آنکارا هشدار ترامپ به اردوغان را تکذیب کرد
آنکارا میگوید رؤسای جمهور دو کشور با هم «تبادل عقیده» کردند و ترامپ هم هشدار نداده که ممکن است نیروهای آمریکایی در سوریه با ارتش ترکیه درگیر شوند.
شامگاه گذشته رؤسای جمهور آمریکا و ترکیه درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه با یکدیگر تلفنی صحبت کردهاند. کاخ سفید میگوید ترامپ به اردوغان هشدار داده که مراقب باشد در شمال سوریه نیروهای نظامی دو کشور با هم درگیر نشوند. آنکارا میگوید بیانیه کاخ سفید تحریف شده است.
همزمان با آغاز پنجمین روز عملیات نظامی ترکیه در منطقه کردنشین عفرین، شامگاه چهارشنبه ۲۴ ژانویه/ ۴ بهمن دونالد ترامپ در یک تماس تلفنی از رجب طیب اردوغان خواست از گسترش عملیات نظامی ترکیه تا منبج در استان حلب خودداری کند و به او هشدار داد که در غیر اینصورت ممکن است نیروهای آمریکایی در منبج با نیروهای نظامی ترکیه درگیر شوند.
ایالات متحده آمریکا ۲ هزار سرباز در سوریه مستقر کرده. با اینحال اردوغان روز گذشته در سخنانی که در جمع گروهی از طرفدارانش در آنکارا ایراد کرد، اعلام کرد که ارتش ترکیه قصد دارد تا منبج هم پیش برود. در منبج تا پیش از آغاز جنگ داخلی سوریه، عربها، کردها و ترکمانها در کنار هم زندگی میکردند.
یک مقام بلندپایه ترکیه گفته است که بیانیه کاخ سفید تحریف شده و محتوای گفتوگوی رؤسای جمهور آمریکا و ترکیه را به درستی بازتاب نداده است. این مقام دولت ترکیه پنجشنبه ۲۵ ژانویه/ ۵ بهمن به خبرگزاری رویترز گفته:
«رئیس جمهور آمریکا نگرانی خود از شدت گرفتن درگیریها با گسترش عملیات نظامی ترکیه را بیان نکرد. بحث و گفتوگوی رؤسای جمهور دو کشور صرفاً تبادل عقیده بود و نه بیش از آن.»
دو روز پیش که رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا به پاریس سفر کرده بود، وزیر خارجه ترکیه هم به پاریس رفت. مولود چاووشاوغلو از تیلرسون خواسته بود که آمریکا از ارسال سلاح برای کردهای شمال سوریه خودداری کند. وزیر خارجه ترکیه به همتای آمریکایی خود گفته بود: «آینده روابط ما به گام بعدی ایالات متحده بستگی دارد.»
کرملین اعلام کرده که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هم با اردوغان در مورد عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه تلفنی گفتوگو کرده و به او گفته است تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه باید مورد احترام قرار گیرد.
اتحادیه عرب اما با عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه مخالف است و اعتقاد دارد که این عملیات ممکن است جنگ داخلی سوریه را طولانیتر کند.
اردوغان اما بر توسعه عملیات «شاخه زیتون» اصرار دارد. سخنگوی او گفته است تا بازگشت ۳,۵ میلیون پناهنده سوری ساکن ترکیه به کشورشان، عملیات ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
نظرها
نظری وجود ندارد.