ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سازمان انرژی اتمی: با خروج آمریکا از برجام غنی‌سازی اورانیوم تسریع می‌شود

به گفته بهروز کمالوندی اگر رئیس جمهور آمریکا با تمدید تعلیق تحریم‌های اقتصادی مخالفت کند، آژانس انرژی اتمی می‌تواند مجدداً سانتریفیوژها را به راه بیندازد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اعلام کرده که چنانچه رئیس جمهور آمریکا با تمدید تعلیق تحریم‌های اقتصادی در چارچوب توافق هسته‌ای مخالفت کند، ایران غنی‌سازی اورانیوم را با سرعت بیشتری ادامه می‌دهد.

سازمان انرژی اتمی (عکس: آرشیو)

دیوید گلدستین، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا شامگاه گذشته اعلام کرد که رئیس جمهور آمریکا احتمالاً تا جمعه ۱۲ ژانویه، یک روز پیش از موعد درباره تداوم یا نقض برجام به تصمیم مشخصی درباره تمدید تعلیق تحریم اقتصادی علیه ایران دست می‌یابد.

دونالد ترامپ می‌بایست هر ۹۰ روز یک بار گزارشی از پایبندی ایران به توافق هسته‌ای به کنگره آمریکا ارائه دهد. این مهلت ۲۲ دی/ ۱۲ ژانویه به سر می‌آید. یک روز بعد هم رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود درباره تمدید تعلیق تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را اعلام می‌کند. این تصمیم هر ۱۲۰ روز یک بار اتخاذ می‌‌‌‌‌گردد. به این ترتیب قرار است که رئیس جمهور آمریکا تا جمعه هفته جاری کار را یکسره کند.

بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفت‌وگویی که خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی چهارشنبه ۱۰ ژانویه/ ۲۰ دی با او انجام داده از آمادگی ایران برای تسریع بخشیدن به غنی‌سازی اورانیوم خبر داده است:

«در گزارش‌‌هایی به مسئولان بالای کشور اعلام آمادگی کرده‌ایم که این ظرفیت در سازمان انرژی اتمی وجود دارد که سرعت فعالیت‌های هسته‌ای در حوزه‌های مختلف به ویژه در حوزه غنی‌سازی را چندین برابر بیش از دوره قبل از برجام افزایش دهیم. البته اینکه این سرعت چه اندازه باشد و میزان، سطح و درصد غنی‌سازی و سایر اقدامات چه باشد موضوعاتی است که به شرایط و تصمیم مسئولان نظام برمی‌گردد.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دوشنبه ۱۳ نوامبر/ ۲۲ آبان در نهمین و آخرین گزارشی که از فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه داد اعلام کرده بود که میزان اورانیوم غنی‌شده ایران تا ۵ نوامبر ۲۰۱۷، ۹۶.۷ کیلوگرم و بسیار کمتر از میزان مجاز ۲۰۲.۸ کیلوگرم در برجام بوده است. همچنین خلوص اورانیوم غنی‌شده در تأسیسات هسته‌ای ایران نیز از ۳.۶۷ درصد تجاور نکرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی در این گزارش همچنین اعلام کرده بود که میزان ذخایر آب سنگین ایران ۱۱۱.۴ تن است. در توافق هسته‌ای میزان مجاز دخایر آب سنگین تا سقف ۱۳۰ تن تعیین شده است.

محدودیت ۲۰۲ کیلوگرمی اورانیوم ۳.۶۷ درصد و تعیین محدودیت برای ذخایز آب سنگین به میزان ۱۳۰ تن که در توافق هسته‌ای ایران با قدرت‌های جهانی پیش‌بینی شده،  سبب شده که جامعه جهانی اطمینان پیدا کند که ایران هرگز از مصالح لازم برای تولید بمب اتم برخوردار نیست.

مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه ۲۰ دی گفته است که مسئولان جمهوری اسلامی با توجه به «شخصیت غیر قابل پیش‌بینی» رئیس جمهور آمریکا و با وجود آنکه بر اساس برآورد آن‌ها فضای بین‌المللی مثبتی اطراف برجام وجود دارد، احتمال خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را در نظر گرفته‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از اینترفاکس گزارش داده است که محمد جواد ظریف و سرگئی لاوروف، وزاری خارجه ایران و روسیه چهارشنبه ۲۰ دی/ ۱۰ ژانویه در مسکو با یکدیگر درباره موضوعات مختلف از جمله برجام دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.

