ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بیرون‌کشیدن دو پیکر بی‌جان دیگر از نفت‌کش سانچی

جعبه‌سیاه نفت‌کش سانچی پیدا شد. وزیر کار ایران در سفری هماهنگ‌نشده برای نظارت بر امدادرسانی به شانگهای رفته و خواستار بررسی جعبه‌سیاه و مصاحبه با خدمه کشتی باری تصادف‌کرده با سانچی شده.

شمار پیکرهای بی‌جان یافت‌شده از خدمه نفت‌کش سانچی که تحت مدیریت شرکت ملی نفت‌کش ایران است، به سه تن رسید. این نفت‌کش یک‌هفته پیش بر اثر برخورد با یک کشتی باری چینی دچار آتش‌سوزی شد و تا کنون انفجارهایی در آن رخ داده است. علی ربیعی، وزیر کار ایران پس از یک هفته شخصاً برای نظارت بر عملیات امداد و نجات به چین رفته است.

ربیعی در جلسه کمیته بحران در شانگهای

به گزارش خبرگزاری «شین‌هوآ» چین، چهار مأمور نجات و امداد شنبه ۱۳ ژوئن / ۲۳ دیماه بر عرشه نفت‌کش سانچی فرود آمدند و دو پیکر بی‌جان را بیرون کشیدند. آنها همچنین توانستند جعبه سیاه این کشتی را کشف کنند و به بیرون انتقال دهند.

بنابر این گزارش، این عملیات ۸:۳۷ دقیقه صبح به وقت محلی انجام شد. امدادگران اجساد کشف‌شده را روی یک قایق نجات بر عرشه نفت‌کش، نزدیکی موتورخانه کشف کردند. آنها سپس وارد کابین کشتی شدند و جعبه سیاه آن را بیرون آوردند، اما موفق به کشف دیگر اجساد نشدند.

دمای حرارت در محل سکونت‌گاه خدمه کشتی ۸۹ درجه سانتیگراد گزارش شده است. این عامل باعث شده که امدادگران توان ورود به این محوطه را نداشته باشند.

به علاوه، تغییر در مسیر باد سبب شده است تا دود سمی حاصل از آتش‌سوزی به سمت دماغه کشتی بوزد و کار امدادرسانی را دشوارتر سازد.

به گزارش شین‌هوآ، ۱۳ فروند شناور امدادی، از جمله کشتی‌های گارد ساحلی کره جنوبی و ژاپن و نیز یک فروند کشتی آتش‌نشانی ژاپن در عملیات امداد و نجات و اطفاء حریق و کنترل آلودگی بر اثر نشت نفت حضور دارند.

نفتکش سانچی تحت مدیریت شرکت ملی نفتکش ایران شنبه شب، ۶ ژانویه / ۱۶ دی، در حدود ۱۶۰ مایل دریایی ساحل چین در نزدیکی شانگهای و دهانه دلتای یانگ تسه با کشتی باری چینی سی‌اف کریستال تصادف کرد. ۲۱ خدمه کشتی باربری چینی نجات یافتند اما ۳۲ خدمه نفتکش، شامل ۲۹ ایرانی و دو بنگلادشی مفقود شدند که پیکر یکی از آن‌ها دوشنبه گذشته در نزدیکی نفتکش پیدا شد. این نفت‌کش بر اثر وزش باد اکنون در منطقه تجاری ژاپن است.

خانواده‌های مفقودشدگان نسبت به کندی عملیات امدادرسانی اعتراض، و مسئولان ایرانی را به عدم نشان‌دادن توجه کافی متهم کرده‌اند.

بار این کشتی بار این نفت‌کش ۱۳۶ هزار تن نفت تغلیظ‌شده، نوعی نفت بسیار سبک حاصل از معیانات گازی بود که معادل حدود یک میلیون بشکه نفت خام معمولی ست؛ یعنی حدود ۶۰ میلیون دلار بر اساس قیمت‌های فعلی بازار جهانی.

تراوش نفت به دریا می‌تواند آلودگی زیست‌محیطی شدیدی به بار آورد.

    ادامه تلاش مسئولان ایرانی

    در ادامه تلاش مسئولان ایرانی برای پاسخ‌گویی به بحران نفت‌کش سانچی و اعتراض خانواده مفقودشدگان، علی ربیعی، وزیر کار شنبه به شانگهای رفت.

    به گزارش خبرگزاری دولتی «ایلنا»، ربیعی هدف از سفرش را که به گفته او بدون هماهنگی با دولت چین صورت گرفته است، نظارت و پیگیری نزدیک بر عملیات امداد و نجات دانسته و خبر داده است که «امروز سفیر ایران و فرمانده کل دریانوردی تفاهمنامه همکاری برای رفتن به کشتی سانچی امضا کرده‌اند»

    او با اشاره به حضور امدادگران چینی بر عرصه کشتی گفته است که نیروهای ایرانی نیز همراه با چینی‌ها به سمت کشتی اعزام می‌شوند.

    پیش‌تر ارتش ایران در بیانیه‌ای از آمادگی تکاورهای کلاه‌سبز خود برای مشارکت در عملیات امداد و نجات خبر داده بود. ربیعی نیز گفته است که تکاوران ارتش یکشنبه چهار صبح به کشتی سانچی می‌رسند و عملیات را انجام خواهند داد.

    وزیر همچنین اعلام کرده که ایران خواهان بررسی اطلاعات جعبه سیاه کشف‌شده و نیز ملاقات با کاپیتان و خدمه کشتی باری کریستال است که با سانچی تصادف کرده بود. او هشدار داد که غرق‌شدن کشتی «مصادف با از بین‌رفتن مطلق امید است».

    علت سانحه‌ای که به آتش‌سوزی سانچی منجر شد، هنوز اعلام نشده است.

    در همین راستا محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در تماسی تلفنی با وانگ یی، همتای چینی خود به رایزنی درباره این حادثه پرداخت. بخش دیگر گفتگوی او اما به توافق هسته‌ای ایران و لزوم اجرای تعهدات تمام طرف‌ها پس از تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا برای تمدید «مشروط» تعلیق تحریم‌ها برای آخرین بار اختصاص داشت.

    در روزهای اخیر مسئولان ایرانی از کندبودن اقدامات چین برای امداد و نجات برای کشتی سانچی انتقاد کرده بودند.

      این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

      آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

      .در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

      توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

      نظر بدهید

      در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

      نظرها

      نظری وجود ندارد.