رضا علامهزاده به سینماگران ایرانی: جشنواره فجر را تحریم کنید
سینماگر نامآشنای تبعیدی به همکاران فیلمسازش پیشنهاد داده که به جای سلفی گرفتن بر فرش قرمز، دوربینشان را رو به مردم معترض بگیرند.
سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در حال و هوایی متفاوت از سالهای گذشته برگزار میشود. فیلم «آشغالهای دوست داشتنی» درباره اعتراضات ۸۸ توقیف شده و با وجود آنکه تاریخ مصرف آن سپری شده، به جشنواره دولتی فجر راه نیافته است. در همان حال اعتراضات سراسری این بار با شعارها و خاستگاهی کاملاً متفاوت شهرهای ایران را فرا گرفته است. رضا علامهزاده، نویسنده و سینماگر تبعیدی از سینماگران ایرانی دعوت کرده جشنواره فیلم فجر را تحریم کنند.
رضا علامهزاده، سینماگر و نویسنده نامآشنا در فراخوانی از سینماگران ایرانی خواسته است به جاى سلفى گرفتن بر فرش قرمز جشنوارههاى رنگارنگ از جمله جشنواره فجر، با مردم يكى شوند:
«به حرمت دوربين سوگند كه امروز جاى شما سينماگران هموطن در خيابان است. بيائيد به جاى در نوبت "جشنواره فجر" ايستادن رسماً اعلام كنيد كه آن را تحريم مىكنيد. افتخارآفرينترين جايزه براى شما امروز در دست مردمى است كه عليه رژيم مزدورپرور اسلامى به خيابانها سرازير شدهاند. به جاى سلفى گرفتن بر فرش قرمز جشنوارههاى رنگارنگ، با آنان يكى شويد و دوربينتان را رو به ايشان بگيريد. كليد رهائى از سانسورگران وزارت ارشاد و توقيفكنندگان آثار با ارزشتان در دست همين مردمى است كه ديروز تماشاگران فيلمهايتان بودند و امروز تماشاگر عملكرد خودتاناند.»
ابراهیم داروغهزاده، رئیس معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی در تیر سال جاری اعلام کرده بود که «آشغالهای دوستداشتنی» یکی از ۱۰ فیلم توقیفشده در ایران است. کاناپه ساخته کیانوش عیاری، و «ارادتمند، بهاره تینا نازنین» ساخته عبدالرضا کاهانی از دیگر فیلمهای توقیفشدهاند. کاناپه درباره آزادی پوشش زنان، «ارادتمند، بهاره تینا نازنین» درباره سرگشتگی نسل جوان و سرکشیست که در یک دور باطل گرفتار آمده و «آشغالهای دوستداشتنی» هم درباره گفتوگوی دو نسل درباره سرکوب نهضتهای اجتماعی در ایران در جریان اعتراضات سال ۸۸ است. فراخوان رضا علامهزاده در شرایطی منتشر میشود که به هفتمین روز از اعتراضات سراسری رسیدهایم. شعار معترضان رادیکالتر میشود. اعتراضات که ابتدا خاستگاه اقتصادی داشت، اکنون رهبری جمهوری اسلامی را نشانه رفته و واکنشهای گستردهای را هم در جامعه جهانی برانگیخته است. نشریه ورلد سوشیالیست از اعتراضات ایران به عنوان جنبش فرودستان علیه اشرافیت روحانیون یاد کرده است.
نویسندگان ایرانی سکوت پیشه کردهاند. آنها ترجیح میدهند سرگرم جایزهای باشند که به نام احمد محمود بنیان گذاشته شده، اما با زندگی و آثار این نویسنده فقید ایرانی چندان ارتباطی ندارد. هنرمندان اما به اعتراضات سراسری بیتفاوت نبودهاند.
در روزهای گذشته گروهی از هنرمندان مقیم ایران و خارج از کشور در شبکههای اجتماعی از مسئولان جمهوری اسلامی خواستهاند به خواستههای معترضان احترام بگذارند و از برخوردهای خشونتآمیز با مردم پرهیز کنند. ترانه علیدوستی، مهناز افشار، تهمینه میلانی، علیرضا عصار و همچنین ابی، گوگوش، هاتف، منصور، شیرین نشاط و رضا دقتی از معترضان حمایت کردهاند.
