ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دو زندانی متهم به قتل یک افسر نیروی انتظامی در ملاءعام اعدام شدند

صبح امروز، ۲۲ آذر، دو زندانی متهم به قتل یک افسر نیروی انتظامی، در میدان خوراسگان اصفهان در مقابل چشمان مردم اعدام شدند.

صبح امروز، ۲۲ آذر، دو زندانی متهم به قتل یک افسر نیروی انتظامی، در میدان خوراسگان اصفهان در مقابل چشمان مردم اعدام شدند.

تماشای اعدام در ایران- عکس مربوط به این واقعه نیست

کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام گزارش داده که این دو زندانی در ساعات اولیه صبح اعدام شدند. فیلم و عکس منتشر شده حاکی از اعدام یک زندانی است ولی در خبری که از این واقعه منتشر شده، اعدام دو نفر ذکر شده است.

نام یکی از زندانیان که دو روز پیش، دوشنبه ۲۰ آذر ماه به قرنطینه اصفهان منتقل شده بود، مجید حسن زهی بوده است. او یک شهروند بلوچ بوده که خود در جریان تاریخ و زمان اعدام نبوده و بدون اطلاع برای اعدام منتقل شده است. نام نفر دوم معلوم نیست.

شهرداری منطقه ۱۵ اصفهان پیش از اعدام این دو متهم، آگهی‌ای منتشر کرده بود و در آن زمان و مکان اعدام آنها را اعلام کرده بود.

سایت جوان آنلاین هم گزارش داده که این دو نفر عاملان قتل مأمور پلیس بودند و در دادگاه مقصر شناخته شده بودند. حکم صادرشده برای آنها اعدام در ملاءعام بوده است.

اصغر قزاوی، از مأموران پلیس اصفهان بود که ظهر روز ۲۱ فروردین‌ماه سال قبل، در جریان درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در میدان جمهوری شهرستان نایین اصفهان کشته شد. اصغر قضاوی، متولد سال ۱۳۴۷ بود و ۲۸‌سال در نیروی انتظامی خدمت کرده بود. در این درگیری، دو نفر دیگر از مأموران پلیس هم مجروح شدند.

مأموران پلیس در این عملیات پنج نفر از قاچاقچیان مواد مخدر را بازداشت کرده بودند و از آنها ۵۲۷‌ کیلوگرم مواد مخدر به دست آمده بود.

اعدام در ملاءعام یکی از مصادیق نقض حقوق بشر است که مورد انتقاد نهادهای حقوق بشری قرار دارد.

در ایران به‌طور معمول شماری از اعدام‌ها در ملاءعام اجرا می‌شود. مخالفان می‌گویند اعدام در ملاءعام باعث «گسترش خشونت در جامعه» می‌شود اما موافقان می‌گویند این نوع اعدام در جامعه «اثرات بازدارنده» دارد.

تنها در سال‌های پایانی ریاست محمود هاشمی شاهرودی بر قوه قضائیه ایران، اعدام در ملاءعام لغو شد.

قوه قضائیه ایران در آن زمان (۱۰ بهمن ۱۳۸۶) اعلام کرد طبق فرمانی که ازسوی آیت‌ا‌لله‌محمود هاشمی شاهرودی صادر شده، «اعدام‌ها در ملاء‌عام، تنها با تأیید ایشان و براساس ملزومات اجتماعی اجرا خواهد شد.»

بر اساس این حکم، انتشار هرگونه تصاویر مربوط به دار آویختن مجرمان در ملاءعام نیز ممنوع اعلام شد.

اما با پایان یافتن دوره هاشمی شاهرودی و انتصاب صادق لاریجانی به عنوان رئیس جدید قوه قضائیه، دور تازه اعدام در ملاءعام از سال ۱۳۸۸ آغاز شد.

در ایران برای جرم‌هایی مانند قتل، سرقت مسلحانه، محاربه و قاچاق مواد مخدر مجازات اعدام تعیین شده است.

ایران، آمریکا، چین و عربستان از جمله کشورهایی هستند که مجازات اعدام در آن‌ها هنوز انجام می‌شود.

شمار بالای اعدام‌ها و اعمال این مجازات در ایران همواره مورد اعتراض فعالان و نهادهای حقوق بشری قرار می‌گیرد اما مقام‌های جمهوری اسلامی تعیین نوع مجازات برای متهمان را "مسأله داخلی" این کشور اعلام می‌کنند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.