بیخبری از سرنوشت چندین ملوان ایرانی و بنگلادشی در آتشسوزی یک نفتکش در سواحل چین
با گذشت بیش از ۲۰ ساعت از برخورد یک نفتکش خارجی تحت مدیریت شرکت نفتکش ایران هنوز از سرنوشت تمام خدمه آن اطلاعی در دست نیست. وزارت خارجه چین از نجات چندتن از آنها خبر داده.
یک نفتکش در اثر برخورد با یک کشتی باری چینی دچار آتشسوزی شد. از سرنوشت دهها خدمه ایرانی این نفتکش خبری نیست؛ هرچند چین از نجات چندتن از آنها خبر داده است.
این تانکر نفتی در چندصد کیلومتری سواحل شرقی چین دچار حادثه شد. این حادثه شب گذشته رخ داده و اکنون با گذشت بیش از ۱۷ ساعت از آغاز آن، هنوز از خدمه کشتی خبری نیست. این کشتی به سمت کره جنوبی در حرکت بود.
بنابر گزارشها، دستکم ۳۰ خدمه ایرانی و دو خدمه بنگلادشی آن مفقود شده بودند. اما اکنون به گزارش خبرگزاری «میزان»، وابسته به قوه قضائیه وزارت خارجه چین بدون اشاره به جزئیات بیشتر از نجات تعدادی از ملوانهای ایرانی خبر داده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایلنا»، ارتباط با این تانکر نفتی که «سانچی» نام دارد، قطع شده است. سانچی یک نفتکش خارجی تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران بود.
سیروس کیانارثی، مدیرعامل شرکت ملی نفتکش ایران در بیانیهای اعلام کرده است که «پس از وقوع این حادثه، کمیته ویژه اضطراری با حضور مدیران ارشد شرکت ملی نفتکش ایران در محل این شرکت در تهران تشکیل و اطلاعرسانیهای لازم به سازمانهای ذیربط دریانوردی و امداد و نجات بینالمللی انجام شد.» این بیانیه ۱۷ ساعت پس از حادثه منتشر شد.
کنسولگری ایران در شانگهای برای تسریع و کمک در عملیات امداد و نجات در حال انجام هماهنگیهای لازم است. دو نفتکش تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران که از آن منطقه عبور میکردند، به منظور ملحقشدن به تیمهای امدادرسان به سمت محل حادثه حرکت کردهاند.
وزارت ترابری چین اعلام کرده که چهار فروند کشتی نجات و سه فروند قایق پاکسازی به منطقه حادثه اعزام کرده است.
کره جنوبی نیز یک هلیکوپتر امدادی به محل حادثه فرستاده.
۲۱ خدمه کشتی باربری چینی که با نفتکش سانچی برخورد کرده بود، نجات یافتهاند.
بر اساس عکسهای منتشرشده، آتشسوزی تانکر نفتی رو به گسترش است و هنوز علیرغم ارسال امدادرسانها به سوی کشتی، آتش مهار نشده.
به گزارش خبرگزاری «رویترز»، بار این نفتکش ۱۳۶ هزار تن نفت تغلیظشده، نوعی نفت بسیار سبک بود که معادل حدود یک میلیون بشکه نفت خام معمولی ست؛ یعنی حدود ۶۰ میلیون دلار بر اساس قیمتهای فعلی بازار جهانی.
تراوش نفت به دریا میتواند آلودگی زیستمحیطی شدیدی به بار آورد. آخرین بار که یک نفتکش عظیم دچار سانحه شد، نوامبر ۲۰۰۲ بود که در آن نفتکش پرستیژ در سواحل اسپانیا غرق شد و ۶۳ هزار تن از ۷۷ هزار تن نفت آن به اقیانوس اطلس ریخت.
نظرها
نظری وجود ندارد.