وزیر خارجه ایران به دعوت اتحادیه اروپا از مسکو به بروکسل می‌رود که با وزرای خارجه آلمان، بریتانیا، فرانسه و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفت‌وگو کند. وزارت خارجه ایران اعلام کرده که در این گفت‌وگوهای چند جانبه فقط توافق هسته‌ای به بحث گذاشته می‌شود. کاترین ری، سخنگوی مسئول ارشد سیاست خارجی اتحادیه اروپا و همینطور زیگمار گابریل، وزیر خارجه آلمان در گفت‌وگوهای جداگانه‌ای اعلام کرده‌اند که درباره برجام و «تحولات ایران» در تماس دائم با محمد جواد ظریف‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • دستان رستم

    ما جهان واقعی زندگی می کنیم، ما نوعی به عنوان ایرانی منتقد و مخالف وضعیت نابسان موجود کشورمان، بایست به بینم از این توافق هسته ای موسوم به برجام، چه عاید آحاد جامعه بویژه طبقات فرودست حاصل شده است. می یگویم تقریبا هیچ! بلکه اوضاع بدتر شده، اینکه فلان رانتخوار و نوکیسه و آقازده حارج نشین بر خان یغمیای ایران نسشته و ژست اپوزیسیون و دایه بهتر از مادر می گیرد دلیل نمی شود همه مردم ایران نظر او را داشته باشند. ما در این دنیای واقعی هستنیم، ما می بینیم بعد 25 سال چه اتفاقی قرار است بیفتد؟ بر فرض 25 سال غرب و همه پای بند این برجام بودند، بریا مردمان ایران چه خواهد شد؟ بر فرض ایارن ببم اتم بسازد، مثل این می ماند هیتلر در آلمان همچنان می بود و صاحب بمب اتم می شد و کل امپرالیزم انگلوساکسون و اسلاو نابود می کرد،آایا برای مردمان جهان مثل سیاه پوستان وضع بهتر می شد! آیا تقویت یک دیکتاتوری به زیان فلان دیکتاتروی سودی به حال ستمدیدگان دارد؟! این حکومت شاید با سالی دویست میلیار دلار درامد علننی و مخفی فعلی، دار این گونه قتل و کشتار وسرکوب وظلم و فساد می کند، حالا 25 سال بعد درامدش بشود 400 میلیار دلار چه ها خواهد کرد؟! در این 25 سال نظام سالانه متوسط دویست میلیارد دلار درامد (نفتی و غیر نفتی) کسب میکند و مستقیم 95% آن به جیب حکومت و عوامل سرمایه داری حامی اش میشود. بر طبق اذعان احمدی نژاد این می گویم. بگذرادی حقیاق به بنید، 95% درامد ارزی ایارن قرا است توزیع شود به شبکه مفایایی حکومت و ادامه پروزه امپراتوری شیعی ولایی و هزینه های دیکتاتوری جنایتکاری مثل اسد، هزینه حوثی ها تمامیت خواه و حزب الله معلوم الحال .... و بقیه جاه طلبی و ماجراجوها حکومت، و خرج کردن بی حساب و کتاب در توسعه دستگاه های مخرب تئوکراسی و پروپاگاندا و مفت خورهای اخوندی ... که عامل نشر خرفات و جهالت و تعصب مذهبی و تروریسم مذهبی هستند! برجام حاصلی برای توده مردم ندارد کما اینکه این وقت چند اثبات کرد ندارد. این دیگ برای ما اکثریت محروم ایران نمی جوشد. تکلیف برای ما مشخص است تا زمانی این حکومت است نه اصلاحات حقیقی رخ میدهد و نه فرقی به حال فقرا و توده ستمدیده می شود. بودجه کذایی که هیچ گاه تهش به دست مردم فرودست نمی رسد، سرکوب حقوق بشر و تبعیض و رانت ادامه خواهد یافت.

