ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بودجه ۹۷: گرانی برای مردم، حق ویژه «نهادهای خاص»

سهم درآمدهای نفتی در لایحه بودجه ۹۷ به نسبت سال جاری بیش از ۴۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته. دولت سهم درآمدهای مالیاتی و قیمت برخی از خدمات را افزایش داده است.

حسن روحانی لایحه بودجه سال ۹۷ را «شروع برنامه‌های دولت دوازدهم» خوانده است، لایحه‌ای که همچنان حق ویژه نهادها و بنیادهای مذهبی را رعایت و قیمت برخی از کالاها و خدمات را افزایش داده است.

حسن روحانی لایحه بودجه سال آینده را برای بررسی به مجلس تحویل داد.

سهم درآمدهای نفتی در لایحه بودجه ۱۳۹۷ به نسبت امسال بیش از ۴۲۰۰ میلیارد تومان کاهش یافته است. دولت برای جبران این مبلغ سهم درآمدهای مالیاتی و قیمت برخی از کالاها و خدمات را افزایش داده است.

میزان درآمد مالیاتی دولت برای سال آینده ۱۲۸ هزار میلیارد تومان پیش‎بینی شده که ۱۲ هزار میلیارد تومان بیشتر از درآمد مالیاتی امسال است. برای نخستین بار در لایحه بودجه امسال  نام آستان قدس رضوی نیز در جدول مربوط به درآمدهای مالیاتی به چشم می‌خورد.

دولت پیش‌بینی کرده است که از شرکت‌ها و موسسات وابسته به آستان قدس رضوی ۳۰ میلیارد تومان مالیات دریافت کند.  ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی چند روز قبل اموال این بنیاد مذهبی را «وقف و نذر» خوانده و گفته بود که آستان قدس به همین دلیل از پرداخت مالیات معاف است.

علاوه بر آستان قدس رضوی، سایر «نهادها و بنیادهای انقلاب اسلامی» که زیر نظر رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شوند هم در بودجه سال آینده به پرداخت ۱۰.۸ هزار میلیارد مالیات موظف شده‌اند.

افزایش عوارض خروج از کشور از دیگر منابع درآمدی پیش‎بینی شده در بودجه سال آینده است. در لایحه دولت هزینه عوارض خروج از کشور برای هر فرد ۲۲۰ هزار تومان پیش‌بینی شده که ۱۴۵ هزار تومان بیشتر از مبلغ پیش‌بینی شده در قانون بودجه امسال است. هزینه خروج از کشور در مرحله دوم ۳۳۰ هزار تومان تعیین شده است و برای سفرهای بعدی ۱۰۰ درصد افزایش می‌یابد. براساس لایحه بودجه دولت از محل عوارض سفرهای خارجی ۱.۱ میلیارد تومان درآمد کسب خواهد کرد.

آب گران می‌شود

همزمان با افزایش منابع درآمدی، دولت بودجه یارانه‌های نقدی را به نسبت امسال ۱۹ هزار میلیارد تومان کاهش داده است. اعتبار پیش‌بینی شده برای یارانه نقدی در سال آینده ۲۳ هزار میلیارد تومان است. به گفته رئیس جمهوری ایران در بودجه سال آینده «استانداری برای حداقل زندگی» تعیین می‌شود و افرادی که درآمدشان از این مبلغ کمتر است، می‌توانند برای دریافت «کمک‌های دولتی» ثبت‌نام کنند.

در حالی که هنوز جزئیاتی از طرح «استاندارد حداقل زندگی» منتشر نشده، دولت در لایحه بودجه سال آینده قیمت برخی از حامل‌های انرژی را افزایش داده است.

براساس این لایحه وزارت نیرو مکلف است که به ازای هر متر مربع آب آشامیدنی ۲۰ تومان از مشتریان دریافت کند. علاوه بر این قیمت هر یک لیتر گازوئیل نیز در سال آینده ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت.

همچنین افزایش قیمت نوشابه و سیگار هم در سال آینده قطعی است. قیمت هر یک لیتر نوشابه داخلی ۱۰ درصد و هر یک لیتر نوشابه وارداتی ۳۰ درصد افزایش می‌یابد. در لایحه بودجه ۱۳۹۷ مالیات سیگار نیز ۱۳ درصد بیشتر خواهد شد.

