک به کار رفته است.
فارنپالیسی با اشاره به گزارش یکسانی مدعی است که علاوه بر قطعات ساخت ایران یک قطعه ساخت شرکتی آمریکایی نیز در این موشک بالستیک یافت شده است.
این قطعه آمریکایی مربوط به گردش سوخت مایع در موشک است.
به ادعای فارن پالیسی، نام یک شرکت ایرانی تحریمشده نیز در این گزارش آمده. بر اساس گزارش محرمانه سازمان ملل، یکی از اجزاء هدایتکننده موشک حوثیها دارای لوگوی «گروه صنعتی شهید باقری» است. این گروه صنعتی در فهرست تحریمهای سازمان ملل، اتحادیه اروپا و ایالات متحده قرار دارد.
علیرضا میریوسفی، سخنگوی هیأت اعزامی ایران به سازمان ملل به فارنپالیسی گفته است که شرکت شهید باقری لوگوی خود را روی محصولاتش چاپ نمیکند و ادعاهای منتشرشده در گزارش محرمانه سازمان ملل «ادعاهای کاذب و جانبدارانه» است.
به گفته فارنپالیسی، آمریکا سعی کرده تا با تکیه بر موشکپرانی حوثیها حمایت بینالمللی بیشتری علیه ایران جلب کند. اما هنوز مدارک و شواهد کافی در سازمان ملل برای محکومیت آشکار ایران در رابطه با حمایت این کشور از حوثیها وجود ندارد.
ماه گذشته یک هیأت کارشناسی سازمان ملل که به بررسی نقض تحریم تسلیحاتی بینالمللی علیه یمن در ۲۰۱۵ میپرداخت، در گزارش نهاییاش اعلام کرد که هنوز «هیچ مدرکی برای تعیین هویت تأمینکننده تسلیحات وجود ندارد».
حوثیها پس از آن دو بار ادعا کردند که به سوی عربستان و امارات متحده عربی موشکهای جدیدی شلیک کردهاند. عربستان از انهدام موشک خبر داد و ابوظبی نیز پرتابشدن موشک به سوی این کشور را تکذیب کرد.
نظرها
نظری وجود ندارد.