کردهای معترض دفاتر حزب دموکرات و اتحادیه میهنی در شهرهای اطراف سلیمانیه را آتش زدند
معترضان معلمان و کارمندانی بودند که نسبت به وضعیتی معیشتی خود و عدم پرداخت دستمزدشان در شهرهای اطراف سلیمانیه دست به تظاهرات زدند. این اعتراضات به خشونت کشیده شد.
معترضان کرد که در مخالفت با دولت اقلیم کردستان و به سود استعفای آن دست به تظاهرات زده بودند، در شهرهای اطراف سلیمانیه دفاتر دو حزب حاکم دموکرات و اتحادیه میهنی را به آتش کشیدند.
رویترز به نقل از رسانههای محلی کردستان نوشته است که این حملات در روز دوشنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر در شهرهای اطراف سلیمانیه و حلبچه صورت گرفت و تظاهرکنندگان به دفاتر دو سازمان سیاسی دیگر کردستان نیز حمله کردند.
رسانههای محلی نوشتهاند که معترضان مسیر اصلی بین اربیل و کرکوک را نیز بستند.
رویترز نوشته است که نمیتواند خبر آتش زدن دفاتر حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان را تأیید کند اما تلویزیون دولتی عراق گزارش داده که چندین دفتر احزاب سیاسی کرد به آتش کشیده شده است، بدون آنکه نامی از این گروهها و احزاب ببرد.
صبح دوشنبه نزدیک به سه هزار نفر در سلیمانیه گرد آمدند تا علیه دولت اقلیم کردستان تظاهرات کنند. این تظاهرات در اعتراض به وضعیت اقتصادی، سالها ریاضت و تأخیر در پرداخت حقوقهای کارمندان بخش خدمات عمومی انجام شد.
آموزگاران، کارکنان بیمارستانها و دیگر کارمندان پرداخت حقوق خود را از دولت منطقهای درخواست کردند. برخی گفتهاند که حقوق آنها بیش از سه سال است که پرداخت نشده است.
خبرگزاری رووداو کردستان گزارش داده است که به جز دفاتر حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی، دفاتر جنبش تغییر (گوران) و اتحادیه اسلامی کردستان نیز توسط معترضان خشمگین به آتش کشیده شدند.
عطا شیخ حسن، سخنگوی شورای رهبری حزب دموکرات کردستان گفته است که در حال حاضر کسی از معترضان در ارتباط با آتشسوزی دستگیر نشده است.
رووداو از درگیری معترضان با پلیس و نیروهای امنیتی در چند شهر گزارش داده است. در این گزارش گفته شده که دفاتر احزاب بزرگ کردستان در شهرستان پیراماگرون در شمال سلیمانیه به آتش کشیده شدهاند.
ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی دود سیاه ناشی از این آتشسوزیها را برفراز شهر نشان میدهند.
در شهر جمجمال، واقع در غرب سلیمانیه معترضان تظاهرات خود را از مرکز شهر آغاز کردند و سپس به یک مرکز برق در خارج از شهر حمله کردند.
رووداو که به حزب دموکرات کردستان نزدیک است نوشته است که تمامی احزاب کرد اعلام کردهاند که به حقوق قانونی معلمان و سایر گروههای معترض احترام میگذارند، اما از مردم خواستند تا نارضایتی خود را از طریق مسالمتآمیز بیان کنند و از خشونت پرهیز کنند.
در مرکز سلیمانیه نیز پلیس با شلیک گاز اشکآور و با ماشینهای آبپاش درصدد پراکنده کردن تظاهرکنندگان بر آمدند. برخی از تظاهرکنندگان نیز به سوی مأموران امنیتی سنگ پرتاب کردند. در این درگیریها چند نفر مجروح شدند اما شمار آنها معلوم نیست.
در سلیمانیه مقامات محلی تظاهرات معترضان را غیرقانونی خواندند اما مخالفان میگفتند به مجوز دولتی که مشروعیت ندارد نیازی ندارند.
دولت مرکزی عراق از زمان برگزاری همهپرسی استقلال کردستان در روز ۲۵ سپتامبر / ۳ مهرماه اقلیم کردستان را مورد تحریم قرار داد. در این همهپرسی اکثریت بالا با موافقان استقلال بود اما بغداد نیروهای نظامی خود را به منطقه فرستاد و شهر نفتخیز کرکوک را که از سال ۲۰۱۴ در دست کردها بود تصرف کرد و پروازهای مستقیم به کردستان را نیز ممنوع اعلام کرد.
پس از مداخله نظامی ارتش عراق و نیروهای حشد شعبی و در پی آن کاهش درآمدهای نفتی، صادرات نفت اقلیم کردستان ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
سامان
هرجا که سیاست حرف اول را میزند سیستم فاسد شده و مردم کنار زده شدند انگار که سیاسیون فراموش کردند نسبت سیاست و ملت مانند نسبت سر و گردن است سیاستمدار سر است و عموم مردم گردن هستند اگر گردن نچرخید سر نیز نمیتواند بچرخد؛ متأسفانه اکثریت سیاستمداران این اصل را فراموش کرده اند