رعایت حق‌السهم «خواص»

افزایش هزینه‌های جاری و کاهش ۱۰ هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی از دیگر ویژگی‌های بودجه پیشنهادی دولت جمهوری اسلامی است. بودجه عمرانی در حالی کاهش یافته که نهادها و بنیادهای خاص همچنان سهم ویژه‌ای از بودجه دارند.

سازمان صدا و سیما جمهوری اسلامی در سال آینده ۱.۶ هزار میلیارد تومان بودجه دارد، در حالیکه بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۸۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است. سهم مرکز حوزه علمیه قم از منابع مالی دولت ۸۹۶ میلیارد تومان است و دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم هم ۱۳۴ میلیارد تومان ردیف بودجه‌ای دارد.

دولت همچنین ۳۰۵ میلیارد تومان بودجه به موسسه مذهبی «جامعه المصطفی العلمیه»، ۲۸.۶ میلیارد تومان به «موسسه آموزشی و پژوهش امام خمینی» وابسته به مصباح یزدی، ۵ میلیارد و ۳۸ میلیون تومان به «دایره المعارف فقه اسلامی» اختصاص داده است. بودجه سازمان اوقاف و امور خیریه هم حدود با افزایش ۱۵۰ میلیاردی، ۴۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است.

دولت در لایحه بودجه سال آینده ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار برای موسسه نشر آثار خمینی که زیر نظر حسن خمینی اداره می شود، در نظر گرفته است. بودجه نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه هم ۱۲۴ میلیارد تومان تعیین شده است.

مجلس شورای اسلامی قرار است که در روزهای آینده لایحه بودجه پیشنهادی دولت را در کمیسیون‌های تخصصی بررسی کند.

بیشتر بخوانید:

روحانی لایحه بودجه را به مجلس ارائه داد: تعیین شرایط جدید برای دریافت یارانه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • ابراهیم

    ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس رضوی چند روز قبل اموال این بنیاد مذهبی را «وقف و نذر» خوانده و گفته بود که آستان قدس به همین دلیل از پرداخت مالیات معاف است./ این جمله ابرام ریسی، نشان میدهد وی میخواهد استدلال کند. کسی استدلال میکند یعنی حکمیت عقل پذیرفته، یعنی نظرش به حکمیت عقل مخاطب گذاشته، استدلال با اقناع است وگرنه نیازی به استدلال نیست، حکم میکند همچو خدا، این را میگویم بایست عمل شود کاری هم عقلانی یا غیر عقلانی بودن حکمش ندارد! خب من از او و بقیه امثالهم میپرسم، فرضا یک فردی (به هر دلیلی) یک موسسه اقتصادی (هر منبع توید ثروت) را وقف کند، خب این موسسه قبل از وقف داشته مالیات میداده و برگدنش بوده مالیات بدهد، این موسسه اقتصادی دارای کارکنان است، دارای بدهی است و مبادلات پولی دارد، خب آیا به صرف وقف شدن، بدهی های این موسسه ساقط می شود یا دیگر به کارکنانش دستمزد نمیدهد؟ یعنی به صرف وقف شدن، دیون و حق الناس از موسسه اسقط میشود؟! پاسخ واضح است که دیون و حق الناس موسسه به دیگران بایست پرداخت شود. نظام جمهوری اسلامی ایران بایست پاسخ دهد که داعیه اسلامی بودن دارد، این اصل اسلامی مسلم است که حتی الله از حق خودش بگذرد، از خود ناس نمیگذرد، آیا مالیات حق الناس است؟ اگر حق الناس است و دولت نماینده مردمان یک شکور، که حق الناس یک کشور است. اگر مقامان نمایند ولی فقیه در نهادهای مثل استان قدس چنین استدلالی دارند که حق الناس مالیات بر گردنش نیست، چه دلیل دارد بقیه مردم به دولت جمهوری اسلامی مالیات بدهند؟ هر کسی فقیر و نیازمند است و حق خودش میداند درامدش را، میتواند مالیات را نذز و وقف خود و دیگران کند! چه دلیلی دارد بقیه مردم به دولتی مالیات بدهند که به صارحت بین مولدان ثروت تبعیض اقئل است. کسبه خورده پا و .. مالیات بدهند ولی غول های مالی نظام مالیات ندهند. مالیات بایست صرف امور عام المنفعه و ادراه کشور شود و نه صرف محدود یک نهاد یا فرد. البته در نهایت به نفع من نوعی این مالیات نیتس، چه داده شود و چه نشود من نوعی نفعی نمیبرم. فقط خواستم بگویم وی استدلالش ناپذیرفتین است. دیگی برای من نمیجوشد...

