ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

شورای امنیت دوشنبه قطعنامه پیشنهادی درباره بیت‌المقدس را به رأی می‌گذارد

این پیش‌نویس که در آن هر تصمیمی برای تغییر وضعیت بیت‌المقدس (اورشلیم) غیرقانونی عنوان شده با استقبال دیپلمات‌ها مواجه شده است اما احتمال می‌رود که آمریکا آن را وتو کند.

شورای امنیت سازمان ملل پیش‌نویس قطعنامه‌ پیشنهادی مصر در مورد تصمیم آمریکا مبنی بر به‌رسمیت شناختن بیت‌المقدس (اورشلیم) به‌عنوان پایتخت اسرائیل را روز دوشنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر به رأی خواهد گذاشت.

پیش‌نویس این قطعنامه یک‌ صفحه‌ای که رویترز نسخه‌ای از آن را در دست دارد از سوی مصر آماده شده و در آن تأکید شده که هرگونه تصمیمی برای تغییر وضعیت بیت‌المقدس (اورشلیم) به لحاظ قانونی بی‌اثر خواهد بود و باید لغو شود.

این پیش‌نویس شنبه ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر در میان ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت توزیع شد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه ۶ دسامبر / ۱۵ آذر بیت‌المقدس (اورشلیم) را به‌عنوان پایتخت اسرائیل به‌رسمیت شناخت.

اگرچه در این پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی به آمریکا یا ترامپ اشاره‌ای نشده اما در آن آمده است که «عمیقاً از تصمیمات اخیر در مورد بیت‌المقدس (اورشلیم) متأسف است.»

این پیش‌نویس همچنین گفته است که «هر تصمیم یا اقدامی که بخواهد شخصیت، وضعیت یا ترکیب‌بندی جمعیتی بیت‌المقدس را تغییر دهد، بی‌بهره از وجاهت قانونی، بی‌اثر و باطل است و باید در تبعیت از قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت لغو شود.»

پیش‌نویس همچنین از تمامی کشورها خواسته است تا از انتقال مراکز دیپلماتیک خود به بیت‌المقدس (اورشلیم) پرهیز کنند.

از کشورها خواسته شده که به قطعنامه‌های سازمان ملل مربوط به بیت‌المقدس (اورشلیم) احترام بگذارند و هیچ اقدام یا معیاری را بر خلاف این قطعنامه‌ها را نپذیرند.

این قطعنامه از حمایت گسترده دیپلماتیک برخوردار است اما آمریکا قصد دارد آن را وتو کند.

برای تصویب این پیش‌نویس حداقل ۹ رأی موافق در شورای امنیت لازم است و هیچ یک از پنج عضو دائم این شورا یعنی آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا، نباید آن را وتو کنند.

اسرائیل در طی جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷، بخش شرقی بیت‌المقدس (اورشلیم) که بخش عرب‌نشین آن است را تصرف و سپس آن را ضمیمه خود کرد. فلسطینی‌ها می‌خواهند که در صورت ایجاد کشور مستقل خود بیت‌المقدس (اورشلیم) را پایتخت خود کنند.

شورای امنیت در قطعنامه ۲۳۳۴ خود که در دسامبر سال گذشته به دلیل شرکت نکردن آمریکا در رأی‌گیری تصویب شد، تأکید کرد که «هیچ گونه تغییری در مرزهای ۴ ژوئن سال ۱۹۶۷ را به‌رسمیت نمی‌شناسد، از جمله در بیت‌المقدس (اورشلیم)» به استثنای تغییراتی که مورد توافق طرف‌های مذاکره‌کننده (فلسطین و اسرائیل) قرار بگیرد. در آن زمان باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا بود.

پیش از این کشورهای اسلامی در روز چهارشنبه ۱۳ دسامبر / ۲۲ آذر در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در استانبول اقدام آمریکا را محکوم کردند و بیت‌المقدس (اورشلیم) را به‌عنوان پایتخت فلسطین به‌رسمیت شناختند.

تصمیم دونالد ترامپ اعتراضات گسترده‌ای را در جهان به همراه داشت. پس از این تصمیم، وزرای خارجه کشورهای عربی وعده دادند که قطعنامه‌ای در شورای امنیت در مخالفت با آن مطرح کنند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه نیز وعده داده بود که یا از طریق شورای امنیت قطعنامه‌ای علیه بدل‌شدن بیت‌المقدس به پایتخت اسرائیل تصویب کند یا در صورت وتوی آن، به مجمع عمومی سازمان ملل رجوع کند.

روز شنبه گذشته در اعتراضات فلسطینی‌ها علیه این تصمیم چهار نفر از آن‌ها در درگیری با پلیس کشته شدند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • امنیت نسبی

    امریکا اگر شجاعت همیشگی داشته باشد نبایست باج بدهد. بدون هیچ شکی وتو میکند مگر مثل دمکراتهای احمقانه باج بدهد. امریکا منتهی میتواند با تشویق اسرائیل و اعرب فسطینی، اورشلیم پایتخت اسرائیل و بیت المقدس شرقی (یک حاشیه کوچک در شرق اورشلیم) را مرکز دولت خودگران فسطین اعلام کند، و همزان سفارتهای خود را در بیت المقدس شرقی و اورشلیم باز کند. این ظاهرا تهدید را تبدیل به فرصت کند ، و دست نظام تروریستی اسلام گرا از سر اسرائیل و فلسطین و بقیه جهان کوتاه کند. نبایست بحران های ماند کره شمالی، سوریه، فسطین و.. موجب حواس پرتی شود، و از هیولای تروریسم اسلام گرایی غافل شوند دنیای سکولار. اگر کمی معطل کنند نظام تروریستی -دیکتاتوری- ظالم و فاسد اسلام گرا مجهز به موشک های قاره پیما و زیردریای اتمی موشک انداز و سایر سلاحهای مخوف کشتار جمعمی میشود (هم اکنون باس رعت در حال تجهیز است)! در این صورت یدگر کرای نمیشود کرد. تا دیر نشده نظام تروریستی اسلام گرا نابود کنند وگرنه بزودی به سراغ یکایک کشورهای سکولار خواهد امد.