مجازات اعدام– منشأ، تاریخ، قربانیان
پرسش اساسی این است که یک دولت به چه حقی یکی از شهروندانش را میکشد؟ آیا مشروعیت کافی برای این اقدام وجود دارد؟ کتاب "مجازات اعدام"، به این پرسش پرداخته و درجستوجوی درونیترین معانی مجازات اعدام، شکلگیری و تکامل آن را از آغاز تا اکنون پی میگیرد.
آنچه در زیر میخوانید از بایگانی زمانه برگرفته شده است. مطلب در مهر ۱۳۹۴ در سایت زمانه منتشر شده است. نشر نخست آن را میتوانید از طریق این لینک ببینید.
از مقدمه مترجم، اکبر فلاحزاده، بر کتاب "مجازات اعدام":
... پرسش اساسی این است که یک دولت به چه حقی یکی از شهروندانش را میکشد؟ آیا مشروعیت کافی برای این اقدام وجود دارد؟ آیا دولت اخلاقا محق به چنین اقدامی است، یا اینکه بنا به توصیهای، سفارشی یا ضرورتی دست به این کار میزند؟
ازعصر روشنگری تاکنون، یعنی از بیش از ٢٥٠ سال پیش، این پرسشها فلاسفه، سیاستمداران و بخش وسیعی از افکارعمومی را به خود مشغول داشتهاند، ولی هنوز جواب قانع کنندهای وجود ندارد. علت این است که مجازات مرگ را یک موضوع حقوقی میدانند، اما موضوع فقط حقوقی نیست و بسی فراتر از آن است. این یک موضوع اجتماعی همگانی است. رسیدگی به ابعاد مختلف آن از توان تفکر قضایی خارج است. اِعمال قضایی عدالت به عقل سلیم، واقعبینی و هوشیاری نیاز دارد امابرای مجازات اعدام به این چیزها نیاز نیست؛ اعمال این مجازات از احساساتی در سطح پایینتر آب میخورد. باید پرسید آن نیازهای اجتماعی وروانی که دنبال خون هستند کدامند؟
کتاب "مجازات اعدام"، به این پرسش پرداخته و درجستوجوی درونیترین معانی مجازات اعدام، شکلگیری و تکامل آن را از آغاز تا اکنون پی میگیرد. با شناخت انگیزههای بدوی انسان بهتر میتوان به انگیزههای امروزین دراعمال مجازات اعدام پی برد. یک اهمیت کتابی که ترجمهاش را میخوانید، توجه به این نکته است.
مشخصات اصل آلمانی کتاب چنین است:
Karl Bruno Leder: Todesstrafe - Ursprung, Geschichte, Opfer, München 1987
در برگردان فارسی، کتاب تا حدی خلاصه شده است.
کارل برونو لدر مولف کتاب "مجازات اعدام" سال ١٩٢٩ در آلمان به دنیا آمد و در جوانی به علت مخالفت با دیکتاتوری، سالهای متمادی در آلمان شرقی زندانی بود. موضوع کتابهای او پیگیری ریشههای قدرت، دیکتاتوری و جنگ است. "چگونه دیکتاتور دیکتاتور میشود" عنوان کتاب دیگری از اوست که در سال ۱۹۸۳ منتشر شده است.
دانلود کنید:
نظرها
نظری وجود ندارد.