  • دستان رستم

    حقیقت این است آمریکا و قدرتهای دیگر (از جمله چین و روسیه) به هدف اولیه شان گویا رسیده اند، یعنی سرعت و توان غنی سازی - برای تهیه اورانیوم غنی شده مناسب ساخت یک کلاهک اتمی- از کمتر از سه ماه به یک سال رسانده اند. من یک منتقد معمولی ام و هیچ اطلاعات از پشت پرده قضایا ندارم، بر اساس آنلیز اطلاعات منتشر شده و یا درز کرده در رسانه ها و اینترنت میگویم که، این توافق برجام تا این جا نتیجه لازم و کافی برایرفع نگرانی های فروی جهان و مردم ایران را داده است، اما برای نگرانی میان مدت بلند مدت، برجام هیچ سودی باری مردم ایران و جهان ازادو سکولار ندارد، فناروی هسته ای در اخیتار حکومت ایران است، این فناروی نمی شود با تحرمی یا برجام از بین برد و حکومت نشان داده نمی خواهد از پروژه هیا اخرالزمانی و شیعی ولالی دست بردراد، این را شعار دادمی مرگب راسارئیلا روی موشک اثبات رکده است! ما مردم ایارن هم میدانیم اگر این حکومت مانند کره شمالی به سلاح اتمی و موشک قاره پیما وزدردییا دوبرد موشک انداز تجهیز گردد بدرت هیتلر خواهد شو دیگر حتی امرکیا جرات اعمال فشار نخواهد داشت و خودمانی بگیوم ححکومت تئکراسی شعی ولای اگر تجهیز به این سلاحهای راهبردی شود رسما کل مردمان ایارن به بای رفته اند فقط بایست بردگی تام کنند! از بعد دستیابی به سریع و عاجل به بم هسته ای. اگر راست آزمایی ها و کزراشهای سازمان بین الملی اتمی موثق باشد و هیچ مورد مشکوکی نباشد، تا یک سال دنیا سکولار و دنیا آزاد وقت دارد تجهیز کامل ارتش هایش برای حمله نظامی تمام کننده به حکومت ایران بکند! این اهمیت قضیه است. اصل داستان رای مثبت چین و روسیه به قطع نامه های تحریم عیله حکومت تئوکراسی ایران همین بود که دنیای سکولار حتی چین روسیه طمع کار و خائن همیشگی به سکولاریسم نیز متوجه خطر حکومت ایران برای صلح جهانی شده بودند. نکته مهم از نظر من، بلوف حکومت تئوکراسی ظالم و فاسد است که می خواهد به اصطلاح در محدود لفاظی که چین ور وسیه برایش تنظیم کرده اند تهدید کند. من در یکی دو کامنت توضیح می دهم اگر غرب و مشخصا امریکا منافع ملی و جهانی در این می بیند برجام لغو کند تردید در آن نداشته باشد و نگران تهدیدهای حکومت ایران نباشد، به دلایلی میگویم:

  • دستان رستم

    باز تاکید میکنم به عوان یک ایرانی که نگران عاقبت مردمان هستم، هیچ دنبال جنگ و بحران نیستم، اما حقیقت می بینم که ادامه وضع موجود به زیان اکثریت مردم و بویژه طبقات فرودست است. سرمایه داری افسارگسیخته حکومت ولایی، بی رحمانه دارد توده مردم را استثمار و ثروتهایش را غارت میکند و هر روز مردم بیچراه تر می شوند! انگار نه انگرا مردم چند بار به این حکومت فرصت داده اند، انگرا نه انگار حسن روحانی نعره زنده باد حقوق شهروندی، زنده باد دموکراسی و زنده باد اصلاحات و زنده باد اعتدال میداد! در عمل همه وعده هایش تبدیل به ضد خودش شده است!

  • دستان رستم

    پس بنا بر تجربه خیانت دائمی حکومت به منافع ملی ایرانیان و سابقه دورغ های بی پایان این حکومت می گویم: اگر این حکومت قصدش از انرژی هسته ای صلح آمیز است، فرقی نخواهد کرد تحریم باشد یا نباشد، به هر روی این انرژی نه اایران نیاز فوری دارد و نه توجیه اقتصادی. اما اگر قصدش ساختن بمب اتمی و هسته ای باشد، بالاخره کاراش خواهد کرد، و تنها این برجام فرصت و زمان و پول در اختیارش خواهد گذاشت. من بر اساس تهدید چندی قبل سران این حکومت را شاهد مستند میاروم، که تهدید کرده بود برد موشکهایش بیش از 2 هزار کیلومتر میکند، در حالی از قبل این کار را کرده بود!