جعفر پناهی هم در پنجمین روز تظاهرات سراسری از مقامات جمهوری اسلامی خواسته بود که یا به معترضان اجازه دهند آزادانه راهپیمایی کنند و خواستههایشان را در میان بگذارند و یا اینکه به برگزاری یک رفراندوم تن بدهند.
رضا علامهزاده فیلمهای «جنایت مقدس»، «مهمانان هتل آستوریا» و «تابوی ایرانی» و همچنین مستند «با من از دریا بگو» درباره کشتار ۶۷ را در خارج از ایران ساخته و به نمایش درآورده است.
جعفر پناهی در جریان رویدادهای انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ دو بار دستگیر و سپس به شش سال حبس تعزیری و ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی و سفر به خارج از ایران محکوم شد. دو سال پیش فیلم «تاکسی» او که با بودجه ناچیزی ساخته شده، خرس طلای جشنواره فیلم برلین را از آن خود کرد.
جعفر پناهی در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر از اهدای جایزه به فیلم امنیتی «ماجرای نیمروز» که با سرمایه سپاه برای تحریف تاریخ سالهای اول انقلاب ساخته شده خودداری کرده بود. رضا علامهزاده درباره فیلم برگزیده سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر گفته بود فقط بیست دقیقه از این فیلم را توانسته تحمل کند. حتی صحنههای معمولی این فیلم هم در نظر این سینماگر برجسته «مضحک» جلوه میکرده است.
بیشتر بخوانید:
نظرها
مسلخ
مبارزه منفی مدنی از جمله تحریم شوی های تلبیغاتی-پورپانگاندای دیکتاتوری دینی (=حکومت تئکراسی) حداقل کاری است میتوانند انجام دهند. /// تحریم اقتصاد دینی (تحریم زیارت اماکن مذهبی داخلی و خارجی که منبع شارژ مالی آخوندها است و تررویسم مذهبی)، تحریم بانکها، تحریم خدمات دهی به حامیان نظام دیکتاتوری مذهبی (سپاهی ها، بسیجی ها، اطلاعاتی ها…)، معرفی و شناسایی حامیان پنهان نظام دیکتاتوری از جمله نوکیسه ها و سرمایه دارهای حکومتی. بدانید یک بیستم این ثروتهای یران نصیب فقرای ایران نیمشود (احمدی نژاد اعتراف کرده) و ۹۵% ثروت ملی ایران به جیب دزدان بیت المال و رانخوارن و ترویستهای اسلام گرا (ایرانی، افغانی، عراقی، سوری، لبنانی، فلسطنی،یمنی و...) میشود. اینها عامل قاچاق موادمخدر و قاقچاق انسان و تجارت سکس غیرقانونی در جهان هستند. عامل اصلی رونق موادمخدر پاکستان افغانستان هستند چرا که ایران گذرگاه امن قاقچاق موادمخدر کرده اند. دلیل اصلی تدوام نا امنی در منطقه نظام ایران است. تقریبا اکثر نوکیسه ها و سرمایه دارهای نوظهور در ایران بعد از انقلاب، از خان یغما رانت و فساد اقتصادی نظتام به ثروت رسیده اند، اینها باید در داخل وخارج تحرمی کرد. بایست حساب های بانکی شان مسدود کرد در خارج و دولتها ی سکولار دموکرات این امول مصادره کنند به جرم حمایت از یک نظام تروریستی. الان وقت ادقام است، دنیا سکولار دموکراسی بایست دست از مماشت و خیانت به سکولاریسم بردارد. بایست مردم غرب و شرق سکولار آگاه شوند این نظام حامی تررویسم تئوکراسی/دینی است و منشا ایدئولوژیک اصلی بوجود امدن گروهکهای تروریستی لبنانی و افغانی و فلسطینی و داعش و طالبان و... است. عقاید مروج تروریسم انتحاری (به اسم استشهادی) و ترور (به اسم اعدام انقلابی) را این شیعیان ولایی خمینی ایستی و خامنه ایستی دارند در جهان جهان سیوع میدهند. تا ایت روریستها بهب یند کشور ایران را یک مشت تررویست داشیعی دارند انها نیز تشویق میشوند . ج.ا.شیعی منبع الهام تروریسم دینی در جهان است. منشا شر و ناقض حقوق بشر.