دانشگاه کاشان یک دانشجو را به دلیل بهایی بودن اخراج کرد
این دانشجو ندا اشراقی بروجنی معرفی شده و یک منبع نزدیک به او به فعالان حقوق بشر گفته این دانشجو دی ماه امسال از دانشگاه اخراج شده است.
یک دانشجوی علوم کامپیوتر دانشگاه سراسری کاشان به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل منع و از دانشگاه اخراج شده است.
کمپین حقوق بشر ایران این دانشجو را ندا اشراقی بروجنی معرفی کرده و از قول یک منبع نزدیک به او نوشته که این دانشجو دی ماه امسال از دانشگاه اخراج شده است.
بر اساس این خبر، حراست دانشگاه کاشان اواخر آذر ماه امسال ندا اشراقی را احضار و با احراز اعتقاد او به آیین بهاییت، بدون ارائه توضیحی مشخص یا حکمی کتبی، کارت دانشجویی او را ضبط کرده است: «در تاریخ ۲۸ آذر حراست دانشگاه با خانم اشراقی تماس گرفته و او نهایتا در تاریخ دوم دی ماه در دفتر حراست دانشگاه حضور یافته است. از او خواسته شده تا در فرمهای تهیه شده بنویسد که به دین بهاییت اعتقاد دارد و آن را امضا کند. پس از آن کارت دانشجویی خانم اشراقی بدون توضیح مشخصی از سوی حراست ضبط شده است.»
دسترسی این دانشجو به سایت دانشگاه قطع و حق ورود به خوابگاه دانشجویی نیز از او سلب کردهاند.
- ندا اشراقی بروجنی ساکن اصفهان و متولد سال ۱۳۷۵ است. او مهر ماه سال ۹۴ در رشته علوم کامپیوتر دانشگاه سراسری دانشگاه کاشان پذیرفته شد.
گفته شده است پس از پیگیریهای خانم اشراقی، مسئولان دانشگاه شفاهی به او گفتهاند به دلیل اعتقاد به بهاییت اخراج شده و باید موضوع را از طریق سازمان سنجش پیگیری کند.
به گزارش کمپین حقوق بشر ایران، دانشجوی دیگری به سارا شکیب که دانشجوی آمار دانشگاه سراسری کاشان بوده است هم در روندی مشابه در اولین ترم ورود به دانشگاه در سال ۹۴ از دانشگاه اخراج شده.
مونا اشراقی بروجنی، خواهر ندا نیز در زمان اعلام نتایج کنکور سراسری با عبارت «نقص در پرونده« مواجه شده و اجازه ثبتنام در دانشگاه پیدا نکرده است.
«نقص در پرونده» پیامی است که دانشجویان ستارهدار و شهروندان بهایی در زمان اعلام نتایج کنکور با آن روبهرو میشوند و به سبب آن اجازه ثبت نام در دانشگاه را نمییابند.
جمهوری اسلامی آیین بهایی را به رسمیت نمیشناسد و به شکلهای مختلف بهاییان را از حقوق شهروندی خود از جمله حق کار و تحصیل محروم میکند.
بهاییان همچنین در صورت تبلیغ آیین خود از سوی دستگاه قضایی تعقیب و مجازات میشوند؛ هر چند قوه قضاییه ایران تاکید میکند که کسی به دلیل بهایی بودن زندانی نمیشود.
در همین زمینه، محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه ایران، سه سال پیش هر گونه تبعیض و تضییع حقوق افراد به خاطر بهایی بودن را در ایران رد کرده و اعلام کرده بود افراد به صرف بهایی بودن در ایران محاکمه یا از تحصیل منع نمیشوند.
این در حالی است که قوه قضاییه ایران در آبان ماه ۱۳۹۶ سه دانشجوی بهایی را پس از محرومیت از تحصیل، به پنج سال زندان محکوم کرد.
این دانشجویان به دلیل اعتراض به اخراج و تبعیض و نوشتن نامه به رییس جمهوری ایران، به نشر اکاذیب و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محکوم شدند.
- در همین زمینه
نظرها
نظری وجود ندارد.