  • دستان رستم

    هر کسی اندکی مطالعات میلتاریستی آماتوری هم داشته باشد می داند موشک دو مرحله ای سیمرغ می تواند با ارتافع 500 کیلومتر بالا بورد با محوله به وزن نیم تن! این بدر دو برابر برد موشک شهاب 3 است که حداقل بردی معادل 2700 کیلومتر است.دارای بالک های کنترلی انتهایی است مشخصا برای هدایت موشک در جو است و نوع و ساختارش کاملا در راستای سری هواسانگ کره شمالی است، و یا موشک کروز سومار شکل زمین پایه خا 55 شوری سابق است (این موشک اگر هواپیما مناسب پرتاپ شود تا 3000 هزار کیلومرت برد دارد) یا موشک خرمشهر که مخصوص حمل برای زیردریایی است/ زیردرای موشک انداز به مراتب خطرناکتر سکوی زیرزمنی یا متحرک هستند و تقریبا کاری نیم شود کرو اینها میتوانند تا سواحل اتالانتیک بیاند و کار یکسره کنند! اینها همگی توان موشکی حکومت ایران را بیش از 2 هزار کیلومتر می دهد. در مورد بقیه پروز های تحت لوای پرتاپ ماهواره سرچی بزنید... به نظرم آزانس بین المللی و بقیه قدرت ها دارند تجاهل میکنند. مسئله سر این است دنیای سکولار با عمل انجام شده قرار گرفته و می خواهد به نشان دادن هویچ، چماق تئوکراسی ضد سکولار حکومتد تهران را پایین بیاورد، ولی گویا این چماق هر روز پر زورتر می شود ! و در اینده نزدیک بر فرق کشورهای حائن به سکولاریسم فرود خواهد امد و اینده نزدیک همگی شان بایست به مذهب شیعه ولالی درامده یا جزیه بدهند! اصل داستان را گفتم! دلیل من برای نوشتن این کامنتها همان است که گفتم، این دیگ برای مردمان ایران نمی جوشد، این جاه طلبی ها پرهزینه روز به ر وز مردم ایران را فقیرتر وبیچاره تر مکیند.

  • دستان رستم

    متاسفانه این حکومت ایران، برای اهداف سیاسی-ایدئلوژیکش انگاری هیچ اهمیت به سرنوشت مردمان ایران نمی دهد، همه کشورهای مهم و ابرقدرتها از جمله چین وروسیه و اروپایی ها روابط راهبردی با اسرائیل دارند، فناوری اتمی را فرانسه در اختیار اسرائیل قرا داده و المان زیردریایی موشک انداز حتی مجانی به اسرائیل داده است ! اگر اسرائیل بیشتر تسلیحات از امرکیا می خرد بیشتر علاوه بر وام و دلیلش کیفیت بالای محصولات امریکایی است وگرنه تا دهه 1960 میلادی عمده تسلیحات اسرائیل فرانسوی و انگلیسی بود! مسئله اصلی این است دشمنی با امریکا و اسرائیل بخشی از هویت تصنعی ایدئلوژیک حکومت ایران شده است.و این هویت ساختگی است و هر گاه بخواهد میتواند دست از این سیاست و ایدئلوزی اشتباه و خسات بار بردارد، یعنی نه امرکیا و نه اسرائیل تا همین امروز هیچگاه به دنبال دشمنی با این حکومت بدن و حتی بارها گفته اند امریکا ا حمایت مهمی نکرد از رژیم شاه پهلوی! و یا در صورت تغییر رفتار حکومت ایران این دو کشور حتی روابط دوستانه برقرا کنند مشکل از سوی حکومت ایران است که تحریک میکند و تهدید به نابودی اسرائیل و کاسه داغتر اش شده، حیت دولت خودگردان فلسطین به راضی 1967 راضی است و با اسرائیل رابطه دارد و حماس هم عملا در این راستا حرکت کرد با تغییراتی در اساسنامه اش داد... همین امروز هم حکومت ایران در دشمنی اش با امریکا و اسرائیل تجدید نظر کند، احتمالا باری هیمشه این بحران ها تمام خواهد شد.