اعتصاب در نیشکر هفتتپه و هپکو اراک
کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به اعتصاب زدهاند و کارگران کارخانه هپکو اراک نیز در ۱۲ روز گذشته به دلیل مشابهی در اعتصاب بسر میبرند.
کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه صبح امروز یکشنبه ۱۷ دی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به اعتصاب زدند. کارگران کارخانه هپکو اراک از سهشنبه پنجم دی به دلیل مشابهی در اعتصاب بسر میبرند.
اعتصاب کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه ساعت ۹ صبح یکشنبه بنا بر فراخوان قبلی آغاز شد و به گزارش «اتحادیه آزاد کارگران»، تمام قسمتهای مجتمع را در بر گرفته است. کارگران با تجمع مقابل درب بزرگ مانع از حمل نیشکر به درون کارخانه شدهاند.
وعدههای عمل نشده در نیشکر هفتتپه
آخرین اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه روز ۲۳ آذر در پی توافق رئیس هیات مدیره با خواستهای کارگران به پایان رسید. نمایندگان کارگران در یک جلسه ۸ ساعته با رئیس هیات مدیره و مقامات فرمانداری خواستار پرداخت مزدها و بیمه معوقه، اصلاح قراردادهای پیمانی، برکناری مدیرعامل و چند تن از مسئولان اصلی شرکت و آزادی فعالیت سندیکای خود شدند.
هیات مدیره کارخانه سیامک افشار مدیر عامل را به خواست کارگران برکنار کرد و فرماندار شوش در جمع کارگران اعتصابی وعده داد به سایر مطالبات کارگران رسیدگی شود.
هیچکدام از آن وعدهها عملی نشد و کارگران هفته گذشته اعلام کردند در صورت عدم اجرای تعهدات کارفرما مجددا اعتصاب خواهند کرد.
روز جمعه ۱۵ دی نیز کارگران در نامهای خطاب به کیومرث کاظمی (قائممقام) مدیر عامل جدید کارخانه مجددا بر خواستهای خود تاکید کرده و افزودند: «انتظار داریم در کمترین زمان ممکن به مشکلات کارگری رسیدگی کنید و شرایط را برای فعالیت آزادانه سندیکای کارگران شرکت مهیا کنید.»
آخرین خبر از اعتصاب امروز حاکی است مسئولان کارگران اعتصابی را جهت مذاکره به تجمع در مسجد فراخواندهاند.
هپکو اراک و وعدههای توخالی مسئولان
بر اساس آخرین گزارشها، کارفرمای جدید هپکو اراک تا کنون از پرداخت پنجماه دستمزد و مطالبات معوقه کارگران خودداری کرده است، کارگران هپکو از روز سهشنبه پنجم دی مجدداً در اعتصاب بهسر میبرند.
آخرین اعتصاب کارگران هپکو در اعتراض به کاهش و توقف تولید در کارخانه و معوقات مزدی در شهریور به بستن مسیر راهآهن اراک توسط کارگران انجامید و توسط نیروهای یگان ویژه سرکوب شد.
وزیر کار که درپی آن اعتصاب برای رایزنی با مسئولان استان به اراک سفر کرده بود از حل مشکلات هپکو حل و پرداخت مزدهای معوقه کارگران خبر داد.
سه ماه پس از آن وعدهها کارگران باز به اعتصاب روی آوردهاند. یکی از کارگران هپکو در جریان اعتصاب جاری گفته است تنها گروهی از کارگران بخشی از معوقات مزدی را دریافت کردهاند و حدود یکماه و نیم از مطالبات مزدی سال گذشته باقی است و دستمزد آبان و آذر امسال نیز به پرداخت نشده است. مطالبات کارگران شرکتهای اقماری هپکو مانند شرکت مهندسی قطعات هم از شهریور تاکنون پرداخت نشده است.
این فعال کارگری با اشاره به عملی نشدن وعدههای مکرر مسئولان رده بالای حکومت در احیای تولید کارخانه و پرداخت معوقات مزدی کارگران پرسیده است: «آیا واقعا توان دولت در حدی نیست که بتواند این شرکت را احیا کند، آنهم شرکتی که کارگران آن از آمادگی کامل برای احیای آن را برخوردارند؟»
روز سیزدهم دی «کارگروه» رسیدگی به مسائل هپکو در جلسهای با حضور استاندار صلاحیت شرکت «هیدرو اطلس»، سهامدار اصلی هپکو را به دلیل عدم بازپرداخت معوقات مزدی کارگران و بهبود وضعیت کارخانه رد کرده است. هیدرو اطلس سال گذشته در پی برکناری «واگنسازی کوثر» مدیریت هپکو را بر عهده گرفت و گفته میشد که قرار است تولید این کارخانه را احیا و مطالبات کارگران را پرداخت کند.
آخرین خبر این که در پی اعلام عدم صلاحیت اسدالله احمدپور بعنوان سهامدار، سازمان خصوصیسازی درپی یافتن خریدار دیگری برای هپکوست.
تکلیف دستمزدهای معوقه کارگران و سرنوشت تولید در شرکت همچنان در ابهام است.
برخورد امنیتی با فعالان کارگری
کارخانه هپکو حدود هزار کارگر و نیشکر هفتتپه بیش از چهار هزار کارگر دارد. کارگران هر دو کارخانه طی سه سال اخیر بارها در اعتراض به نپرداختن معوقات مزدی و سایر مطالبات خود به اعتصاب و راهپیمایی در شهر دست زدهاند.
اعتراضات اغلب به تهدید و یا اخراج فعالان کارگری انجامیده و برخورد امنیتی با فعالان کارگری را در پی داشته است.
اعضاء و هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه بارها تحت تعقیب قرار گرفته و دستگیر شدهاند. در جریان آخرین اعتصاب در نیشکر هفتتپه بیش از ۷۰ کارگر به دادگاه فراخوانده و با قید کفالت آزاد شدند و دهها فعال کارگری شغل خود را از دست دادند.
شنبه ۱۶ دی نیز اعلام شده بود که چهارتن از فعالان کارگری نیشکر هفتتپه به نامهای علیمحمد جهانگیری، شاهپور رشنو، اشرف رحیمخانی و علی نجاتی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» هر یک به یکسال حبس محکوم شدهاند.
۲۰ تن از کارگران کارخانه هپکو نیز درپی اعتصاب شهریور در این کارخانه احضار شدند. این کارگران در نیمه آذر از طریق پیامک به مراجع قضایی احضار شده و به اتهام «اخلال در نظم» و «شرکت در تجمع غیرقانونی» برایشان پرونده تشکیل شده است.
به گفته یکی از فعالان کارگری هپکو، فضای کارخانه امنیتی و تهدیدآمیز است و کارگران معترض به اخراج تهدید میشوند.
اعتراضها و اعتصابهای کارگری پیشزمینه وقوع اعتراضات سراسری ایران در روزهای اخیر بودند. اعتراضات سراسری پنجشنبه هفتم دی در مشهد و شهرهای دیگری در استانهای خراسان رضوی و جنوبی آغاز شد. راهپیمایان در این جنبش که یکی از شعارهای اصلی آن «نان، کار، آزادی» است، به گرانی و فساد اقتصادی و گسترش بیکاری و همچنین استبداد سیاسی معترضند. مردم تا کنون در بیش از ۷۲ شهر معترضان به خیابان آمدهاند.
در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.