ارتش میانمار بهتازگی روستاهای بیشتری از اقلیت روهینگیا را نابود کرده است
دیدهبان حقوق بشر میگوید شواهدی در دست دارد که نشان میدهند میانمار چند روز پس از امضای توافقنامه بازگشت پناهجویان روهینگیا همچنان به تخریب روستاهای این اقلیت ادامه داده است.
سازمان دیدهبان حقوق بشر دوشنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر تصاویر ماهوارهای را منتشر کرد که نشان میدهند ارتش میانمار از ماه اکتبر ۴۰ روستای متعلق به اقلیت روهینگیا را نابود کرده است.
براد آدامز، مدیر بخش آسیایی دیدهبان حقوق بشر در اینباره گفت: «تخریب روستاهای روهینگیا توسط ارتش میانمار در روزهای پس از امضای توافقنامه با بنگلادش برای بازگشت پناهجویان روهینگیا نشان میدهد که تعهد برای بازگشت امن پناهجویان تنها نمایشی بیش نبوده است.»
این سازمان مدافع حقوق بشر شمار کل روستاهای متعلق به اقلیت مسلمان روهینگیا را که ارتش میانمار از آغاز درگیریها نابود کرده، ۳۵۴ روستا عنوان کرده است.
بر اساس مدارک بهدست آمده دیدهبان حقوق بشر گفته است که روستاهای اخیر احتمالاً در آغاز ماه دسامبر هدف نیروهای ارتش میانمار قرار گرفتهاند. این در حالی است که نمایندگان دولتهای میانمار و بنگلادش ۲۳ نوامبر / ۲ آذر تفاهمنامه در مورد بازگشت پناهجویان روهینگیا از بنگلادش را امضا کردند.
تصاویر منطقه مونگداو در ایالت راخین، محل سکونت اقلیت روهینگیا نشان میدهند که تخریب ساختمانها در بین روزهای ۲۵ نوامبر و دوم دسامبر صورت گرفته است.
از ۲۵ اوت / ۳ شهریور سال جاری ارتش میانمار در پاسخ به حملات شورشیانِ مسلح روهینگیا و به استان راخین حمله کرد اما در این میان مردم روهینگیا هدف آنها قرار گرفتند. پناهجویان روهینگیایی که به بنگلادش گریختهاند رویدادهایی از خشونتها و کشتارهای ارتش میانمار نقل کردهاند.
گزارش دیدهبان حقوق بشر در حالی منتشر میشود که زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل بار دیگر با تأکید بر اینکه آنچه بر سر اقلیت روهینگیا آمده است را میتوان نسلکشی نامید به شبکه جهانی بیبیسی گفت مجرمانی که این گروه قومی را مورد آزار قرار دادهاند یک روز در دادگاههای بینالمللی محاکمه خواهند شد.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل همچنین گفته است که آنگ سان سوچی، رهبر میانمار و برنده جایزه نوبل صلح از دادرسیهای آینده مستثنی نخواهد بود.
سازمان پزشکان بدون مرز هفته گذشته اعلام کرد که از پایان ماه اوت تا پایان ماه سپتامبر سال جاری میلادی دستکم ۶۷۰۰ نفر از اقلیت روهینگیا در میانمار کشته شدند.
بهگفته سازمان ملل بیش از ۶۴۷ هزار نفر از اقلیت روهینگیا وارد بنگلادش شدهاند و در اردوگاههایی با امکانات کم و در شرایط دشوار بهسر میبرند.
با مسلمانان روهینگیا در میانمار بهعنوان اقلیت قومی خارجی برخورد میشود. آنها قربانی انواع مختلف تبعیضها از جمله کار اجباری، اخاذی، محدودیتهای آزادی حرکت، قوانین ازدواج ناعادلانه و مصادره زمین هستند.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.