  • مرد ازاد

    این روحانی اگر دوبارهد ر انتخابات شرکت کنه یه میلیون رای هم نمیاره نمیدونم تهدیدش کردند یا به جاشینی خامنه ای تطمیعش کرده اند همه چیز از اون جلسه فرماندهان سپاه با روحانی شروع شد

  • حسن جهان نما

    به نام ایزد یکتا یک نفر میگفت با کاروانی جهت زیارت سوریه حرکت کردیم در کشور ترکیه اتوبوس اشکال فنی پیدا کرد برای رفع اشکال فنی به یک تعمیرگاه مراجعه کردیم سرپرست کاروان ما یک آخوند بود وارد آن مغازه شد.مغازه دار تا سرپرست کاروان را دید از او پرسید که حاج آقا شغل ات چیست؟ پاسخ داد آخوندم و برای راهنمایی مردم به راه درست و درستکاری تلاش میکنم و هیچ شغلی دیگر ندارم مغازه دار گفت من هم آخوندم برو داخل دفتر کارم عمامه و عبای مرا ببین ولی شغلم مکانیکی است و دولت ترکیه هیچ حقوقی به من نمی دهد کار ما برای رضای خدا است و جز شغل حساب نمی شود باید هر راهنمایی دینی شغل مستقلی برای خود داشته باشد و چشمش به اموال ملت نباشد.از زمانی که مراکز دینی زیر نظر دولت قرار گرفته سالانه بودجه کلانی برای آنها در نظر گرفته می شود که هیچ دردی را دوا نمی کند و فقط باعث رکود اقتصادی کشور است.بودجه سال 1397 حوزه های علمیه بیش هزار میلیارد تومان است.حوزه چه کالایی تولید می کند که باید چنین بودجه ای به این سازمان پرداخت شود.حوزه علمیه باید از طریق همان خمس و زکات و کمک های مردمی مانند قدیم تامین شود.در این 38 سال با این بودجه چه پیشرفت اخلاقی و دینی در جامعه رخ داده است. مدعیان هر وقت نتوانستن کاری برای پیشرفت فرهنگی و اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و غیره کشور انجام دهند.آن را گردن قدرت های بررگ جهان می اندازند.ای مسئولین این راه و رسمش نیست که شما فکر می کنید.پول های بیت المال ارث پدر و مادریتان است و هر طور خواستید برای آن کیسه بدوزید و آن را حیف و میل کنید و هر کجا دلتان خواست خرج کنید.این پول های اگر برای پیشرفت زندگی ملت ایران خرج نشود.حق ناس است و استفاده بی جا از چنین پول های مطلقا حرام است.چراغی که به ملت رواست بر مساجد حرام است.چه شد آن حق ناسی که از آن دم می زدید! ای مردم مواظب اعمال و رفتار خود باشید! اگر خودتان اهل عمل به دین نیستید حرف زیادتر از زبانتان نزنید.قرآن کریم می فرمایید:نگویید آنچه خود عمل نمی کنید.تا دیر نشده است سران مملکت از خواب غلفت بیدار شوید وگرنه ممکن است دیر شود و دیگر قابل جبران نباشد.واقعا زشت نیست حکومتی به نام اسلام ! که فقر و فساد و بیکار و اعتیاد و بی خانمانی و غیره در جامعه بیداد می کند.باید برای چنین جامعه ای گریست. جهان نما یکشنبه 1396/11/1 هرروزتان طلایی عشق تان الهی