ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ترکیه: آمریکا از حمایت کردها دست برندارد به شمال سوریه حمله می‌کنیم

در واکنش به احتمال ایجاد نیروی مرزی توسط آمریکا و کردها در شمال سوریه، ترکیه می‌گوید احتمال حمله به شمال سوریه هر زمان ممکن است.

ترکیه اعلام کرد که اگر آمریکا به حمایت خود از نیروهای کرد در شمال سوریه پایان ندهد در انجام اقداماتی در عفرین و دیگر نقاط این منطقه تردید نخواهد کرد و چنین اقدامی هر زمان ممکن است رخ دهد. وزیر خارجه آمریکا می‌گوید آمریکا قصد ندارد با کردها «نیروی امنیتی مرزی» ایجاد کند و این موضوع «بد» بیان شده است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در میان اعضای کابینه این کشور ـ عکس از آرشیو

پس از آن‌که واشنگتن اعلام کرد به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (SDF)، به‌رهبری شبه‌نظامیان کرد «یگان‌های مدافع خلق» (YPG) کمک خواهد کرد که «نیروی امنیتی مرزی» با ۳۰ هزار نفر تشکیل دهند، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، چندین بار در مورد حمله‌ قریب‌الوقوع به عفرین هشدار داده است.

این طرح آمریکا خشم ترکیه را برانگیخته است. آنکارا «یگان‌های مدافع خلق» را شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) می‌داند. پ‌ک‌ک از سال ۱۹۸۴ با دولت ترکیه در جنگ است و فعالیت آن در این کشور ممنوع اعلام شده. آمریکا و اتحادیه اروپا نیز پ‌ک‌ک را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

بکر بوزداغ، معاون نخست‌وزیر و سخنگوی دولت ترکیه، پس از نشست کابینه به خبرنگاران گفت نیروی مورد نظر آمریکا خطری برای امنیت ملی، تمامیت ارضی و امنیت جان شهروندان ترکیه است.

بوزداغ افزود: «ما تأکید می‌کنیم که چنین روشی بسیار غلط است. صبر ترکیه حدی دارد. هیچ کس نباید انتظار داشته باشد که ترکیه بیش از این خویشتن‌داری کند.»

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، این‌که ایالات متحده قصد ایجاد «نیروی امنیتی مرزی» با کردها را دارد رد کرده و گفته است این موضوع «اشتباه و بد» مطرح شده است.

تیلرسون که از ونکوور کانادا به واشنگتن بازمی‌گشت، گفت: «برخی افراد موضوع را بد بیان کرده‌اند. ما نیروی امنیتی مرزی تشکیل نخواهیم داد. متأسفم که اظهارات برخی موجب چنین برداشتی شده است. این کاری نیست که ما در حال انجام آن باشیم.»

وزیر خارجه آمریکا افزود به مقام‌های ترکیه اطلاع داده شد که هدف ایالات متحده تنها «اطمینان از این بود که عناصر محلی امنیت را تأمین کنند.»

پنتاگون قبلاً در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که جنگجویان سوری را با «تمرکز بر داخل سوریه» و با هدف جلوگیری از احیای گروه «دولت اسلامی» (داعش) و تضمین بازگشت سوری‌های آواره به شهرهای خود، آموزش می‌دهد.

رکس تیلرسون افزود: «ما از مشکلات امنیتی ترکیه، شریک و متحد خود در ناتو، کاملاً آگاهیم. مشکلات امنیتی ترکیه مشروع‌اند.»

پس از گذشت سه ماه از خروج نیروهای نظامی ترکیه از ادلب، واقع در شمال سوریه که بر اساس توافقی با روسیه و ایران، به‌منظور کاهش نبردها بین نیروهای دولتی سوریه و شورشیان صورت گرفت، برخی از نیروهای نظامی ترکیه در سوریه مانده‌‌اند.

پست‌های دیده‌بانی که ارتش ترکیه ادعا می‌کند در نزدیکی خط مرزی بین بخش شورشیان عرب و عفرین ایجاد شده، تحت کنترل کردهاست.

شورای امنیت ملی ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد که ترکیه اجازه نخواهد داد «ارتش تروریست‌ها» در نوار مرزی این کشور شکل بگیرد.

در حین برگزاری نشست امنیتی ترکیه، رویترز از استقرار ۹ تانک در یک پایگاه نظامی خارج از شهر هاتای، در نزدیکی مرز با عفرین، در غرب منطقه مرزی خبر داد. این اقدام در پی انتشار گزارش‌هایی از تجمع نظامی ترکیه در منطقه صورت گرفته است.

بکر بوزداغ در این‌باره گفت: «زمانی که مسئله امنیت مردم و کشور ترکیه مطرح شود، زمانی که لازم باشد خطرات و تهدیدات حذف و نابود شوند، ترکیه بدون تردید عمل می‌کند.»

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه نیز روز دوشنبه گذشته آمریکا را تهدید کرد که اگر بخواهد با کردها «نیروی امنیتی مرزی» تشکیل دهد ترکیه آن را «قبل از تولد خفه خواهد کرد».

ترکیه و آمریکا، دو هم‌پیمان عضو ناتو، در طول جنگ سوریه در یک جبهه و در حمایت از شورشیان سوری برای سرنگونی حکومت بشار اسد، قرار داشتند اما تصمیم آمریکا بر حمایت از نیروهای کرد در شمال سوریه به‌منظور مبارزه با داعش، روابط دو کشور را تیره کرد. آمریکا در حال حاضر حدود دو هزار سرباز در سوریه دارد.

بکر بوزداغ، معاون نخست‌وزیر ترکیه بار دیگر درخواست آنکارا از واشنگتن مبنی بر قطع حمایت «غیرقابل قبول» و «غیرقابل توضیح» از «یگان‌های مدافع خلق» را مطرح کرد و گفت: «چنان‌چه درخواست‌های ترکیه عملی نشود، ما اقدامات مشخصی در عفرین و سایر مناطق انجام خواهیم داد تا حافظ منافع خود باشیم. ما این اقدامات را بدون توجه به حرف دیگران انجام می‌دهیم. این‌که چه زمانی انجام خواهد شد؟ ناگهانی.»

روز گذشته، چهارشنبه ۱۷ ژانویه / ۲۷ دی، حزب اتحاد دموکراتیک، از احزاب اصلی کرد سوریه از قدرت‌های جهانی خواست تا نگذارند ترکیه منطقه عفرین در شمال سوریه را بمباران کند. این حزب که به‌عنوان بازوی سیاسی «یگان‌های مدافع خلق» شناخته می‌شود، در بیانیه خود گفت: «ما جامعه جهانی را فرامی‌خوانیم که (…) مسئولیت خود را در قبال جان یک میلیون نفر ساکن عفرین بپذیرد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اقتصاد حماقت

    امریکا حمایت نکند، کردهای سوریه ضعیف می شوند و ترکیه سرکوبشان می کند یا اسد و بقیه متحدانش، پس امریکا اگر می خواهد کردها و نیورهای دمکراتیک همچنان چراغ دموکراسی سکولار روشن نه دارند به رتکیه اهیت ندهد چون پان ترک ها بلاخره زهرشان می ریزند. اما نبایست کردها حماقت بارازنی کنند. انها بایست بگونند ما تمامیت ارضی سوریه و ترکیه امحترم می شماریم و خواهان خودمختاری هستیم ولی مورد حمله قرار گیریم تا با جان دفاع میکینم. ضمنا اون عکسای اوجلان و نقشه هیا پان کردی جمع کنن ، یه بار بارزانی ها حماقت کردن بس است حماقت!

  • رادیو زحمت

    رابطه دو مجهولی کردستان. اگر کوردها ضعیف باشند و بدون حامی اردوغان حمله میکنه و اگر هم قوی باشندو حامی داشته باشند باز هم حمله میکنه! یکی بیاد بگه جواب این صورت مسئله چیه؟!